Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Окултните практикиОкултните практики
4
Окултните практики, които са били отричани от много хора през вековете, имат своята полза. Изключение правят случаите, когато се осъществяват окултни практики с негативна насоченост....
Китайски бухтиКитайски бухти
2
Към разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия. От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност. Поднесете...
Китайски пелмениКитайски пелмени
Подредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна. Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
Китайски омлетКитайски омлет
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски сладкишКитайски сладкиш
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски питкиКитайски питки
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски питкиКитайски питки
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски омлетКитайски омлет
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Женски практики за зарежданеЖенски практики за зареждане
Има три основни типа практики: Енергийни практики. Те включват тактически и лунни практики, славянски ритуали, работа с чакри; Практики на тялото....
Как се хващат китайски клечки?Как се хващат китайски клечки?
Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
Типични китайски десертиТипични китайски десерти
Малко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
Непознатите китайски подправкиНепознатите китайски подправки
Най-популярният китайски сос, който се използва за подправяне на ястията по време на готвенето, е хой син. Той, за разлика от соевия сос, не е солен, а е сладко-кисел....
Изгубените китайски пирамидиИзгубените китайски пирамиди
3
Интересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
Последните китайски оръженосциПоследните китайски оръженосци
Набляга се на техните костюми, оръжия и практики. В селото се провеждат състезания за оцеляване и притежанието на собствено оръжие често е предимството, взимащо превес....
Пържени китайски хлебчетаПържени китайски хлебчета
6
Пържени китайски хлебчета - интересна и икономична рецепта....
Лесен китайски оризЛесен китайски ориз
Лесният китайски ориз е готов....
Питка Китайски ДраконПитка Китайски Дракон
1
Затоплете прясното мляко и сипете около една кафена чашка в керамична купичка, добавете захарта и разбъркайте, докато се разтопи, след което прибавете и маята. Бъркайте, докато и маята се разтопи, накрая поръсете с пресято...
Бързи китайски спагетиБързи китайски спагети
Спагетите се слагат във вряща вода за 3-5 минути да омекнат и след това се отцеждат. Картофът се обелва и нарязва на по-големи парченца, както и доматът. В сгорещено олио се запържва чесънът, след което се добавя картофът...
Специалитет по китайскиСпециалитет по китайски
Нарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички. Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички. Сложете дълбок тиган или уок...
Китайски палачинки ХойсинКитайски палачинки Хойсин
В купа смесете хойсин соса, нарязаните чесън, джинджифил, соев сос, сусамово олио и подправките. Добавете пилешките бутчета без кожа, оваляйте ги в маринатата и ги сложете в хладилник за 3-4 часа. Махнете пилешкото...
Свинско по китайскиСвинско по китайски
Кълцаме свинското на възможно най-малки късчета и ги запържваме. Слагаме няколко щипки от подправката за гирос и кърито, както и 2-3 лъжички уни сос. Когато свинското е почти готово прибавяме кълновете. Начукваме кашуто...
Китайски кокосов кремКитайски кокосов крем
По желание китайският кокосов крем се обръща в чиния и се украсява с нарязани плодове, поръсва се с пудра захар и се слагат листенца мента....
Нудели по китайскиНудели по китайски
Накрая махаме гъбите от котлона, кълцаме ги и поръсваме с тях отгоре нуделите по китайски....
Китайски хлебчета МантуКитайски хлебчета Манту
Това е всичко за приготвянето на Китайски хлебчета Манту!...