Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
История на масажа – лечебното докосване с ръце
Масажът е един от универсалните методи за лечение и релаксиране на цялото тяло. Историята на този тип докосване започва още в Древен Египет....
Пиле тика Масала в Instant Pot + air fryer
Само при вида на пиле Тика Масала в Instant Pot + air fryer ще ви се прииска да е вече на масата ви :)...
Ориз със зеле и тандури масала на оризоварка
Нарязваме наситно зелето и магданоза, а морковите - на фини кръгчета.
Всичко прибавяме в съда на оризоварката - зеленчуците и подправките.
Разбъркваме хубаво и след това добавяме водата....
Тандури Масала
Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия!
Чудно Вкусно!...
Гарам масала
Счукайте канелата на малки частици.
Смесете съставките в съд. Разбъркайте много добре и ги пасирайте с миксер на висока скорост.
Гарам масала е Индийска смес от подправки....
Тикка масала
Изчистваме и нарязване на малки кубчета чушката, пържим още 5 минути. Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути....
Масала чай
Връщаме тенджерата на котлона и тогава добавяме млякото.
Към него добавяме меда и масала чаят е готов....
Пиле масала
Нарязваме пилешкото месо на парчета и го сипваме в соса, готвим за кратко и сервираме....
Гарам Масала
Препечете ги на сух тиган и ги смелете на прах.
Съхранявайте в бурканче, което е добре затворено....
Сос тика масала
Вместо кашу може да ползвате бадеми, но вкусът на соса за месо няма да е същия.
Получения сос използвайте разреден в тиган с малко вода и протеин по желание - тофу, пилешко или скариди.
Сосът тика масала е готов....
Пилешко тика масала
Нарежете на ситно лука, джинджифила, чесъна и лютата чушка.
Прибавете към пилето и запържете за още 5 минути.
Смесете подправките и ги изсипете към месото....
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
7
Домашна Гарам масалаС подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други....
5
Ароматен Масала Чай
Прецедете чудесния масала чай през фина цедка, налейте в чаши и поднесете горещ!
Индийският ароматен Масала чай е уникален по вкус, отваря сетивата и стопля душата и тялото....
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
7
История на мартениците
Историята на бяло-червеният конец започва през далечните времена, когато хората за се закичвали за здраве, успехи и дълголетие. Смята се, че обичаят възниква още през 5 век през новата ера....
История на розатаПрез цялата история бялата роза символизирала потайност и мълчание.
Латинският израз sub rosa - "под розата", се открива най-рано в документ от 479 г. пр. Хр. Изразът означавал "заклет си да пазиш тайната"....
1
История на бургера
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
История на сайдера
Сайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
История на еклеритеЕклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века.
Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
1
История на артишока
Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара.
Тъй като се боял да не я изплаши...
История на сандвичаКулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
2
История на сиренето
В САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...