Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

МидиМиди
Мидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
Мини, миди или макси? Каква дължина на дънкова пола да изберете за лятото?Мини, миди или макси? Каква дължина на дънкова пола да изберете за лятото?
Дънковите поли са вечния избор на модерната жена, те безпроблемно съчетават стил и комфорт и са универсални и ви позволяват да създавате различни визии, от небрежни до шик. Въпреки това, когато става въпрос за избор на перфектната...
Пола според фигуратаПола според фигурата
За да изглежда добре всяка дама трябва да избира дрехите си най-вече според фигурата, която има. Не е добра идея да се „движим” само по модата, защото често се получават комични ситуации, в следствие на голямото ни желание...
Яжте миди срещу косопадЯжте миди срещу косопад
Загубата на коса е свързана много често с генетични или хормонални проблеми. Но освен това през зимата, при заболявания като ковид и след навършване на 40-годишна възраст може да се получи засилена загуба на коса. Процесът...
Най-вкусните видове мидиНай-вкусните видове миди
Тези няколко вида миди са безспорно едни от най-вкусните, които могат да се открият на европейския пазар. Mорска фина мида (Ruditapes Decussatus) Една от най-вкусните миди. Скъпа е заради специфичния си вкус, текстура...
Как да готвим мидиКак да готвим миди
За да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти. След топлинна обработка мидите трябва да се отворят, в противен...
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
Мидите са вкусна морска храна, която се отличава с особения си солено-сладък вкус. Тези морски дарове са изключително апетитни и не е изненада, че отдавна присъстват и в българския рецептурник. Мидите са полезни, защото...
Как да ядем мидиКак да ядем миди
1
Мидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни. Но в ресторант трябва...
Пикантни миди по гръцки (Миди Саганаки)Пикантни миди по гръцки (Миди Саганаки)
Захлупват се и след десетина минути от включването на котлона са готови - когато всички миди се отворят. Ако има неотворени миди, те се изхвърлят....
Великите готвачи: Пола ДийнВеликите готвачи: Пола Дийн
Известен готвач, телевизионна звезда и любимка на милиони американци, Пола Дийн е осъществила американската мечта в пълния й смисъл. Като младо момиче, растящо в Джорджия, Пола Дийн никога не е мечтала дори, че ще се превърне...
Установяване пола на бебетоУстановяване пола на бебето
Има немалко хора, „знаещи” немедицински начини за установяване пола на бебето. Много от тези начини са препредавани легенди. Те са забавни и не включват нищо опасно. Някои от най-често срещаните, са свързани с въртене...
Миди СаганакиМиди Саганаки
5
Прибавете почистените предварително миди и след няколко секунди долейте бялото вино. Добавете и разбъркайте с горчицата, и подправки на вкус. Оставете да поври, докато се сгъсти сосът....
Миди ФантазияМиди Фантазия
За нашите миди Фантазия, кръстени така от мен поради фантастичния им вкус, първо ще ги задушим, за да се отворят....
Миди ЕскабешМиди Ескабеш
Така приготвените миди Ескабеш са идеални за аперитив по всяко време с чаша бяло вино....
Мариновани мидиМариновани миди
Маринованите миди са готови....
Пържени мидиПържени миди
Мидите почистваме хубаво и измиваме под течаща вода. Оставяме да се отцедят. След като са готови, осоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус. В тиган си загряваме зехтина потапяме всяка мида в бирата, след което...
Миди ТигреМиди Тигре
Готовите миди отделете от черупките и накълцайте на ситно. Самите черупки измийте много добре, разделете всяка двойка и подредете върху дебел пласт кухненска хартия, за да се отцедят и изсъхнат....
Миди МедитеранеоМиди Медитеранео
Нарежете лука на полумесеци и го запържете в зехтин. Добавете към него ситно нарязаната чушка, нарязаните маслини и парчетата портокал. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте. Добавете мидите и пак разбъркайте...
Миди плакияМиди плакия
1
Измийте мидите, с подходяща тел ги почистете от брадичката. Сложете на котлона да заврят виното, водата, нарязаният морков, дафиновият лист, целината и лукът. След около 5 минути се слагат и мидите. Разбъркват се, слага...
Миди яхнияМиди яхния
Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания чесън. Овкусете със сол, черен и червен пипер. Отгоре върху лука подредете...
Миди НатюрМиди Натюр
1
Ако има отворени миди, ги изхвърлете. В широка тенджера смесете всички останали съставки заедно с мидите. Гответе ги под капак за около 20 минути на слаб котлон, като разбърквате често....
Панирани мидиПанирани миди
2
Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме. Слагаме ги в маринатата от: виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и солта за около 30 мин....
Пържени мидиПържени миди
Почиствате хубаво мидите и ги измивате под течаща вода. Оставяте ги да се отцедят. Осолявате ги и ги овалвате в брашно, в което сте добавили малко черен пипер. Загрявате зехтина. Потапяте всяка мида в бирата, след...
Панирани мидиПанирани миди
2
Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме. Слагаме ги в маринатата от: виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и солта за около 30 мин....
Чувствате постоянна умора? Яжте миди!Чувствате постоянна умора? Яжте миди!
От авокадо, през чия, та до годжи бери списъкът на суперхраните никога не е бил толкова дълг, колкото в последните години. Много от нас харчат голяма част от трудно спечелените си пари за купуването им, докато се...