Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Кафяв ОризКафяв Ориз
1
Поради тази причина кафяв ориз влиза в менюто на диабетиците....
Символика и значение на кафявия цвятСимволика и значение на кафявия цвят
С червеникаво-кафяв цвят пък се обозначава есента и богатата реколта. В него се открива уютът на дома и крепкото здраве....
Какъв цвят коса отива на кафяви очи?Какъв цвят коса отива на кафяви очи?
Експериментирайте и открийте кой цвят на косата ви най-много ви харесва и подчертава красотата на вашите кафяви очи....
Хлебчета Пролетен цвятХлебчета Пролетен цвят
Разтваряме маята в затоплените прясно мляко и вода, добавяме захарта и 2 с.л. брашно, изчакваме да шупне. Добавяме солта, олиото, 1 разбито яйце и толкова брашно, че да се получи гъста каша. Оставяме кашата на топло...
Коктейл Портокалов цвятКоктейл Портокалов цвят
1
Поставете сока, джина и леда в шейкър и разбийте. Изсипете в охладена чаша и украсете с парчето портокал. Това е рецептата на един симпатичен дамски коктейл за всеки повод....
Коктейл Портокалов цвятКоктейл Портокалов цвят
Сложете леда в шейкър. Добавете и останалите съставки. Разбийте добре и изсипете в чаша тип Гоблит. Поднесете коктейла Оранжев цвят (Orange Blossom) с украса от парченце портокал....
Коктейл Портокалов цвятКоктейл Портокалов цвят
1
Поставете сока, джина и леда в шейкър и разбийте. Изсипете в охладена чаша и украсете с парчето портокал. Това е рецептата на един симпатичен дамски коктейл за всеки повод....
Кафяв сладкишКафяв сладкиш
В съд на котлона се разтварят какаото, 2 с.л. захар, маслото, шоколадът и малко вода и сместа се оставя да изстине. Разбиват се яйцата с останалата захар, добавят се около 2/3 от какаово-шоколадовата смес, смлените орехи...
Паниран цвят от тиквичкиПаниран цвят от тиквички
Лесна, бърза и нетрадиционна вкусотия, с която ще изненадате приятно гости и близки! Броят на цветовете от тиквички е по желание, аз имах 11 бр. Половината напълних със смес от рикота, черен пипер, копър и орехи, другите...
Паниран цвят от бъзПаниран цвят от бъз
1
Съцветията от бял бъз не измивам, защото са събирани от място, далеч от замърсяването край градовете. Потупвам ги леко, за да отстраня прашеца по съцветията. Дръжките скъсяваме леко, като оставяме 2-3 см, за прихващане...
Лимонада с бъзов цвятЛимонада с бъзов цвят
50 цвята цъфнал бъз киснат в 4 л вода 48 часа, като от време на време се разбърква. Прецежда се и се прибавя захарта и сокът от 4 лимона, бърка се, докато захарта се стопи напълно. Стерилизира се 20 минути за зимата или...
Паниран цвят от тикваПаниран цвят от тиква
Цветът от тиква се изчиства от дръжките, да остане само цветето. Яйцето се разбива с галетата и солта. Пържи се в малко мазнина на тефлонов тиган само за минутка от едната и от другата страна....
Мед от липов цвятМед от липов цвят
Измийте липовия цвят в няколко води. Вземете голяма тенджера и го сложете вътре. Залейте с два литра студена вода. Водата не е достатъчно да покрие цвета, затова притиснете с чиния. Сложете в хладилник за една нощ. На...
Сладко от розов цвятСладко от розов цвят
За това сладко се използва силно парфюмираната червена маслодайна роза. Може да се ползват и други цветове рози, но да са маслодайни. Почиствате цветовете от чашките и тичинките, след което с ножица се изрязва бялата,...
Пълнен цвят от тиквичкаПълнен цвят от тиквичка
Измиваме и разполовяваме патладжана, поръсваме със сол и изчакваме горчилката да се отцеди, попиваме я със салфетка и поръсваме патладжана с кимион. Печем го в предварително намазана с олио тава в загрята фурна на 200...
Пухкав кафяв сладкишПухкав кафяв сладкиш
1
Изваждаме всички продукти да се отпуснат на стайна температура. Разбиваме яйцата със захарта и на тънки струи прибавяме мазнината и млякото, в което преди това е била поставена содата. Разбъркваме и малко по малко включваме...
Бърз кафяв кексБърз кафяв кекс
Кафявата захар се разбива с маслото и едно по едно се добавят яйцата, като разбъркването продължава. На тънки струи се влагат брашното, какаото и бакпулверът. Слага се киселото мляко и сместа се разбърква. Изсипва се...
Сладко от цвят на бъзСладко от цвят на бъз
Залейте цвета бъз с литър и 200 мл студена вода. Добавете един нарязан лимон. Сложете съда на котлона, след като заври, отстранете от огъня. Оставете течността с цветовете за едно денонощие, след което прецедете....
Сладко от цвят от розаСладко от цвят от роза
1
Измиваме розите, добре ги изцеждаме и ги слагаме в купа. Добавяме лимоновата киселина и добре стриваме листата. В тенджера слагаме захарта и водата. След разтваряне на захарта добавяме розовите листа и оставяме...
Студен чай с липов цвятСтуден чай с липов цвят
Всички знаем как ухаеше до скоро на липа в градинките и парковете, а който си има къща с две липи отпред, положително си има вече и прясно изсушен липов цвят! В горещото време ви предлагам да си направите една по различна...
Сладко с цвят от розиСладко с цвят от рози
Почистете венечните листенца от розите, поставете в гевгир и ги измийте хубаво с вода. Направете захарен сироп, смесвайки водата и захарта. Нека се сгъсти. Щом е полуготов, добавете розовия цвят към него и варете на ниска...
При шипове - цвят от слънчогледПри шипове - цвят от слънчоглед
Взема се 1 малка пита слънчоглед, цъфнал, без да е завързал семе, и се поставя в дълбок съд. Залива се с ракия, така че да се покрие 3 пръста, затваря се с капак и се завива с тънък плат. Така престоява 40 дни, прецежда...
Кафява ЗахарКафява Захар
1
Избор на кафява захар Цветът на захарта може да бъде един много измамен критерий при закупуване на кафява захар, защото бялата захар може да бъде оцветена с меласа. Това е продукт, познат като кафява деликатесна захар....
Ризото с кафяв оризРизото с кафяв ориз
6
Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон....
Кафяв кекс с ромКафяв кекс с ром
3
Приготвяме гладка смес от 200 г захар, яйцата и какаото. Добавяме разтопеното масло, настърганите ябълки, бакпулвера и брашното. Полученото тесто изсипваме в намазнена тавичка поръсена с брашно. Печем първо на долен реотан...