Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марокански заек
Заекът, нарязан на порции, се запържва в сгорещения зехтин и се вади в плато. В същата мазнина се запържват последователно лукът на полумесеци, чушката на кръгчета, лимонената кора на ситно.
Подправя се със сол, джинджифил...
Марокански хляб
Първо пригответе маята. Сипете млякото с водата в купа, разбъркайте със захарта и накрая прибавете маята. Разбъркайте и оставете за 10 минути на топло място.
В дълбока купа смесете двата вида брашно и солта. Прибавете...
Марокански питки
Брашното се пресява, смесва се с гриса и в средата се оформя кладенче. Сипва се солта, анасоновите семена и маята. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Готовото...
Марокански хляб Мсемен
Смесваме всички сухи съставки в дълбок съд. Чукваме яйцето и постепенно добавяме водата, бъркайки. Трябва да се получи гладко тесто, което да може да се моделира с ръце. Ако е прекалено меко или прекалено твърдо, може да...
Веган марокански палачинки
Трябва да се охладят на решетка мароканските палачинки.
Поднасят се веган палачинките с кленов сироп или плодово желе.
Веган марокански палачинки са идеалната закуска, когато искате да е вкусно и постно....
Скумрия по марокански
Сервирайте скумрия по марокански, поръсена с магданоз и с резени резенчета лимон....
Кускус по марокански
Нарежете пилешкото на средно големи парченца, след това изсипете олиото в тенджера, загрейте на средна температура и го добавете.
Изсипете червения пипер и кърито и разбъркайте, след това запържете до готовност (около...
Марокански палачинки (Beghrir)Готовите Марокански палачинки подреждайте една върху друга, като ги мажете леко с ароматна смес, получена от разтопеното масло, меда и малко сладко от кайсии....
10
Ориз по марокански
Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Добавя се оризът и се пържи, докато стане стъклен.
Поръсва се с канела и се залива с водата.
Вари се до готовност на ориза и се добавят стафидите и солта. Разбърква...
Марокански кус кус
Загрейте вода до кипване. Сипете кус куса в купа, объркайте с малко зехтин и сол и залейте с горещата вода. Покрийте съда, докато кус кусът абсорбира течността.
Загрейте още малко зехтин в тиган, запържете лютата чушка...
Марокански пай Бастия
Сложете пилето в тенджера, добавете лука, канелата, джинджифила, куркумата и останалите подправки. Сипете водата и задушете за около 1 час на много бавен огън.
Отцедете пилето и го обезкостете, а бульонът кипнете и варете...
Патладжани по марокански
Чесънът се нарязва се на ситно и се смесва с джинджифила.
Патладжаните се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 сантиметър, поръсват се със сол и се запържват до златисто от двете страни.
Чесънът с джинджифила...
Пиле по марокански
Сложете да се пече в загрята на 190 градуса за около 1 час и от време на време поливайте със соса печеното пиле по марокански.
Уникално печено пилешко, което може да сервирате със свежа зелена салата....
Кюфтенца по марокански
Каймата се смесва с настъргания лук, пресования чесън, подправките и наситнения магданоз. Оформят се малки кюфтенца и се изпържват в загрятото олио. Поставят се върху кухненска хартия, за да се отцедят.
Сосът се приготвя...
Марокански кускус с нахутМароканският кускус с нахут се сервира леко топъл или охладен и може да бъде поднесен като салата, предястие, гарнитура или дори основно ястие.
Разкошен ориенталски вкус!...
2
Марокански питки на тиганЗамесваме меко тесто от посочените продукти.
Разделяме на 8 топчета и всяко топче разточваме на малка питка с дебелина 2 - 3 мм.
Намазвам с олио от двете страни и оставям да си починат за 20 мин.
Пека на тиган...
1