Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Родопски клинРодопски клин
3
Сварете ориза в леко подсолена вода в съотношение 1:3 (ориз:вода). Отцедете го хубаво и го смесете с разбитите яйца и натрошеното сирене. Замесете тесто за баница от 200 мл вода, оцета и брашното - ако се налага, може...
Автентичен КлинАвтентичен Клин
Сварете ориза в тенджера с вода и малко олио, като внимавате да не го разварите, а да остане ал денте - като за ризото. След като оризът се поохлади, добавете яйцата, сиренето, млякото и сол на вкус, като е добре да опитате...
Оризов клинОризов клин
В тенджера с подсолена и вряща вода около 1 л слагаме ориза да ври. Като се свари, слагаме да изстине малко и слагаме яйцата и сиренето. Разбъркваме. Омесваме тестото, разделяме на две топки и ги разточваме. В предварително...
Клин чорбаКлин чорба
Задушавате праза и лука и към тях добавяте ориза. Поръсвате с червения пипер и наливате 4-5 ч.ч. гореща вода. Посолявате на вкус. Варите на умерен огън, докато оризът омекне. Натрошавате сиренето и го овалвате брашното...
Клин чорбаКлин чорба
Изчистваме и нарязваме праза на дребно, морковите на колелца, картофите на дребно и киселото зеле на ситно. В тенджера загряваме олиото и задушаваме праза под капак, докато омекне. Добавяме морковите и накълцаното зеле...
Клин клин избива: Алергията от фъстъци се лекувала с фъстъциКлин клин избива: Алергията от фъстъци се лекувала с фъстъци
1
Последно проучване на Американския институт по алергиите показа, че на деца, изложени на висок риск от развитие на алергия към фъстъци, трябва да се дават храни, съдържащи въпросните ядки. Американската академия по...
Баница тракийски клинБаница тракийски клин
Баница тракийски клин - част от автентичната българска кухня. Разбиваме яйцата с вилица в купа. Добавяме изварата, киселото мляко, бакпулвера и натрошаваме сиренето. Разтопяваме маслото и го смесваме с бакпулвера....
Клин по родопскиКлин по родопски
Разтопете маслото и към него добавете измития ориз. Запържете за 2-3 минути до стъклен вид и добавете 3 ч.ч. вода /2 към 1 части/. Варете до полуготовност. Отстранете съда от огъня. След като оризът леко се поохлади,...
Клин със зелеКлин със зеле
Зелето нарязваме на ситно, претриваме със сол и задушаваме. От олиото, брашното, хладка вода и сол на вкус замесваме умерено меко тесто. Разделяме го на топчета. Оставяме ги да "почиват" около 30 мин. и ги разточваме...
Зелева клин чорбаЗелева клин чорба
3
Щом замирише на зима задължително в хладилника има голяма тенджера с Клин чорба (сигурна съм, че ще последват коментари, че това не е истинска клин чорба, но аз така го знам и така ви представям рецептата). Това е едно...
Класически Родопски КлинКласически Родопски Клин
Първо сварете ориза в подсолена вода (съотношение 1:3). След това хубаво го отцедете и го смесете с натрошеното сирене и разбитите яйца. Постепенно замесете тесто за баница от брашното, оцета и 200 мл вода. Ако се налага...
Автентичен Родопски клинАвтентичен Родопски клин
Първо замесете гладко тесто от брашното с малко сол и вода. От него внимателно разточете две кори. Първата кора поставете в тава, на която сте намазнили обилно с масло дъното и стените. Имайте предвид, че кората трябва...
Клин със сиренеКлин със сирене
От брашното, 300 мл вода, оцета, солта и 1 с.л. олио омесвате тесто като за баница, което покривате с влажна кърпа и оставяте да отлежи около 30 минути. Сварявате ориза в 1 л подсолена вода, отцеждате с натрошеното сирене...
Традиционна Клин чорбаТрадиционна Клин чорба
Нарежете праза на ситно, сложете го в тенджера и го залейте с брашното, което сте размили с малко студена вода. Залейте с олиото и 5 ч.ч. гореща вода. Кипнете и варете до омекването на праза, след което добавете ситно...
Клин по селскиКлин по селски
Плънка: В тенджера се слага водата да заври. След като заври се добавя ориза и солта и се оставя да ври още за около 10 мин. Маха се от огън и се оставя да поизстине за около 15 мин. Добавя се извара, яйцата, кисело мляко...
Клин с картофиКлин с картофи
Пресейте брашното и направете кладенче в него. Сипете солта и хладка вода, замесете гладко и еластично тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да си почине. Междувременно сварете картофите и ги настържете на едро ренде....
Как да носим кожен панталонКак да носим кожен панталон
Комбиниране на кожен панталон с кожа Кожен панталон с кожено яке? Защо не, идеята е за всички смели момичета, защото тази комбинация събира погледите....
Родопски клин от ТриградРодопски клин от Триград
Рецептата може да се изпълни и с готови къпани кори (3 броя) или с пакет фино точени кори и да си спестите месенето и точенето. 1. В тенджера сложете измития ориз и добавете вода в съотношение 1 част ориз : 3 части вода...
Домашен клин с каймаДомашен клин с кайма
Смесваме водата с млякото, добавяме захарта и маята, разбъркваме добре и оставяме на топло за 20 минути. Яйцето разбиваме със солта, добавяме шупналата мая, зехтина и започваме на добавяме на етапи, пресятото брашно и...
Родопски Клин с ФидеРодопски Клин с Фиде
Сваряваме фидето до полуготовност в подсолена вода. Изцеждаме и докато е горещо, слагаме 2 с.л. краве масло да се разтопи в него. Натрошаваме сиренето, чукваме двете яйца и разбъркваме добре. На дъното на тефлонов тиган...
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Родопски клин по нашенскиРодопски клин по нашенски
3
От брашното, солта, вода и капки оцет замесете тесто, от което трябва да разточите 2 кори. Рецептата може да стане и с готови кори. Сварете ориза с малко мазнина и сол. Смесете го със сиренето, млякото, яйцата и половината...
Родопски клин на тиганРодопски клин на тиган
1
Варим ориза, когато е готов слагаме 50 г от маслото, разбъркваме и оставяме да изстине. Разбиваме яйцата и ги добавяме с натрошеното сирене към изстиналия ориз. Разбъркваме всичко и добавяме сол на вкус. Избираме подходящ...
Плънка за родопски клинПлънка за родопски клин
Оризът се сварява до готовност, докато се отдръпне водата изцяло. Вдига се от котлона и се оставя да изстине. После се добавя изварата. Кисело мляко се смесва със содата и се добавя към сместа. Накрая се чукват и...