Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле Марсала (Оригинална рецепта от Марсала)
Пилето Марсала (Оригинална рецепта от Марсала) е много вкусно.
Източник: Италианска оригинална рецепта от Марсала, Сицилия. Рецептата е свалена от клип.
Забележка: Изключително вкусен и бърз аламинут....
Вино МарсалаПоднасяне на марсала
Поднасянето на марсала е истинско събитие. Преди да се сервира обаче, виното трябва да бъде охладено....
2
Вишни с марсала
Сипете захарта, лимоновата кора, канелата, водата и марсалата в тенджерка и кипнете сместа, като непрекъснато разбърквате.
Намалете огъня и варете още 5 минути, махнете канелата....
Сос от Марсала
Загрейте зехтина в тенджерка, прибавете лука, чесъна и гъбите. Задушете докато гъбите омекнат.
Прибавете брашното и гответе още 1 минута, сипете виното и разбъркайте.
Прибавете бульона и гответе докато вкусовете се...
Тирамису с Марсала
Поставяме отново фолио върху получената смес и я слагаме в хладилника
Сместа за потапяне на бишкотите се приготвя по следния начин: Смесват се кафето и марсалата....
Тирамису с вино Марсала
Сварете кафето и го сложете настрани да се поохлади.
Разбъркайте сиренето, докато се получи пухкав крем, като малко по малко слагате ванилията и лимоновата кора.
Разбийте жълтъците със захарта, докато побелеят. Прибавете...
Телешки рулца с марсала
Запечатваме рулата в сгорещен зехтин, докато се зачервят, добавяме лука и разбъркваме и наливаме марсалата. Щом заври слагаме сока и кората на портокала и оставяме да къкрят за 10-15 минути....
Телешки медальони с вино МарсалаТелешките медальони с вино Марсала са готови.
Източник: Кулинарен блог на Йоана Петрова
Забележка: Качвам снимки на приготвеното ястие, включително и на вида месо с което съм работила....
3
Тарталети с рикота и марсала
Смесете рикотата с яйцата, захарта, лимоновата кора и марсалата.
Разбийте добре и прибавете стафидите. Изсипете сместа в мъфините и запечете до златисто....
Пилешки гърди със спагети и Марсала
Пилешките гърди със спагети и Марсала са много вкусни.
Източник: Tasty...
Свинско бон филе с печурки и МарсалаОставя се да покъкри няколко минути и се добавя виното Марсала. Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване. Разбърква се периодично.
Свинското бон филе с печурки и Марсала е готово....
2
Елен Колева: С Марсел Коен сме заедно!
Коренна противоположност на Калин и Сашо, Марсел е стабилен, отговорен, кавалер и не пие - просто мъж мечта....
Кои са ликьорните вина и с какво да ги поднесем
Сред най-известните ликьорни вина са Порто, Мадейра, Малага и Марсала. Популярна сред българските винени напитки е Асеновградската малага....
Кои са десертните вина?
Разбира се, може би най-известното десертно вино идва от Италия и се нарича Марсала. Марсала е древен град на брега на днешна Сицилия....
Приготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпкаМарсала (или бадемов аперитив), 400 г маскарпоне, 250 мл течна сметана.
За бишкотите: 24 бишкоти, 4 с.л. какао, 1 ч.ч. еспресо, 1 к.ч. Марсала (или бадемов аперитив), 1 с.л. захар....
1
Дзабайоне (Zabaione)
Тя ще е мярка за добавянето на виното Марсала.
Жълтъците се поставят в купа заедно със захарта и половин черупка вино Марсала....
Най-доброто от италианската винена листа
Марсала
Не пропускайте да опитате подсиленото ликьорно вино Марсала, което се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани....
Как да приготвим Забайоне - ангелският десерт на италианцитеКъм нея вече добавете Марсала или друга съставка, която сте избрали за ароматизиране на десерта. Продължете с бъркането още две минутки и свалете от печката.
Кремът става много бързо....
2
ЗабалионеСложете купата над тигана и поръсете с Марсала, като леко разклащатe купата, докато сместа се сгъсти и увеличи обема си.
Отстранете купата от водата. Изсипете забалионето в 6 чаши и сервирайте веднага....
1
Крем Забайоне
Добавя се захарта, виното Марсала, измерено в по-голяма яйчена черупка, напълнена до половината.
Започват да се разбиват с телена бъркалка за около 10 мин до гладък крем Забайоне (Zabaione)....
В Швейцария майсторят тирамису-гигантОригиналната му рецепта съдържа бишкоти, напоени с кафе еспресо, сирене маскарпоне (вид сладка сметана), яйца, захар, вино марсала или ром и какао.
Сладкишът произхожда от източна Италия....
2