Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Питка за начинаещи кулинариПитка за начинаещи кулинари
Питкатата за начинаещи кулинари е готова....
Лютеница за начинаещи кулинариЛютеница за начинаещи кулинари
Изпечете капията и патладжаните, обелете ги и ги смелете заедно със сварените моркови с машинка за месо, на която сте поставили най-ситната решетка. Прибавете доматеното пюре, разбъркайте добре, залейте със затопленото...
Кулинарен коктейл от пилеКулинарен коктейл от пиле
2
Кулинарният коктейл от пиле е готов....
Капуска - кулинарно вълшебство със зелеКапуска - кулинарно вълшебство със зеле
2
Почиства се, измива се и се нарязва се зелето. Трябва да е на средно големи парчета. Лукът се реже на ситни кубчета, а чушката - на по-едри парчета. Слага се по-широка тенджерка на котлона. Котлонът се загрява на максимална...
Кулинарен коктейл с пилешко месоКулинарен коктейл с пилешко месо
Подгответе си подходящи чаши за коктейла /3 бр./, като им направите венец със ситно нарязан магданоз. Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см. Нарежете си портокала на същите...
Кулинарен коктейл от варен мозък и бананиКулинарен коктейл от варен мозък и банани
Вече сме готови да поканим нашите гости и да им предложим изтънчения кулинарен коктейл от варен мозък и банани....
Готварските съдове в мексиканската кулинарияГотварските съдове в мексиканската кулинария
В следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария: 1. Метате Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Вероника няма време за кулинарияВероника няма време за кулинария
Фолк изпълнителката Вероника, която отделяше доста от свободното си време на кулинарния си блог, напоследък все по-рядко се посвещава на споделянето на рецепти....
Съвети за млади кулинариСъвети за млади кулинари
4
Затова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото. 1....
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Френските кулинари готвят най-сладкоФренските кулинари готвят най-сладко
Кулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света. Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Кулинарно приложение на прошутоКулинарно приложение на прошуто
В италианската кулинарна традиция този вид шунка се използва най-често за приготвянето на предястия и антипасти. Не минава през термична обработка, тъй като вкусовите му качества се променят....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
В кулинарията тези ядки се използват повече от 2 500 години. Докато в древния Изток са считани за символ на богатството и успеха, днес всичко, в което те се влагат, е под етикет елитно....
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
В кулинарията асафетида най-често се използва за подправянето на зеленчукови ястия. Добавя се на всякакви разядки, ориз, предястия и солени тестени изделия, най-вече такива със зеленчукова плънка....
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
Но има и много други приложения в кулинарията. В южната част на Италия Проволоне се добавя в различни видове паста. Тъй като се разтопява лесно, топлината на пастата го прави разтегливо и много вкусно....
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
В кулинарията се използва и сварена спелта. С нея могат да се заменят картофите и ориза в основното ястие. Малко известен е фактът, че освен да се яде, спелтата може и да се пие вместо кафе....
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
1
Сиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс. Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарни изкушения с бататиКулинарни изкушения с батати
Всичко, приготвено с тях, се превръща в неустоимо кулинарно изкушение....
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...
Кулинарна употреба на ечемикКулинарна употреба на ечемик
В кулинарията се използват няколко вида продукти от ечемик. Този, който най-често се използва за готвене, е тройно полиран и изчистен ечемик....
Кулинарна употреба на СтилтънКулинарна употреба на Стилтън
Ако се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....