Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Типовете хора според традиционната китайска медицина
Традиционната китайска медицина лекува хората според характера им и вярва, че енергията, която потискат или която им липсва, е причина за болести....
Китайска супа
Всички съставки освен яйцето се слагат да врят около 5 мин., или до пълна готовност на граха.
Отнема се от огъня и се добавя яйцето. Разбърква се добре и се сервира гореща....
Китайска питка
Затопляме водата и прибавяме захарта и маята. Изчакваме малко да се надигне и прибавяме и солта.
Пресяваме си брашното и правим кладенче, в което изсипваме кваса. Омесваме не много твърдо тесто и завиваме с мокра кърпа...
Китайска салата
Оризът се сварява, през това време се нарязват на кубчета краставицата и доматите. Чесънът и кромид-лукът също се режат на ситно.
След като охладим готовият ориз всички продукти се объркват в по-голяма купа. Сипва се...
Китайска салатка
Сварете пилешкото месо, оставете го да изстине и го накълцайте на ситно.
Разбъркайте го с едро настърганата (или нарязана) краставица, посолете сместа и я поръсете с лимоновия сок.
Поднесете салатата веднага....
Китайска яйчена супа
Китайска яйчена супа е готова. Към нея може да сервирате и китайски хлебчета....
Китайска пилешка супа
Нарежете пилешкото на ситно. Загрейте олиото в дълбока тенджера и запържете зеления лук и лютата чушка за 1 минута. Добавете чесъна и джинджифила и запържете за още 1 минута. Добавете пилешкия бульон и кипнете сместа....
Китайска рибена супа
Рибното филе се смила и се размесва с каймата, белтъците и нарязаната на ситно шунка.
От сместа се оформят топчета колкото орех и се пускат във врящия бульон, смесен с водата.
Добавя се нарязаният спанак, нарязаният...
Китайска супа топчета
Замесваме каймата със ситно нарязания лук, смления джинджифил, счуканите зърна анасон и солта.
Оформяме малки топчета, които овалваме в брашно и пускаме в 2 л. подсолена кипяща вода.
След десетина минути прибавяме...
Китайска салата с ориз
Преди да поднесем нашата китайска салата с ориз, я овкусяваме с малко сол, зехтин, лимонов сок и поръсваме със ситно нарязания копър....
Китайска люто-кисела супаПървото нещо, което трябва да направим, е да накиснем гъбките във вода. След като поседят 30 мин. в тенджера, сипваме бульона, солта, соевия сос, водата от гъбите и нарязаните на ивички гъби и бамбук.
Варим на силен котлон...
2
Китайска салата с фъстъци
Краставиците се обелват и се нарязват на кубчета.
Добавят се нарязаните на дребно люти чушки, накълцаният копър и солта.
Салатата се залива с оцета, в който е разтворена захарта, и се поръсва с фъстъците....
Китайска супа с макарони
Макароните се сваряват в подсолена вода 6–8 минути. Месото и кълновете се нарязват на ивици. Бульонът се кипва.
Сварените макарони се отцеждат и се прибавят в бульона заедно с месото, кълновете и зелето. Супата се 2–3...
Китайска салата от патладжаниПатладжаните се изпичат за 25 минути на 200 градуса във фурната. Обелват се и се режат на кубчета.
Смесват се с нарязаните орехи.
Добавя се ситно нарязаният лук, смесен със солта и нарязания чесън.
Приготвя се...
1
Китайска оризова каша (congee)
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. На гъбите им се отстраняват пънчетата и главната част се реже на тънки ленти.
В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и гъбите. След това се прибавя измитият ориз да се запържи...
Китайска супа с яйце
Измиваме ориза. Нарязваме зелето и моркова на ивички.
Загряваме олиото в дълбок тиган и запържваме на висока температура зелето и морковите за 2 минути, а след това добавяме и ориза и запържваме за още 3-4 минути.
Кипваме...
Китайска салата с пиле
1. Краставиците и морковите се нарязват на жулиени.
2. Пилето се почиства от кожата и мазнинините и се вари до готовност.
3. След като изстине се накъсва на лентички.
За дресинга:
Сокът от половин лимон се смесва...
Китайска супа от пъпеш
Пъпешът се обелва, почиства се от семките, нарязва се на парченца и се пуска във врящия бульон.
Добавя се месото от раци и се оставя да ври 15-20 минути. Добавя се настърганият на ренде лук, солта и олиото и се оставя...
Китайска супа с ечемик
Чесънът се нарязва на ситно, а лукът и месото - на кубчета. Заливат се с бульона и 1 литър вода.
Добавят се кипнатият предварително ечемик, джинджифилът и соевият сос.
Когато месото се свари добре, се добавя и нарязаният...
Традиционна паеля
Готовата традиционна паеля махнете от котлона и захлупете с капак за 5-10 минути. Сервирайте, докато е топла....
Традиционна баницаНамазнете тавичката. Разбийте яйцата с щипка сол, добавете киселото мляко, натрошеното сирене и разбъркайте.
Редете готовите кори, като между всяка поръсвайте по малко олио, а между всеки 2-3 кори и от плънката.
Завършете...
5
Традиционна ШакшукаЗагрейте зехтина в голям тиган и запържете нарязаните лук, чесън, чушки. Пържете около 10 минути, докато започнат да омекват.
Добавете доматите, червения и черния пипер, солта. Задушете сместа за още 5-7 минути, докато...
28
Традиционна мусакаОбелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на малки кубчета. В тиган запържваме моркова и пресния лук и добавяме малко сол на вкус.
След това добавяме двете кайми и ги правим на малки късчета. Добавяме червения пипер...
3
Традиционна скара
Месото се нарязва на пържоли, които се посоляват със сол и черен пипер и се намазват с малко олио.
Сланината се нарязва на тънки парчета и се посолява. Пекат се на скара до готовност....