Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кашу
Деликатно овкусеното кашу е любима закуска между храненията, която може да бъде намерена в почти всеки магазин. От него се прави страхотно масло и е подходяща добавка за салати и пържени ястия.
Дървото кашу произхожда...
Здравословни ползи от кашу
Кашуто присъства доста често на родната трапеза, нищо че не е традиционно мезе. Познато ни като ядка, то всъщност представлява костилка на круша или също наричана ябълка, растяща в Индия. Месестата част също се консумира,...
Бисквитки с кашу
Смесвате всички продукти, без тези за декорацията, в блендер.
Сипвате малко вода и блендирате до получаването на хомогенна смес (ако е необходимо, добавяте още вода).
След това върху хартия за печене с помощта на...
Пиле с кашу
Изпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово.
Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
Дресинг с кашу
В блендер се поставят ядките /ако нямате кашу, опитайте с други ядки/, горчицата, лимоновия сок и меда.
Добавете малко сол и разбийте добре. След това добавете водата и отново разбийте.
Дресингът е подходящ за всякакви...
Телешко с кашуТелешкото месо се нарязва на кубчета, поръсва се със стрити кубчета телешки и зеленчуков бульон, малко червен пипер и се подрежда в плик за печене.
Добавят се нарязани скилидки чесън, дафиновия лист, по 10-на зърна кориандър...
2
Сирене от кашуНакиснете кашуто за една вечер. Когато е напълно омекнало, отцедете водата и го изплакнете.
Добавете лимоновия сок, ябълковия пектин, солта, бирената мая и съдържанието на таблетката пробиотик.
Блендирайте всички продукти...
1
Мляко от кашу
Предварително трябва да накиснете ядките от кашу за минимум 3 часа. Ако имате възможност, отделете на този процес 1 нощ.
Изплакнете ядките и заедно с водата поставете в блендера или друг подходящ за целта кухненски уред...
Пиле с кашу
Изпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и готово.
Пърженето става в малко количество много силно нагрято олио. Най-добре...
Млечнокисел продукт от кашу и сирене от кашу - как се прави
Кашуто е вид дърво от семейство смрадликови. Кашуто е известно още като индийски фъстък.
Тази вкусна ядка има форма на бъбрек и е богата на фосфор, магнезий и желязо. Също така има нисък гликемичен индекс. Това го...
Ползи от похапването на кашу
Родом от североизточна Бразилия, дървото на кашуто се отглежда днес и в много други страни. Плодовете му представляват ядки с много приятен кремообразен, леко сладникав и маслен вкус. Кашуто е полезно - то подпомага функцията...
Индийска халва с кашу
Кашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото. От захарта и водата се сварява сироп, като след кипването се вари на бавен огън 5 минути.
Готовият сироп се смесва с кашуто и се разбърква много добре...
Пилешки късчета с кашуНарежете пилешкото месо на късчета. Мариновайте в соевия сос и настъргания джинджифил за 2-3 часа.
Нарежете лука (само бялата част) на дребно, а зелената използвайте за украса. Отцедете гъбите и ги нарежете на парчета...
1
Кокосови трюфели с кашу
Изпечете суровото кашу в сух тиган до придобиването на лек златист цвят.
След това смелете кашуто в блендер до образуването на паста.
Изсипете пастата в купа. Добавете кокосовите стърготини и сиропа от агаве.
Разбъркайте...
Снежни бонбони с кашу
Смесвате всички продукти без кокосовите стърготини /за овалване/ в блендер.
Блендирате сместа за бонбоните до получаването на хомогенна смес.
От нея оформяте кокосови бонбони и ги овалвате в кокосовите стърготини....
Домашни бонбони с кашу
Всички съставки за домашните бонбони се сипват в блендер.
След хубаво разбъркване се оформят малки топчици.
Овалват се в какао, кокосови стърготини или друго по желание.
Домашни бонбони с кашу са готови за консумация...
Крема сирене от кашу
Предварително слагаме кашу в буркан, отгоре наливаме вода. Оставяме за около 4-6 часа кашуто в буркана.
След като е престояло го слагаме в блендера заедно с водата и включваме, за да се пасира.
Готовата разядка се остава...
Шоколадов чипс с кашу
Всичките продукти се изсипват в блендера и се разбива, докато се получи хомогенна i гладка смес.
Разстила се върху тавичката на дехидратора и се оставя за една нощ.
След като се охлади се разчупва на малки парчета...
Домашно мляко от кашуЗа да си приготвим здравословно и вкусно мляко от кашу са ни необходими само няколко съставки.
Ядките са меки и след тяхното накисване във вода те се пасират лесно, без фира.
Вместо да го подслаждам с мед, предпочитам...
1
Спаначена разядка с кашу
Измиваме спанака и го прехвърляме в блендер. Към него добавяме всички останали продукти без сиренето. Пасираме.
Загряваме 2 с.л. зехтин в тиган и изсипваме спаначената смес вътре.
Оставяме го леко да се запържи и започваме...
Патладжанена разядка с кашу
Обелваме патладжаните. Накисваме ги за кратко в подсолена вода. Печем ги с малко зехтин върху кухненска хартия. Оставяме да се задушат под капак.
Печем чушките, също цели. След като се задушат ги обелваме.
Поставяме...
Зелено смути с кашу
Кивитата се обелват и се смилат в блендър, към тях се добавят и магданозът и ментата и също се смилат.
След това добавяме ядките и меда и отново смиламе.
Накрая наливаме лимоновия сок заедно с 400 мл вода, смиламе...
Картофена запеканка с кашу
Обелете и нарежете картофите и лука на тънки филийки и ги редувайте на пластове в тава, в която сте разтопили маслото, като завършите с картофи, а между пластовете поръсете със ситно нарязаните магданоз и чубрица и счукания...
Ябълкова запеканка с кашу
Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява, плодовете се нарязват на резени. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Ябълките се смесват с кората и сока на лимона и половината от захарта. Похлупват се с капак и се оставят...
Пиле с манго и кашу
Месото се сварява в подсолена вода и се нарязва на ивички.
Добавя се половината обелено и нарязано на парченца манго, нарязаните сварени картофи и стафидите. Залива се със сос от разбърканите с майонезата, къри и лимонов...