Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Шницел с вино Марсала и хвойнаШницел с вино Марсала и хвойна
4
Шницелът с вино Марсала и хвойна е много вкусен....
Пиле Марсала (Оригинална рецепта от Марсала)Пиле Марсала (Оригинална рецепта от Марсала)
Пилето Марсала (Оригинална рецепта от Марсала) е много вкусно. Източник: Италианска оригинална рецепта от Марсала, Сицилия. Рецептата е свалена от клип. Забележка: Изключително вкусен и бърз аламинут....
Вино МарсалаВино Марсала
2
Поднасяне на марсала Поднасянето на марсала е истинско събитие. Преди да се сервира обаче, виното трябва да бъде охладено....
Вишни с марсалаВишни с марсала
Сипете захарта, лимоновата кора, канелата, водата и марсалата в тенджерка и кипнете сместа, като непрекъснато разбърквате. Намалете огъня и варете още 5 минути, махнете канелата....
Сос от МарсалаСос от Марсала
Загрейте зехтина в тенджерка, прибавете лука, чесъна и гъбите. Задушете докато гъбите омекнат. Прибавете брашното и гответе още 1 минута, сипете виното и разбъркайте. Прибавете бульона и гответе докато вкусовете се...
Тирамису с МарсалаТирамису с Марсала
Поставяме отново фолио върху получената смес и я слагаме в хладилника Сместа за потапяне на бишкотите се приготвя по следния начин: Смесват се кафето и марсалата....
Тирамису с вино МарсалаТирамису с вино Марсала
Сварете кафето и го сложете настрани да се поохлади. Разбъркайте сиренето, докато се получи пухкав крем, като малко по малко слагате ванилията и лимоновата кора. Разбийте жълтъците със захарта, докато побелеят. Прибавете...
Телешки рулца с марсалаТелешки рулца с марсала
Запечатваме рулата в сгорещен зехтин, докато се зачервят, добавяме лука и разбъркваме и наливаме марсалата. Щом заври слагаме сока и кората на портокала и оставяме да къкрят за 10-15 минути....
Нежно тирамису с марсалаНежно тирамису с марсала
Нежното тирамису с марсала е готово....
Телешки медальони с вино МарсалаТелешки медальони с вино Марсала
3
Телешките медальони с вино Марсала са готови. Източник: Кулинарен блог на Йоана Петрова Забележка: Качвам снимки на приготвеното ястие, включително и на вида месо с което съм работила....
Тарталети с рикота и марсалаТарталети с рикота и марсала
Смесете рикотата с яйцата, захарта, лимоновата кора и марсалата. Разбийте добре и прибавете стафидите. Изсипете сместа в мъфините и запечете до златисто....
Пилешки гърди със спагети и МарсалаПилешки гърди със спагети и Марсала
Пилешките гърди със спагети и Марсала са много вкусни. Източник: Tasty...
Маслен пай с круши и марсалаМаслен пай с круши и марсала
Масленият пай с круши и марсала е уникален!...
Свинско бон филе с печурки и МарсалаСвинско бон филе с печурки и Марсала
2
Оставя се да покъкри няколко минути и се добавя виното Марсала. Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване. Разбърква се периодично. Свинското бон филе с печурки и Марсала е готово....
Елен Колева: С Марсел Коен сме заедно!Елен Колева: С Марсел Коен сме заедно!
Коренна противоположност на Калин и Сашо, Марсел е стабилен, отговорен, кавалер и не пие - просто мъж мечта....
Кои са ликьорните вина и с какво да ги поднесемКои са ликьорните вина и с какво да ги поднесем
Сред най-известните ликьорни вина са Порто, Мадейра, Малага и Марсала. Популярна сред българските винени напитки е Асеновградската малага....
Кои са десертните вина?Кои са десертните вина?
Разбира се, може би най-известното десертно вино идва от Италия и се нарича Марсала. Марсала е древен град на брега на днешна Сицилия....
Приготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпкаПриготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпка
1
Марсала (или бадемов аперитив), 400 г маскарпоне, 250 мл течна сметана. За бишкотите: 24 бишкоти, 4 с.л. какао, 1 ч.ч. еспресо, 1 к.ч. Марсала (или бадемов аперитив), 1 с.л. захар....
Дзабайоне (Zabaione)Дзабайоне (Zabaione)
Тя ще е мярка за добавянето на виното Марсала. Жълтъците се поставят в купа заедно със захарта и половин черупка вино Марсала....
Най-доброто от италианската винена листаНай-доброто от италианската винена листа
Марсала Не пропускайте да опитате подсиленото ликьорно вино Марсала, което се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани....
Как да приготвим Забайоне - ангелският десерт на италианцитеКак да приготвим Забайоне - ангелският десерт на италианците
2
Към нея вече добавете Марсала или друга съставка, която сте избрали за ароматизиране на десерта. Продължете с бъркането още две минутки и свалете от печката. Кремът става много бързо....
Тирамису по оригинална рецептаТирамису по оригинална рецепта
1
Добавяте захарта и марсала, разбърквате и оставяте на страна....
ЗабалионеЗабалионе
1
Сложете купата над тигана и поръсете с Марсала, като леко разклащатe купата, докато сместа се сгъсти и увеличи обема си. Отстранете купата от водата. Изсипете забалионето в 6 чаши и сервирайте веднага....
Крем ЗабайонеКрем Забайоне
Добавя се захарта, виното Марсала, измерено в по-голяма яйчена черупка, напълнена до половината. Започват да се разбиват с телена бъркалка за около 10 мин до гладък крем Забайоне (Zabaione)....
В Швейцария майсторят тирамису-гигантВ Швейцария майсторят тирамису-гигант
2
Оригиналната му рецепта съдържа бишкоти, напоени с кафе еспресо, сирене маскарпоне (вид сладка сметана), яйца, захар, вино марсала или ром и какао. Сладкишът произхожда от източна Италия....