Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МисоМисо е традиционна японска подправка, която е обявена за една от най-полезните в целия свят. Въпреки че я наричаме подправка, мисото по-скоро е гъста и лепкава паста, която има много солен вкус и наситен аромат. Мисо се...
1
Торта Мисо маскарпонеЗагрейте прясното мляко и сложете стафидите в него, за да набъбнат. Сложете на бавен огън да се вари за няколко минути.
Разбийте маскарпонето с мисото. Сметаната, предварително сложена във фризер, за да се охлади много...
1
Пилешка супа с мисо
Загрейте олиото и запържете пилешкото месо за няколко минути.
Добавете гъбите и моркова, след което и джинджифила, лютите чушки, мисото, шерито и соевия сос.
Сипете водата и кипнете сместа. Варете за 10-тина минути...
Японска супа с мисо
Водораслите се накисват за 15 мин. Кипва се 500 мл вода и се добавя зеленчуковият бульон, водораслите и празът.
След 4 мин. се добавят и гъбите и се вари още 2-3 мин. Мисото се разрежда с малко бульон и се сипва в супата...
Постна мисо супа със спанак
Спанакът се почиства и попарва. Отцежда се и се загрява водата, 200-250 мл.
Тофуто се нарязва на 6-8 по-големи кубчета. Когато водата заври, се добавя тофуто. Прибавя се и спанакът.
В купичка се налива малко от течността...
Супа от мисо и резенеРезенето се запържва заедно с праза, картофите и моркова около 2 мин. Прибавят се джиндифилът, чесънът, лютите чушки и семената резене.
Осолява се. Добавя се водата и се оставя да заври около 15 мин., или докато омекнат...
3
Мисо супа с оризово фиде
Лукът се нарязва на лентички или на ситно, а моркова - на пръчици. Гъбите се почистват и нарязват на филийки.
В тенджера се слагат 6 ч.ч. вода и зеленчуците. Оставя се да заври.
Отделно се слага да заври вода за оризовото...
Зелена салата с мисо дресинг
Семпла, но много вкусна и здравословна салата. Богато ѝ съдържание на минерали и витамини я прави подходяща за всяка възраст.
Измиваме салатите и ги подсушаваме внимателно. Разрязваме ги на четвъртинки.
Почистените...
Торта Мисо Маскарпоне тип Happy
Приготвяме пудинга и го оставяме да се охлади. Слагаме 400 мл мляко да заври заедно със захарта. Смесваме пудинга с останалите 100 мл мляко и жълтъците и разбъркваме добре.
Отместваме кипналото мляко от котлона и прибавяме...
Как да готвим с мисо?Мисо представлява традиционна японска подправка. Приготвя се чрез ферментацията на ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол и гъбата “Kōjikin“. Обикновено, Мисо се приготвя от соя. Получения продукт представлява...
1
Наръчник на вегетарианеца: Видове мисо
Мисото е традиционна японска подправка, която се радва на голяма популярност в света на вегетарианците. Тя се приготвя от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол, в комбинация с традиционна японска...
Супа Мисо - здравословна ли е?
Яжте в японски ресторант и най-вероятно ще получите купа с Мисо супа с вашата храна. Тази гореща супа смесва японски бульон, наречен даши, в който се разтварят ферментирала бобова паста, парченца тофу, нарязан лук...
Мисо маскарпоне със сладолед и замразени ягоди
Разбивам охладената сладкарска сметана с миксер.
Белия шоколад начупвам на парченца и заедно със малко готварска сметана разтопявам на водна баня или в микровълнова.
Смесвам разбитата сладкарска сметана с белия шоколад...
Японски нудъли в мисо бульон с гъби шийтаке
Гъбите шийтаке се нарязват на хапки, а тофуто - на кубчета.
В 750 мл вряща вода се разтваря мисо пастата, добавя се джинджифил и се прибавят гъбите. Оставят се за около 2 минути.
Нудълите се слагат във вряща вода и...
Ароматна гъбена супа с манатарки и паста мисо
Първо, начупете сушените манатарки на малки парченца, защото ще набъбнат доста при вареното (ако имате пресни или замразени, може да ползвате и такива).
Измийте манатарките и изцедете водата. Сипете ги в тенджерата, в...
Интересни факти за непознати храни: Мисо
Мисо е най-популярната подправка в азиатската кухня, особено при японците. Тази храна идва от ферментация на соя, морска сол и зърнени храни - за предпочитане ориз или ечемик - направени в големи каци от кедър...
Какво е мисо и как да готвим с него?Мисо е богата солена подправка, която характеризира същността на японската кухня. Традиционно в Япония започват деня си с купа домашна мисо супа. Мисото също се използва за ароматизиране на разнообразие от храни и...
1
Трите здравословни рецепти, задължителни за менюто на веганите
Веганите не използват продукти от животински произход. Този принцип може да включва освен храни още козметика, дрехи и т.н. Веганският режим на живот е пълноценна и здравословна алтернатива на заобикалящата ни действителност...
Традиционната японска закуска е като никоя друга! Виж какво съдържа
Традиционната японска закуска е различна от всяка друга закуска, която някога ще опитате. Състои се от храни, които съставят пълноценно хранене, което може да се ползва при обяд или вечеря.
Обикновено традиционната...
Спагети с гъби и тикваНарязаната на кубчета тиква се слага в тиган с незалепващо покритие заедно с гъбите, чесъна и бялото вино.
Задушавайте, като от време на време добавяйте по малко вода и гответе до омекване на тиквата.
Щом е готова...
4
Какво е Рамен и как се прави?
Рамен е една от най-известни по цял свят японска супа с нудъли.
В Япония се готви почти навсякъде.
Супата Рамен е много засищаща и любопитното е, че има много различни вариации.
Всеки район в страната има свои разновидности...
Основни японски добавки в кухнята
Ако сте привърженици на японската кухня и искате да готвите такава в домашни условия, тази статия е за вас. Представяме ви основните добавки и продукти, които трябва да имате в кухнята си, ако искате да сготвите някой японски...
Как се готвят гъби Шийтаке?
Гъбата Шийтаке, наричана още Императорска гъба, има няколкохилядна история на култивиране и използването ѝ за лечение и готвене. Името на гъбата се състои от две думи - ший /кестен/ и таке /дърво/. В буквален превод името...
Японска майонеза
Жълтъците се разбиват с телена бъркалка заедно с оризовия оцет.
Оттук нататък аз работя с пасатор, за да може да емулгира перфектно майонезата.
Поставя се пасаторът на дъното на съда с жълтъците (добре е съдът да е...
Типични вегетариански храни
Тофу
Тофу е твърд преципитат, който се приготвя от соево мляко. Тофу е богат източник на протеин и калций. Неговата структура варира от фина до изключително твърда. Съществуват изключително много рецепти с тофу, които...