Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лютеница за начинаещи кулинари
Изпечете капията и патладжаните, обелете ги и ги смелете заедно със сварените моркови с машинка за месо, на която сте поставили най-ситната решетка.
Прибавете доматеното пюре, разбъркайте добре, залейте със затопленото...
Капуска - кулинарно вълшебство със зелеПочиства се, измива се и се нарязва се зелето. Трябва да е на средно големи парчета. Лукът се реже на ситни кубчета, а чушката - на по-едри парчета. Слага се по-широка тенджерка на котлона.
Котлонът се загрява на максимална...
2
Кулинарен коктейл с пилешко месо
Подгответе си подходящи чаши за коктейла /3 бр./, като им направите венец със ситно нарязан магданоз.
Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите...
Кулинарен коктейл от варен мозък и банани
Вече сме готови да поканим нашите гости и да им предложим изтънчения кулинарен коктейл от варен мозък и банани....
Готварските съдове в мексиканската кулинария
В следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария:
1. Метате
Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Вероника няма време за кулинария
Фолк изпълнителката Вероника, която отделяше доста от свободното си време на кулинарния си блог, напоследък все по-рядко се посвещава на споделянето на рецепти....
Съвети за млади кулинариЗатова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото.
1....
4
Медът в кулинарията
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинарията
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Френските кулинари готвят най-сладко
Кулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света.
Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Кулинарно приложение на прошуто
В италианската кулинарна традиция този вид шунка се използва най-често за приготвянето на предястия и антипасти. Не минава през термична обработка, тъй като вкусовите му качества се променят....
Кулинарна употреба на шамфъстък
В кулинарията тези ядки се използват повече от 2 500 години. Докато в древния Изток са считани за символ на богатството и успеха, днес всичко, в което те се влагат, е под етикет елитно....
Кулинарна употреба на Асафетида
В кулинарията асафетида най-често се използва за подправянето на зеленчукови ястия. Добавя се на всякакви разядки, ориз, предястия и солени тестени изделия, най-вече такива със зеленчукова плънка....
Кулинарна употреба на Проволоне
Но има и много други приложения в кулинарията. В южната част на Италия Проволоне се добавя в различни видове паста. Тъй като се разтопява лесно, топлината на пастата го прави разтегливо и много вкусно....
Кулинарна употреба на маниокаМаниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене.
Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
1
Кулинарна употреба на спелта
В кулинарията се използва и сварена спелта. С нея могат да се заменят картофите и ориза в основното ястие.
Малко известен е фактът, че освен да се яде, спелтата може и да се пие вместо кафе....
Кулинарна употреба на ГаудаСиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс.
Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
1
Кулинарна употреба на Камамбер
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарни изкушения с батати
Всичко, приготвено с тях, се превръща в неустоимо кулинарно изкушение....
Кулинарна употреба на марципан
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда.
Марципанът...
Кулинарна употреба на ечемик
В кулинарията се използват няколко вида продукти от ечемик. Този, който най-често се използва за готвене, е тройно полиран и изчистен ечемик....
Кулинарна употреба на Стилтън
Ако се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....