Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Спанак по английскиСпанак по английски
Спанакът се нарязва и се запържва леко в част от маслото. Слага се в тенджера, добавя се останалото масло, солта и всичко се залива с бульона. Спанакът се задушава на бавен огън 20 минути. След като цялата течност се...
Телешко по английскиТелешко по английски
По време на варенето отпенвайте бульона. Нарежете целината, зелето, морковите и пресния лук на дребно и ги добавете към месото. Овкусете с черен пипер и сол на вкус. Варете до готовност на месото и зеленчуците....
Крем по английскиКрем по английски
Млякото се сварява и подслажда със захарта. Отделно се разбиват жълтъците със брашното е се прибавят при непрекъснато бъркане за около 5-6 мин. към млякото. Прибавя се ванилията. Изсипва се в купички се поръсва...
Задушено по английскиЗадушено по английски
Прехвърлете месото в дълбок съд от йенско стъкло с капак и сложете да се задушава с малко вода и виното, като периодично обливате месото по време на печенето. Изпеченото месо оставете да изстине и нарежете на филии....
Зеле по английскиЗеле по английски
Почистете зелето, нарежете го на четвъртинки и го накиснете за няколко минути във вряла вода с малко оцет. Прехвърлете го в тенджера с кипяща и подсолена вода (1 ч.л. сол). Сварете зелето, отцедете го и го залейте със...
Ориз по английскиОриз по английски
В тенджера слагаме 1 ½ литра вода, посоляваме и когато заври прибавяме измития ориз. Варим 15 минути и прецеждаме през сито. Изсипваме ориза върху топла кърпа и оставяме да се подсуши. Прехвърляме в купа и смесваме...
Кейк по английскиКейк по английски
Разбиваме захарта с маслото много добре на пяна. Постепенно прибавяме жълтъците и разбиваме добре. Прибавяме внимателно разбитите на сняг белтъци. Добавяме брашното и размесваме добре. Накрая слагаме лимоновата кора,...
Грис по английскиГрис по английски
Махаме от огъня и при непрекъснато бъркане добавяме едно по едно яйцата. Изсипваме крема в съд и го печем на водна баня за около 20 минути....
Овчарски пай по английскиОвчарски пай по английски
Печем овчарския пай по английски на 200 градуса за около 40 мин. Настъргваме кашкавала и поръсваме апетитния солен пай. Връщаме във фурната за още 15 мин. Да ви е сладко!...
Печена гъска по английскиПечена гъска по английски
Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън. В купа слагаме нарязаните на ситно дреболии, настърганата ябълка, стафидите, бадемите, наситнения магданоз, подправките и половината...
Зелен фасул по английскиЗелен фасул по английски
Сваряваме измития и изчистен зелен фасул в подсолена вода. Отцеждаме от водата след като се свари, докато е горещ прибавяме маслото и разбъркваме леко. След като маслото се стопи, сервираме като гарнитура....
Пилешки пастет по английскиПилешки пастет по английски
Предварително изпеченото месо и пилешките дробчета са смилат с машинка за меляне и се смесват с галетата и подправките. Разбивате яйцата с млякото и лека-полека ги прибавяте към пилешкото месо. Получената смес се оставя...
Панирана риба по английскиПанирана риба по английски
1
Поднесете с гарнитура от зеленчуци по избор....
Картофен омлет по английскиКартофен омлет по английски
Загрейте половината масло в тиган добавете лука и го задушете. Смесете заедно сварените и намачкани картофи, предварително свареното и нарязано брюкселско зеле и ги овкусете със сол и черен пипер. Прибавете зеленчуците...
Панирана риба по английскиПанирана риба по английски
1
Поднесете с гарнитура от зеленчуци по избор....
Скариди с домати по английскиСкариди с домати по английски
1
Нарежете доматите на малки кубчета и сложете да се задушат заедно с маслото на слаб огън. Може да добавите малко водичка. Сложете сол и черен пипер на вкус. Когато водата на доматите поизври и сосът се сгъсти, добавете...
Макарони на фурна по английскиМакарони на фурна по английски
Запичаме английските макарони на фурна за 15 минути на 250 градуса. Сервираме макарони на фурна по английски веднага....
Задушено пилешко с бекон по английскиЗадушено пилешко с бекон по английски
От време на време разбърквайте и ако е необходимо, наливайте по малко бульон. В готовото ястие прибавете лещата и лимоновия сок....
Пуйка с ориз и броколи по английскиПуйка с ориз и броколи по английски
Кипваме ориза в 400 мл леко подсолена вода и го оставяме да набъбне за 20 минути под капак на тих огън. Разделяме броколите на съцветия и ги сваряваме 8 минути в подсолена вода. Нарязваме месото на ивички и го изпържваме...
Най-популярните по света английски специалитетиНай-популярните по света английски специалитети
Английски бифтек, Английски ростбиф и Овчарски пай За разлика от английския бифтек и английския ростбиф, които се приготвят от говеждо месо, овчарският пай по правило се приготвя от агнешка кайма....
Джесика Бийл води секс курсовеДжесика Бийл води секс курсове
Джесика набира кандидати за онлайн курсовете си, които започват след броени дни, и напливът е огромен....
Курсове за пречистване с мащеркаКурсове за пречистване с мащерка
Още в древността хората са почитали лечебните и полезни свойства на мащерката, използвали са я за лечение на много заболявания и са вярвали в нейната божествена сила. В стари времена освен като лечебна билка предците...
Английски кифличкиАнглийски кифлички
Печете английски кифлички в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 20 мин ( до златисто)...
Английски тостАнглийски тост
След което слагаме английския тост в тостера или на грил тигана за около 5-10 мин....
Английски МъфиниАнглийски Мъфини
По желание може да се изреже внимателно горната част на мъфините, като капаче, да се напълнят с шоколад или сладко и да се постави капачето обратно. След това да се украсят с крем и пръчици....