Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Микс салата Италиана с моцарелаМикс салата Италиана с моцарела
2
Салатата се измива листо по листо и след като се отцеди, се накъсва или нарязва на големи парчета в купа за салата. Червената пиперка се измива, почиства от семената и също се нарязва. Отделно се приготвя дресинг,...
Италианка забременяла от извънземниИталианка забременяла от извънземни
1
Случаят с италианката Джована, която забременяла и пометнала от извънземни, показа, че все пак експериментите с хора наистина се случват, а не са само плод на въображението на побъркани учени, съобщават италиански медии....
Италианска лютивкаИталианска лютивка
1
Ако желаете, можете да увеличите количествата на продуктите двойно или тройно и да си приготвите стерилизирана италианска лютивка в бурканчета....
Италианска КапонатаИталианска Капоната
Италианска Капоната - леко безмесно ястие с уникален вкус....
Италианска пицаИталианска пица
1
Размийте маята в топлата вода. Пресейте брашното върху кухненския плот и направете кладенче в средата. Излейте в нея маята с малко топла вода, зехтина и солта. Замесете постепенно еластично тесто. Оформете го на топка...
Италианска лимонадаИталианска лимонада
Смесете посочените продукти. Разрежете един лимон на резенчета, добавете го и оставете да престои за 1 нощ. На следващия ден прецедете напитката и я сипете в чаши. По желание може да разредите с газирана вода или пък...
Италианска фаринатаИталианска фарината
В хладка вода се сипва солта и постепенно се добавя брашното и розмаринът. Разбърква се добре до получаване на гладко тесто. Покрива се и се оставя да почине за два часа. Отстранява се получилата се пяна, добавя се зехтинът...
Италианска питаИталианска пита
Разтворете маята в хладката вода заедно с меда, малко захар и 1-2 с.л. брашно. Покрийте и оставете да шупне за 15-20 минути. Останалото брашно пресейте в подходящ съд, добавете маята, содата и замесете постепенно и продължително...
Италианска ФокачаИталианска Фокача
Разбъркайте от предната вечер 300 г брашно, водата и живата мая. Хубаво разбъркайте всичко с лъжицата или бъркалка, покрийте съда плътно с капак и оставете в хладилника да втасва около 12-14 часа. На следващия ден, когато...
Италианска кростатаИталианска кростата
Размекнатото масло и захарта се разбиват много добре. Правим кладенче в брашното и чукваме яйцето, разбъркваме и постепенно прибавяме и подсладеното масло. След като почине тестото, се разточва намазва се с конфитюр...
Италианска супаИталианска супа
1
В тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче бульон. Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан...
Италианска салатаИталианска салата
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги прецеждаме. Охлаждаме и добавяме нарязаните на малки кубчета ябълка. Почистваме рибата и я нарязваме на парчета. Заливаме с майонезата и подправяме със сол и червен пипер...
Италианска лимонадаИталианска лимонада
Всички съставки се смесват в стъклен съд и към тях се добавя един нарязан лимон. Оставете сместа да престои за 1 нощ. На следващия ден прецедете и може да сервирате. Ако искате, разредете лимонадата с газирана вода...
Салата ИталианаСалата Италиана
Разпределете салата Италиана в 3 чинии и добавете отгоре натрошено филе риба тон и кръгчета лук....
Различните видове италианска пастаРазличните видове италианска паста
1
Пастата се прави от тесто, замесено от брашно, вода и/или яйца. Използва се в ястия, в които тестото е основната съставка и се сервира със сосове и подправки. Има две основни категории: суха и прясна паста. Сухата...
Френска или Италианска кухняФренска или Италианска кухня
Като цяло в съвременната италианска кухня се използват много зеленчуци – както на салати и гарнитури, така и в готвенето....
Италианска Градинарска СалатаИталианска Градинарска Салата
Сварете спагетите според указанието на опаковката. Прецедете ги в гевгир и ги охладете. Измийте зеленчуците и ги нарежете - спанака на едро, чушките и обелената тиква на по-дребно, оставете чери доматите и розичките от...
Великденска италианска КоломбаВеликденска италианска Коломба
Великденската италианска Коломба е чуден десерт!...
Италианска картофена салатаИталианска картофена салата
Тази италианска картофена салата може да поднесете като лек обяд или вечеря. Да ви е сладко!...
Италианска веган салатаИталианска веган салата
Италианска веган салата - здравословна, пъстра, вкусна и с дъх на Италия....
Италианска торта КапрезеИталианска торта Капрезе
1
За тази торта Капрезе (Тorta Caprese) маслото заедно с шоколада се разтопяват на водна баня. Остава се настрана. В купа с миксер на висока скорост се разбиват белтъците с 1 с.л. захар от общата и половин лъжичка кремотартар...
Италианска бисквитена тортаИталианска бисквитена торта
Представям ви традиционна италианска бисквитена торта с крем Шантили. Невероятно вкусна, непременно си пригответе, това изкушение от италианската кухня!...
Класическа италианска лазаняКласическа италианска лазаня
1
Класическата италианска лазаня е готова....
Италианска торта PipasenerИталианска торта Pipasener
Рецептата е на Nadia Santint, която е много известен италиански кулинар и притежава ресторантче Dal Sull`Oglio ....
Италианска домашна тортаИталианска домашна торта
Тортата Шантили е италианска класика и любима пандишпанова торта, пълнена с крем Шантили. Това е най-харесваната и предпочитана домашна торта в Италия....