Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Изселват масово китайци заради извънземниИзселват масово китайци заради извънземни
За да завърши строежа на уникалното съоръжение, правителството ще изсели общо 9 110 китайски селяни от два района в окръг в югозападната провинция Гуейджоу. Това е една от най-бедните области в Китай....
Най-важните изобретения на древните китайциНай-важните изобретения на древните китайци
На китайците дължим и коприната. Монголците, византийците, гърците и римляните страдали от изобретения от китайците барут. Но с помощта на коприната китайците успели да внесат мир между културите....
Древните китайци се лекували с марихуанаДревните китайци се лекували с марихуана
1
Археолозите смятат, че древните китайци са използвали марихуаната в могилата като болкоуспокояващо средство....
Китайски бухтиКитайски бухти
2
Към разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия. От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност. Поднесете...
Китайски пелмениКитайски пелмени
Замесете тесто от брашното, олиото и водата. Добавете брашно, ако е необходимо за нелепнещо тесто. Направете го на топка и го увийте в свежо фолио. Оставете го за около 30 минути. Междувременно нарежете зелето на много...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлетКитайски омлет
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски омлетКитайски омлет
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Как се хващат китайски клечки?Как се хващат китайски клечки?
Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
Лесен китайски оризЛесен китайски ориз
Лесният китайски ориз е готов....
Любими китайски спагетиЛюбими китайски спагети
Любимите китайски спагети са готови! Източник: Lubka Savova - Кулинарна мрежа...
Ориз по китайскиОриз по китайски
8
Разбърква се добре и се сваля от огъня оризът по китайски....
Китайски кокосов кремКитайски кокосов крем
Яйцата и захарта се разбиват добре, прибавя се кокосовото мляко и ванилията. Сместа се прецежда и разпределя в огнеупорни купички. Може и във форма за кекс. Купичките се поставят в по-голяма тава и се налива гореща...
Китайски пържени пелмениКитайски пържени пелмени
Сипете брашното и солта в купа и добавете студената вода. Разбъркайте и омесете с ръце меко и еластично тесто. Добавете при необходимост още брашно или още вода. Оставете тестото да почине около 20 мин. Направете плънката...
Пържени китайски хлебчетаПържени китайски хлебчета
6
Пържени китайски хлебчета - интересна и икономична рецепта....
Китайски хлебчета МантуКитайски хлебчета Манту
Това е всичко за приготвянето на Китайски хлебчета Манту!...
Свинско по китайскиСвинско по китайски
Кълцаме свинското на възможно най-малки късчета и ги запържваме. Слагаме няколко щипки от подправката за гирос и кърито, както и 2-3 лъжички уни сос. Когато свинското е почти готово прибавяме кълновете. Начукваме кашуто...
Нудели по китайскиНудели по китайски
Накрая махаме гъбите от котлона, кълцаме ги и поръсваме с тях отгоре нуделите по китайски....
Бързи китайски спагетиБързи китайски спагети
Спагетите се слагат във вряща вода за 3-5 минути да омекнат и след това се отцеждат. Картофът се обелва и нарязва на по-големи парченца, както и доматът. В сгорещено олио се запържва чесънът, след което се добавя картофът...
Питка Китайски ДраконПитка Китайски Дракон
1
Затоплете прясното мляко и сипете около една кафена чашка в керамична купичка, добавете захарта и разбъркайте, докато се разтопи, след което прибавете и маята. Бъркайте, докато и маята се разтопи, накрая поръсете с пресято...
Китайски палачинки ХойсинКитайски палачинки Хойсин
В купа смесете хойсин соса, нарязаните чесън, джинджифил, соев сос, сусамово олио и подправките. Добавете пилешките бутчета без кожа, оваляйте ги в маринатата и ги сложете в хладилник за 3-4 часа. Махнете пилешкото...
Специалитет по китайскиСпециалитет по китайски
Нарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички. Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички. Сложете дълбок тиган или уок...