Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Мистерията на огледалата на КозиревМистерията на огледалата на Козирев
Интересни истории разказват тези, които остават в огледалната камера няколко часа. Започват да се чувстват преки участници в историческите събития, за които са чели в училищните учебници....
Огледална Шоколадова ТортаОгледална Шоколадова Торта
За огледалната глазура първо натопяваме желатина във вода. Медът, водата и захарта се слагат да заврят. Докато те врят 2 минути нарязваме шоколада....
Огледална Торта СърцеОгледална Торта Сърце
Печем на 220°C до зачервяване. Изваждаме блата и отлепяме хартията, ако е с хартия. Трябва да се охладил леко. Разбиваме сметаната със захарта....
Силата на огледалотоСилата на огледалото
8
От векове огледалото се смята за магически предмет. В много страни жените гадаят с помощта на огледала, а предсказателите можели да виждат бъдещето в огледалото....
Тайните на огледалотоТайните на огледалото
10
Има средновековна история за богат търговец, който, след като разбрал за изневярата на съпругата си, убил себе си и нея пред огромно огледало....
Хитринки за лесно почистване на огледалатаХитринки за лесно почистване на огледалата
Дори и да имате чиста баня например, ще изглежда зле, ако огледалата ви са мръсни. Има различни хитринки, с които огледалата може да блеснат....
Тирамису с огледална глазураТирамису с огледална глазура
2
Фурна - 170 градуса При тази торта винаги се започва с направата на огледалната глазура! За огледалната глазура: Желатинът се изсипва в купичка с 2-3 с.л. студена вода и се оставя да набъбне....
Огледална Глазура за ТортаОгледална Глазура за Торта
Изсипваме 150 мл вода и 300 г глюкоза в тенджера и поставяме на котлона. Към тях прибавяме захарта. В останалата студена вода накисваме двата желатина. Оставяме сиропа, така докато се стопи захарта....
Какъв е реалният цвят на огледалото?Какъв е реалният цвят на огледалото?
Идеята за огледалото като прозорец към паралелни реалности е била част от различни митологии и фолклорни истории....
История на бургераИстория на бургера
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
История на сайдераИстория на сайдера
Сайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
История на еклеритеИстория на еклерите
1
Еклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века. Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
История на марципанаИстория на марципана
У нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
История на сиренетоИстория на сиренето
В САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
История на артишокаИстория на артишока
Една легенда разказва, че веднъж, когато Зевс гостувал на брат си Посейдон, забелязал как по брега на остров Зинари се разхождала невероятно красива млада девойка. Името и било Кинара. Тъй като се боял да не я изплаши...
История на сандвичаИстория на сандвича
2
Кулинарните историци, изследвали историята на разновидността на сандвича, хамбургера, пък считат, че неговият произход е свързан с монголския император Чингис Хан (XII в.)....
История на фондютоИстория на фондюто
Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
История на пицатаИстория на пицата
2
Пицата е национално италианско ястие и е любимо на десетки хиляди хора в цял свят. Прототипът на пицата се е появил на трапезите на древните римляни. Тогава са сервирали парчета месо върху големи къшеи хляб. Родината на...
История на КолатаИстория на Колата
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на мартеницитеИстория на мартениците
Историята на бяло-червеният конец започва през далечните времена, когато хората за се закичвали за здраве, успехи и дълголетие. Смята се, че обичаят възниква още през 5 век през новата ера....
История на вибратораИстория на вибратора
1
Вибраторът е сред най-разпространените женски секс играчки. Едва през последните години дамите започнаха да признават публично, че държат в нощното си шкафче подобен вид атрибути. Това обаче не значи, че те са се зародили...
История на жартиеритеИстория на жартиерите
Появата на жартиерите е била предизвикана от съществуването на чорапите. Първи за създаване на жартиери са се погрижили французите. Преди появата на жартиери те са използвали кожени колани с бримки, които са се прикрепяли...
История на киханетоИстория на кихането
"Наздраве! " - всеки е получавал и изказвал тази благословия хиляди пъти. Или производните и, като "Бог да те благослови" например. Суеверните смятат, че кихавицата е полъх от крилете на Сатаната. Арабите пък вярват...
История на хиромантиятаИстория на хиромантията
Хиромантията се разглежда като наука, чрез която се разбира миналото, настоящето и бъдещето, чрез разчитане на линиите на дланта. Съдейки от броя на ръцете, нарисувани в праисторическите пещери, изглежда, че те представляват...
История на розатаИстория на розата
1
През цялата история бялата роза символизирала потайност и мълчание. Латинският израз sub rosa - "под розата", се открива най-рано в документ от 479 г. пр. Хр. Изразът означавал "заклет си да пазиш тайната"....