Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изселват масово китайци заради извънземни
За да завърши строежа на уникалното съоръжение, правителството ще изсели общо 9 110 китайски селяни от два района в окръг в югозападната провинция Гуейджоу. Това е една от най-бедните области в Китай....
Най-важните изобретения на древните китайци
На китайците дължим и коприната. Монголците, византийците, гърците и римляните страдали от изобретения от китайците барут. Но с помощта на коприната китайците успели да внесат мир между културите....
Древните китайци се лекували с марихуанаАрхеолозите смятат, че древните китайци са използвали марихуаната в могилата като болкоуспокояващо средство....
1
Китайски бухтиКъм разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия.
От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност.
Поднесете...
2
Китайски пелмени
Замесете тесто от брашното, олиото и водата. Добавете брашно, ако е необходимо за нелепнещо тесто. Направете го на топка и го увийте в свежо фолио. Оставете го за около 30 минути.
Междувременно нарежете зелето на много...
Китайски сладкиш
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлет
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
4
Китайски омлет
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
4
Китайски сладкиш
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Как се хващат китайски клечки?
Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
Любими китайски спагети
Любимите китайски спагети са готови!
Източник: Lubka Savova - Кулинарна мрежа...
Китайски кокосов крем
Яйцата и захарта се разбиват добре, прибавя се кокосовото мляко и ванилията.
Сместа се прецежда и разпределя в огнеупорни купички. Може и във форма за кекс.
Купичките се поставят в по-голяма тава и се налива гореща...
Китайски пържени пелмени
Сипете брашното и солта в купа и добавете студената вода. Разбъркайте и омесете с ръце меко и еластично тесто. Добавете при необходимост още брашно или още вода. Оставете тестото да почине около 20 мин.
Направете плънката...
Свинско по китайски
Кълцаме свинското на възможно най-малки късчета и ги запържваме.
Слагаме няколко щипки от подправката за гирос и кърито, както и 2-3 лъжички уни сос.
Когато свинското е почти готово прибавяме кълновете. Начукваме кашуто...
Нудели по китайски
Накрая махаме гъбите от котлона, кълцаме ги и поръсваме с тях отгоре нуделите по китайски....
Бързи китайски спагети
Спагетите се слагат във вряща вода за 3-5 минути да омекнат и след това се отцеждат.
Картофът се обелва и нарязва на по-големи парченца, както и доматът.
В сгорещено олио се запържва чесънът, след което се добавя картофът...
Питка Китайски ДраконЗатоплете прясното мляко и сипете около една кафена чашка в керамична купичка, добавете захарта и разбъркайте, докато се разтопи, след което прибавете и маята. Бъркайте, докато и маята се разтопи, накрая поръсете с пресято...
1
Китайски палачинки Хойсин
В купа смесете хойсин соса, нарязаните чесън, джинджифил, соев сос, сусамово олио и подправките.
Добавете пилешките бутчета без кожа, оваляйте ги в маринатата и ги сложете в хладилник за 3-4 часа.
Махнете пилешкото...
Специалитет по китайски
Нарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички.
Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички.
Сложете дълбок тиган или уок...