Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

МиртаМирта
Трябва се помни, че листата на мирта съдържат токсични компоненти, които, ако човек има чувствителност, могат да причинят главоболие и гадене. Вижте още: Безценните свойства на маслото от мирта....
Здравословни ползи на етеричното масло от миртаЗдравословни ползи на етеричното масло от мирта
Днес извлекът, който се получава, е етерично масло с широко приложение. Миртата се отличава с бял, изключително благоуханен цвят. Листата му са плътни, ароматни и назъбени....
Ползи и свойства на етеричното масло от миртаПолзи и свойства на етеричното масло от мирта
Маслото от мирта се получава по метода на парната дестилация на цветовете или листата на растението. То има мек и сладък аромат и това го прави предпочитана съставка в парфюмерията....
Безценните свойства на маслото от миртаБезценните свойства на маслото от мирта
Ако имате разширени вени, направете си компрес с помощта на маслото от мирта – след няколко нанасяния отоците ще изчезнат....
Отглеждане на мирта у домаОтглеждане на мирта у дома
Рохкавата хранителна почва е най-добра за миртата. Равни части градинска почва, хумус, торф и пясък са добра почвена смес за развитие на растението. Размножаването на миртата става чрез семена или резници....
МаслоМасло
1
С термина масло се обозначават много продукти. Съществува краве масло, растително масло, палмово масло, кокосово масло, розово масло, рибено масло, масло от ленено семе и др....
Ябълково маслоЯбълково масло
Ябълковото масло е гъсто, леко карамелизирано ябълково пюре с ароматни подправки....
Орехово маслоОрехово масло
Овкусяваме с малко сол и черен пипер и прибавяме мекото масло. Смиламе до хомогенност. Сместа разстиламе върху стреч фолио и я завиваме на руло. Прибираме я в хладилната камера....
Домашно МаслоДомашно Масло
3
И понеже не обичам да изхвърлям - отцеденото мляко, в което има доста зрънца масло, използвам за направата на хубав домашен хляб. Струва си да го направите!...
Бадемово маслоБадемово масло
Може да съхранявате маслото в хладилник до 3 седмици. Сервирайте с фиийки пълнозърнест хляб....
Чесново МаслоЧесново Масло
Всичко това се добавя и разбърква към разтопеното и охладено масло, което още не е стегнало. Обърканото масло се сипва в подходяща форма и се слага във фризера, докато се стегне....
Фъстъчено маслоФъстъчено масло
3
Обелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем. Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
Гъбено маслоГъбено масло
Тази смес се добавя към омекналото масло. Добавя се копърът нарязан на ситно, настърганото яйце и всичко се разбърква. Сервира се неохладено, с препечени филийки....
Магданозено маслоМагданозено масло
Магданозеното масло се препоръчва за сервиране към панирана риба или с препечени филийки....
Зелено маслоЗелено масло
Зеленото масло е особено подходящо за бифтеци, филе-миньон, медальони, пържена риба и панирани пилешки гърди например. От маслото режете парченце с дебелина около 0.5 см (15-20 г) и сложете върху ястието....
Масло БеарнезМасло Беарнез
Този сос прибавете към мекото масло и разбъркайте с магданоза и солта - трябва да се получи хомогенна смес. Прехвърлете ароматното масло в средата на лист прозрачно или алуминиево фолио....
Фъстъчено маслоФъстъчено масло
3
Обелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем. Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
Кокосово МаслоКокосово Масло
3
Не бива обаче да бъркате кокосово масло с палмово масло или олио. Както може би се досещате, кокосовото масло се добива от кокосови орехи....
Фъстъчено МаслоФъстъчено Масло
С маслено съдържание поне 50 % фъстъченото масло не е съпоставимо с другите видове масла, които използваме – краве, растително, хидрогенирано и т.н....
Какаово МаслоКакаово Масло
5
Какао и какаовото масло изобилстват от флавоноиди (мощни антиоксиданти), а също така имат високо съдържание на витамин Е и полифеноли (също антиоксиданти в какаовото масло)....
Памучно маслоПамучно масло
Освен памуковото масло специалистите препоръчват срещу възпаления още: - масло от гроздови семки; - рапично масло; - масло от авокадо; - орехово масло....
Палмово маслоПалмово масло
2
В палмовото масло няма въглехидрати и белтъчини. Готвене с палмово масло Палмовото олио, което представлява течната формация на палмовото масло се използва за пържене и подправяне на салати....
Бадемово МаслоБадемово Масло
Ето как се получава масло от бадем....
Рибено МаслоРибено Масло
Именно наличието на витамини А и D, както и омега-3 мастни киселини правят рибеното масло толкова ценно и търсено. Ползи от рибено масло Полезните свойства на рибеното масло са изключително много....
Сусамово МаслоСусамово Масло
Може да се използва самостоятелно или в комбинация с бадемово масло или други масла....