Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Микс салата Италиана с моцарелаСалатата се измива листо по листо и след като се отцеди, се накъсва или нарязва на големи парчета в купа за салата.
Червената пиперка се измива, почиства от семената и също се нарязва.
Отделно се приготвя дресинг,...
2
Италианка забременяла от извънземниСлучаят с италианката Джована, която забременяла и пометнала от извънземни, показа, че все пак експериментите с хора наистина се случват, а не са само плод на въображението на побъркани учени, съобщават италиански медии....
1
Италианска лютивкаАко желаете, можете да увеличите количествата на продуктите двойно или тройно и да си приготвите стерилизирана италианска лютивка в бурканчета....
1
Италианска пицаРазмийте маята в топлата вода. Пресейте брашното върху кухненския плот и направете кладенче в средата.
Излейте в нея маята с малко топла вода, зехтина и солта. Замесете постепенно еластично тесто.
Оформете го на топка...
1
Италианска лимонада
Смесете посочените продукти. Разрежете един лимон на резенчета, добавете го и оставете да престои за 1 нощ.
На следващия ден прецедете напитката и я сипете в чаши. По желание може да разредите с газирана вода или пък...
Италианска фарината
В хладка вода се сипва солта и постепенно се добавя брашното и розмаринът. Разбърква се добре до получаване на гладко тесто. Покрива се и се оставя да почине за два часа.
Отстранява се получилата се пяна, добавя се зехтинът...
Италианска пита
Разтворете маята в хладката вода заедно с меда, малко захар и 1-2 с.л. брашно. Покрийте и оставете да шупне за 15-20 минути. Останалото брашно пресейте в подходящ съд, добавете маята, содата и замесете постепенно и продължително...
Италианска Фокача
Разбъркайте от предната вечер 300 г брашно, водата и живата мая. Хубаво разбъркайте всичко с лъжицата или бъркалка, покрийте съда плътно с капак и оставете в хладилника да втасва около 12-14 часа.
На следващия ден, когато...
Италианска кростата
Размекнатото масло и захарта се разбиват много добре.
Правим кладенче в брашното и чукваме яйцето, разбъркваме и постепенно прибавяме и подсладеното масло.
След като почине тестото, се разточва намазва се с конфитюр...
Италианска супаВ тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче бульон.
Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан...
1
Италианска салата
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги прецеждаме.
Охлаждаме и добавяме нарязаните на малки кубчета ябълка.
Почистваме рибата и я нарязваме на парчета.
Заливаме с майонезата и подправяме със сол и червен пипер...
Италианска лимонада
Всички съставки се смесват в стъклен съд и към тях се добавя един нарязан лимон.
Оставете сместа да престои за 1 нощ.
На следващия ден прецедете и може да сервирате. Ако искате, разредете лимонадата с газирана вода...
Салата Италиана
Разпределете салата Италиана в 3 чинии и добавете отгоре натрошено филе риба тон и кръгчета лук....
Различните видове италианска пастаПастата се прави от тесто, замесено от брашно, вода и/или яйца. Използва се в ястия, в които тестото е основната съставка и се сервира със сосове и подправки. Има две основни категории: суха и прясна паста. Сухата...
1
Френска или Италианска кухня
Като цяло в съвременната италианска кухня се използват много зеленчуци – както на салати и гарнитури, така и в готвенето....
Италианска Градинарска Салата
Сварете спагетите според указанието на опаковката. Прецедете ги в гевгир и ги охладете.
Измийте зеленчуците и ги нарежете - спанака на едро, чушките и обелената тиква на по-дребно, оставете чери доматите и розичките от...
Италианска картофена салата
Тази италианска картофена салата може да поднесете като лек обяд или вечеря.
Да ви е сладко!...
Италианска торта КапрезеЗа тази торта Капрезе (Тorta Caprese) маслото заедно с шоколада се разтопяват на водна баня. Остава се настрана.
В купа с миксер на висока скорост се разбиват белтъците с 1 с.л. захар от общата и половин лъжичка кремотартар...
1
Италианска бисквитена торта
Представям ви традиционна италианска бисквитена торта с крем Шантили. Невероятно вкусна, непременно си пригответе, това изкушение от италианската кухня!...
Италианска торта Pipasener
Рецептата е на Nadia Santint, която е много известен италиански кулинар и притежава ресторантче Dal Sull`Oglio ....
Италианска домашна торта
Тортата Шантили е италианска класика и любима пандишпанова торта, пълнена с крем Шантили. Това е най-харесваната и предпочитана домашна торта в Италия....