Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Наполеон с бишкотиНаполеон с бишкоти
1
Пригответе си крема като в тенджерка изсипете 800 мл от прясното мляко, маслото, захарта и ванилията и ги оставяте на котлона да заврат. Яйцата разбийте в купа с останалите 200 мл мляко и брашното. Тази смес изсипете на...
Наполеон с кокосНаполеон с кокос
Завършва се Наполеонът с крем. Украсява се с натрошени вафлички или кокос Наполеонът с кокос. Престоява Наполеон с кокос в хладилник поне 24 часа....
Наполеон с рокфорНаполеон с рокфор
Тестото се разточва, слага се в тава, набожда се с вилица и се пече на 200 градуса 15 минути. Охлажда се и се разрязва по дължина на три ленти. Рокфорът се настъргва, смесва се с маслото и сметаната. Млякото се смесва...
Яйца Наполеон в таваЯйца Наполеон в тава
3
Яйцата Наполеон в тава са готови....
Торта Наполеон с кроасаниТорта Наполеон с кроасани
Първо се приготвя кремът. В подходящ съд /аз ползвам млековарка за кремовете/ се слага 600 милилитра от млякото и захарта. Разбиват се яйцата с останалите 200 милилитра мляко и добавяме по малко от брашното. Разбива се...
Торта Наполеон с бираТорта Наполеон с бира
Брашното се пресява с бакпулвера. Охладеното масло се настъргва на едро и се добавя в брашното. Сместа се реже до образуване на трохи. Добавя се студената бира и се замесва еластично тесто. Разделя се на 8 части и се слагат...
Класическа торта Наполеон с кремКласическа торта Наполеон с крем
Последната кора натрошаваме и поръсваме тортата Наполеон. Оставяме в хладилника за едно денонощие. Класическа торта Наполеон с крем е готова....
Торта Наполеон с портокалов кремТорта Наполеон с портокалов крем
Омесваме маргарина с брашното, така че да стане на трохи. В чаша се смесват едно яйце с оцет и сол. В брашното и маргарина правим кладенец и добавяме яйчената смес. Постепенно се изсипва и месим с лъжица, след това го...
Торта Наполеон с бутер тестоТорта Наполеон с бутер тесто
1
Тъй тортата Наполеон е доста тежка и излизат повече по-малки парчета. Добър апетит....
Торта Наполеон с готови кориТорта Наполеон с готови кори
28
Бърза, лесна и вкусна торта Наполеон. Да ви е сладко!...
Торта Наполеон с фини кориТорта Наполеон с фини кори
2
Корите се накъсват и изпичат до златисто. През това време се приготвя кремът, като загряваме млякото със захарта на котлона и заделяме малко от млякото за брашното. Когато млякото започне да завира, изливаме на тънка...
Торта Наполеон с домашно тестоТорта Наполеон с домашно тесто
2
Брашното и мекото масло се разбъркват. Получават се трохи. Прибавят се разбитите яйца, водата, оцетът и солта. Получава се меко тесто. Разделя се на 10 топки. Върху хартия за печене всяко топче са разточва, изрязва се...
Торта Наполеон с горски плодовеТорта Наполеон с горски плодове
Торта Наполеон с горски плодове се прибира в хладилник за 1 нощ....
Торта Наполеон с печени блатовeТорта Наполеон с печени блатовe
10
Готовият крем за Торта Наполеон се оставя леко да се охлади и към него се добавя размекнатото масло. Започнете да редите тортата Наполеон, редувайки блат-крем, до изчерпване на количествата....
Уникална торта Наполеон с карамелУникална торта Наполеон с карамел
2
Изпечените изрезки се стриват и се облепя тортата Наполеон отвсякъде. Декорира се с карамел. Уникалната торта Наполеон с карамел е готова....
Торта Наполеон с кисело млякоТорта Наполеон с кисело мляко
1
Тестото се приготвя, като омекналото масло се разбива с киселото мляко, добавя се водката и брашното и след като се замеси, тестото се оставя за половин час на хладно. Разделя се на 6 части, като всяка се разточва много...
Торта Наполеон с печени блатовeТорта Наполеон с печени блатовe
10
Готовият крем за Торта Наполеон се оставя леко да се охлади и към него се добавя размекнатото масло. Започнете да редите тортата Наполеон, редувайки блат-крем, до изчерпване на количествата....
Торта Наполеон с домашни блатовеТорта Наполеон с домашни блатове
Оставяме тортата Наполеон с домашни блатове да стегне за около 12 часа в хладилник....
Торта Наполеон по унгарскиТорта Наполеон по унгарски
Тестото се замесва от 300 грама брашно, 3 супени лъжици захар, 100 грама омекнало масло, солта, яйцето, сметаната. Разделя се на три равни части и всяка се разточва тънко. Пекат се на 180 градуса в голяма тава, намазана...
Торта Наполеон с много пухкав кремТорта Наполеон с много пухкав крем
Поръсваме тортата Наполеон с пудра захар и оставяме в хладилника за няколко часа....
Лесна торта Наполеон с лимонов кремЛесна торта Наполеон с лимонов крем
Приготвя се кремът, като в тенджера с незалепващо покритие се слагат брашното, захарта, кората от лимон, ванилия. Прибавя се малко прясно мляко и се разбърква до хомогенна смес. После се добавят жълтъците, разбърква се и...
Торта Наполеон с домашен млечен кремТорта Наполеон с домашен млечен крем
Първо ще започнем с крема, който малко трябва да изстине докато изпичаме бутер тестото. Взимаме една тенджера, вътре доливаме 800 мл мляко, една чаша захар, ванилия и слагаме на котлона да заври. През това време в...
Торта Наполеон с готово бутер тестоТорта Наполеон с готово бутер тесто
2
От останалия крем измазваме тортата Наполеон отвън, а останалите две платки натрошаваме и облепяме тортата. Престоява 24 часа на хладно....
Торта Наполеон с бутертесто и малиниТорта Наполеон с бутертесто и малини
Така оформената торта Наполеон поставете в хладилник за най-малко 24 часа преди сервиране. При сервиране поръсете с малко пудра захар торта Наполеон с бутертесто и малини....
Лесна Торта Наполеон с домашен кремЛесна Торта Наполеон с домашен крем
Това е бърза и вкусна торта Наполеон. Да ви е сладко. Лесната Торта Наполеон с домашен крем е готова....