Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отпускащ чай
Загрявате 500 мл вода и слагате 1 супена лъжица прясно годжи бери и малка част от корена на джинджифила измивате, обелвате и нарязвате.
Слагаме 1 супена лъжица градински чай, ако имате турски, още по-добре, и 2 стръкчета...
Супа от пуйка
Пуешкото месо се нарязва заедно с дреболиите и се слага да се вари на умерен огън с 2, 2 л вода. Отпенва се и се добавят нарязаните ситно праз и моркови.
Оставя се да ври, докато месото е готово и се добавя по избор фиде...
Мариновани шишчета от пуйка
Нарежете на ситно пресния лук и изстискайте лайма. Добавете при тях останалите подправки за маринатата, както и пасирания чесън.
Нарежте гъбите във форма подходяща за нанизване на шиш. Пуешкото месо се нарязва на кубчета...
Руло с месо от пуйка
Месото на пуйката се почиства от костите, без да се разкъсва кожата, подправя се със сол, черен пипер, горчица и се залива с виното. Престоява на студено 20 мин.
Приготвя се плънката от смесените смляното свинско месо...
Супа от пуйка с фиде
Слагаме месото във водата и изчакваме да кипне. Отстранява се образувалата се пяна. Добавят се всички зеленчуци, нарязани на кубчета, солта и черният пипер /счукан на едро/ и всичко се вари на умерен огън.
Когато месото...
Руло с месо от пуйка
Месото на пуйката се почиства от костите, без да се разкъсва кожата, подправя се със сол, черен пипер, горчица и се залива с виното. Престоява на студено 20 мин.
Приготвя се плънката от смесените смляното свинско месо...
Перфектната отпуска - кога и колко?
В същото време обаче месец отпуска днес звучи нереално. Поради това специалистите съветват да извличаме максимума от свободните дни, с които разполагаме....
При отслабване кожата се отпуска
По време на тренировка трябва да се помисли не само за правилното изпълнение на упражненията, а и за състоянието на кожата.
Тя е подложена непрекъснато на действието на различни вредни фактори и трябва да полагате малко...
Руло от пуйка със зеленчукова плънка
Зеленчуците се нарязват, лукът на ситно. Тиквичките и зеленият лук се запържват в маслото. Добавя се хлябът на късчета. Подправят се мащерка, добавят се солта, жълтъците и пиперът.
Фурната се загрява на 200 градуса. Върху...
Лятна пърженица
Бъркаме още 1-2 минути и отмесваме от котлона лятната манджа.
Разпределяме пърженицата в две чинии и отгоре натрошаваме сирене.
Забождаме в средата по една маслина и сервираме.
Нашата лятна пърженица е готова....
Лятна наслада
Разрязваме динята на половина. С помощта на голяма лъжица издълбаваме и отделяме настрана.
Почистваме, измиваме и нарязваме плодовете на кубчета (без ягодите и боровинките). С нож оформяме фигурки по краищата на кората...
Лятна мусака
Тиквичките се обелват, режат на кубчета и се разделят на две равни части.
Правим плънка като разбиваме яйцата, към които прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко и нарязаните на ситно чесън и копър.
На дъното на...
Лятна запеканка
Нарязват се всички зеленчуци, както и беконът на шайби.
Подреждат се в тавичка едно след друго под формата на броеница - до запълване на тавичката.
Заливаме с около 250 мл вода и олио и поръсваме с подправките на вкус...
Лятна манджичка
В тази лятна манджа трябва да има и нотка от зимата. Върви с „гарнитура” печена на жар сланинка....
Лятна салатка
Марулята се измива и нарязва.
Краставицата се обелва и нарязва на кубчета. Доматът се измива и също се нарязва на едри кубчета.
Салатата се посолява, добавят се олиото и оцетът и всичко се разбърква хубаво.
Отгоре...
Лятна ягодка
Измиваме ягодите под силна струя студена вода и ги почистваме. Оставяме ги да се отцедят. Отделяме няколко за украса.
Останалите ягоди се претриват през сито. В получената ягодова маса се налива изстуденото прясно мляко...
Сарми с месо от пуйка на фурна
В зелевите листа поставете парчета пуешко месо и ивички сланина и завийте лозови сарми.
В тава сложете зелеви листа и отгоре наредете готовите сарми и залейте със смес от водата и зелевия сок.
Печете ястието в умерена...
Крокети от пуйка с пълнеж от яйца
Месото се смила, поръсва се със сол. Маслото се реже на кубчета. Кората на филиите се маха и хлябът се залива със сметаната. След като хлябът добре се накисне в сметаната, се слага в гевгир, но не си изстисква. Добавя се...
Рулца от пуешка шунка
Намачкваме сиренето, добавяме настърган кашкавал и останалите продукти.
С тази разядка намазваме нарязаната на слайсове пуешка шунка.
Навиваме на рулца и ги завързваме със стрък праз. Чудесно предястие за гости!...
Как да отпусна обувки
Естествената кожа се отпуска от само себе си и бързо се напасва по формата и извивката на стъпалото ви....