Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

МидиМиди
Мидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
Яжте миди срещу косопадЯжте миди срещу косопад
Загубата на коса е свързана много често с генетични или хормонални проблеми. Но освен това през зимата, при заболявания като ковид и след навършване на 40-годишна възраст може да се получи засилена загуба на коса. Процесът...
Най-вкусните видове мидиНай-вкусните видове миди
Тези няколко вида миди са безспорно едни от най-вкусните, които могат да се открият на европейския пазар. Mорска фина мида (Ruditapes Decussatus) Една от най-вкусните миди. Скъпа е заради специфичния си вкус, текстура...
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
Мидите са вкусна морска храна, която се отличава с особения си солено-сладък вкус. Тези морски дарове са изключително апетитни и не е изненада, че отдавна присъстват и в българския рецептурник. Мидите са полезни, защото...
Как да ядем мидиКак да ядем миди
1
Мидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни. Но в ресторант трябва...
Как да готвим мидиКак да готвим миди
За да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти. След топлинна обработка мидите трябва да се отворят, в противен...
Пикантни миди по гръцки (Миди Саганаки)Пикантни миди по гръцки (Миди Саганаки)
Захлупват се и след десетина минути от включването на котлона са готови - когато всички миди се отворят. Ако има неотворени миди, те се изхвърлят....
Миди ТигреМиди Тигре
Готовите миди отделете от черупките и накълцайте на ситно. Самите черупки измийте много добре, разделете всяка двойка и подредете върху дебел пласт кухненска хартия, за да се отцедят и изсъхнат....
Миди ФантазияМиди Фантазия
За нашите миди Фантазия, кръстени така от мен поради фантастичния им вкус, първо ще ги задушим, за да се отворят....
Пържени мидиПържени миди
Мидите почистваме хубаво и измиваме под течаща вода. Оставяме да се отцедят. След като са готови, осоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус. В тиган си загряваме зехтина потапяме всяка мида в бирата, след което...
Миди ЕскабешМиди Ескабеш
Така приготвените миди Ескабеш са идеални за аперитив по всяко време с чаша бяло вино....
Миди СаганакиМиди Саганаки
5
Прибавете почистените предварително миди и след няколко секунди долейте бялото вино. Добавете и разбъркайте с горчицата, и подправки на вкус. Оставете да поври, докато се сгъсти сосът....
Мариновани мидиМариновани миди
Маринованите миди са готови....
Миди плакияМиди плакия
1
Измийте мидите, с подходяща тел ги почистете от брадичката. Сложете на котлона да заврят виното, водата, нарязаният морков, дафиновият лист, целината и лукът. След около 5 минути се слагат и мидите. Разбъркват се, слага...
Миди МедитеранеоМиди Медитеранео
Нарежете лука на полумесеци и го запържете в зехтин. Добавете към него ситно нарязаната чушка, нарязаните маслини и парчетата портокал. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте. Добавете мидите и пак разбъркайте...
Миди яхнияМиди яхния
Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък. Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания чесън. Овкусете със сол, черен и червен пипер. Отгоре върху лука подредете...
Миди НатюрМиди Натюр
1
Ако има отворени миди, ги изхвърлете. В широка тенджера смесете всички останали съставки заедно с мидите. Гответе ги под капак за около 20 минути на слаб котлон, като разбърквате често....
Панирани мидиПанирани миди
2
Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме. Слагаме ги в маринатата от: виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и солта за около 30 мин....
Пържени мидиПържени миди
Почиствате хубаво мидите и ги измивате под течаща вода. Оставяте ги да се отцедят. Осолявате ги и ги овалвате в брашно, в което сте добавили малко черен пипер. Загрявате зехтина. Потапяте всяка мида в бирата, след...
Панирани мидиПанирани миди
2
Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме. Слагаме ги в маринатата от: виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и солта за около 30 мин....
Чувствате постоянна умора? Яжте миди!Чувствате постоянна умора? Яжте миди!
От авокадо, през чия, та до годжи бери списъкът на суперхраните никога не е бил толкова дълг, колкото в последните години. Много от нас харчат голяма част от трудно спечелените си пари за купуването им, докато се...
Как да готвим замразени миди?Как да готвим замразени миди?
Месото на мидите е вкусно, полезно и от него почти не се пълнее. В 100 грама от него е съдържат едва 50 калории. Отделно от това то съдържа огромни количества качествени протеини, витамин Е, витамин В, както и полиненаситени...
Модерни кройки на полиМодерни кройки на поли
Както знаем, процесите в модата са циклични и когато му дойде времето някои стари тенденции се превръщат в актуални модни течения. Вижте кои са най-новите модерни кройки за полите през тази година. Плисираните поли – плисетата...
Честито! Поли Генова родиЧестито! Поли Генова роди
Поли Генова стана майка за пръв път. Щастливата новина беше съобщена в Инстаграм, където стана ясно, че певицата е родила момченце, което ще носи името Даниел. Бащата на бебето от холандски произход и се познава с...
Модерни поли за зиматаМодерни поли за зимата
Хитът в модните тенденции през сезон есен - зима 2013/2014 са изключително женствените поли. Те са една своеобразна възможност да покажете своите женствени бедра и добре оформени крака. Новата модна линия, пусната...