Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Супер летен стил: Каква е перфектната комбинация от обувки и тоалети?Супер летен стил: Каква е перфектната комбинация от обувки и тоалети?
Случвало ли ви се е да се чудите кои обувки с какви дрехи да съчетаете? Всяка дама е имала подобни колебания. За да ви ги спестим, ви предлагаме няколко съвета как да съчетаете дрехите си с любимите си чифтове обувки това...
Летен кремЛетен крем
Карамелизираме леко захарта и добавяме млякото, бъркаме, докато карамелът се разтвори. Прибавяме разбитите с нишестето жълтъци и варим, докато кремът се сгъсти, прибавяме ванилията, разбъркваме и насипваме в чашки....
Летен сачЛетен сач
Смесете лимоновия сок с малко олио и добре разбийте. Посолете пилешкото месо, поръсете го с черен пипер и го намажете с лимонения дресинг. След 10 минути изпечете месото на грил от двете страни. Почистените зеленчуци се...
Летен сандвичЛетен сандвич
Загрейте малко масло в тиган и оберете дъното му с арабската питка, като я обръщате от двете страни. От едната половина на хляба подредете листа маруля, свинското филе, поръсете с къри на вкус, а най-накрая наредете и...
Летен гювечЛетен гювеч
Първо, измиваме патладжана, нарязваме го на кубчета и го слагаме в подсолена вода за около десет минути, за да падне горчивината му. Нарязваме кромид лука на дребно, чушките и боба - на средно големи парчета. В тенджерка...
Летен оризЛетен ориз
Чушките опичаме, белим и почистваме от дръжките и семената. В тенджерка наливаме олиото и слагаме почистен и нарязан ситно лук, пасирана скилидка чесън и задушаваме с малко вода /2-3 суп.лъж./. Прибавяме нарязаните...
Летен сандвичЛетен сандвич
Загрейте малко масло в тиган и оберете дъното му с арабската питка, като я обръщате от двете страни. От едната половина на хляба подредете листа маруля, свинското филе, поръсете с къри на вкус, а най-накрая наредете и...
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата. Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата. Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
Фурна - 180 градуса. В тиган със зехтин се задушава наситнен лук, наситнената целина, морковите, нарязани на кубчета, и солта. Разбърква се и се готви до омекване. Добавя се каймата и се готви, докато стане на трохи. Наливат...
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин. Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон...
Палачинки във френски стилПалачинки във френски стил
В купа смесваме пресятото брашно и солта. Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади. В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре. Изсипваме 1/3 от сместа...
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало. Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята. Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...
Пълнени камби - мой стилПълнени камби - мой стил
Нарязвам камбите наполовина, изчиствам от семките и измиваме. Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете. За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може...
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни. Към края на...
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
2
Тиган с незалепващо покритие. Средна температура на котлона - от 9-та степен на 6-та. Яйцата се счупват в купа, добавя се сол и прясно смлян череп пипер и с вилица се разбиват. Магданозът се наситнява, или друг вид...
Нудълс в индонезийски стилНудълс в индонезийски стил
Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд. Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се...
Летен Баба ГанушЛетен Баба Гануш
Поднесох летен Баба Гануш с царевичен хляб - идеално си подхождат. Вкусно! ♥...
Летен зеленчуков гювечЛетен зеленчуков гювеч
Тиквичките, морковите и картофите се режат на кубчета. Доматите и пиперката също се нарязват на дребно, а грахът се бланшира преди да се добави към останалите зеленчуци. Овкусяват се със сол, червен пипер и пресните...
Летен рибен пастетЛетен рибен пастет
Сардините и нахутът се отцеждат и слагат в блендер. Към тях се прибавят майонезата, заквасената сметана, само месестата част на половин домат и каперсите. Смилат се до кремообразна смес. Пастетът се овкусява със сол...
Летен малинов десертЛетен малинов десерт
Разбийте сметаната с помощта на миксер до получаването на пухкава консистенция. Разбийте яйцата със захарта, прибавете сметаната, ваниловата захар и брашното. Разбъркайте до еднородност и загрейте сместа на водна баня...
Летен неустоим чийзкейкЛетен неустоим чийзкейк
1
Получава се разкошен, летен неустоим чийзкейк!...
Летен плодов сладкишЛетен плодов сладкиш
За тестото разбийте маслото, престояло на стайна температура, със захарта на пухкав крем. Добавете последователно едно след друго яйцата. Постепенно прибавете и брашното, пресято с бакпулвера, и накрая ванилията. В друга...
Летен плодов десертЛетен плодов десерт
Измиваме плодовете и ги почистваме от костилките. Сушените боровинки и стафиди накисваме в ликьора от вечерта. Курабиите, останали от миналият ден натрошавам на парченца. Ако използвате широка чаша за мелба или трайфъл...