Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Българските национални празнициБългарските национални празници
Този ден е национален празник, на който се чества Българската армия и храбростта. Деня на българската просвета Денят на българската просвета е национален празник, който се чества на 24 май....
Питка за празник и делникПитка за празник и делник
2
Питката за празник и делник е страхотна!...
Пухкава питка за празник и за делникПухкава питка за празник и за делник
Оставете да изстине (ако можете да устоите) пухкава питка за празник и за делник. Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
Сиропирани сладки с грис за празник и делникСиропирани сладки с грис за празник и делник
Първо се сварява сиропyt. Водата и захарта се варят до разтопяване. Преди да се вдигне от огън, се капват лимоновите капки и се оставя да изстине. Продуктите за тестото освен брашното се разбъркват ръчно и после се добавя...
Памук погача за празнициПамук погача за празници
Сладко да ви е с моята памук погача за празници!...
Специален джин за празнициСпециален джин за празници
Сложете ги с чашите и сервирайте веднага специален джин за празници....
На кои празници се раздава храна?На кои празници се раздава храна?
Такива празници са: Почитането на всички помени на починалия. Помените се извършват на 3, 9, 20 и 40 ден от смъртта на покойника....
Винени пурички за великденските празнициВинени пурички за великденските празници
Винени пурички за великденските празници - вкусни и ароматни....
Пухкава погача за семейни празнициПухкава погача за семейни празници
Печем пухкавата погача за семейни празници в предварително загрята фурна на 180° за 45-50 мин. Да ви е сладко!...
Курбан чорба за обредни празнициКурбан чорба за обредни празници
Наръсваме готовата курбан чорба за обредни празници с нарязания на дребно магданоз. Можем да отбележим, че ако използваме тлъсто месо, не слагаме мазнина в магданозената супа с агнешко....
Вълчите празнициВълчите празници
Вълчата Богородица съвпада с важен християнски празник - Въведение Богородично, който се празнува също на 21 ноември. Оттам еднаквото наименование на двата празнични дни....
Миши празнициМиши празници
Мишите празници са част от българските народни празници. Те се празнуват в чест на мишките, за да не нападат гризачите зърното, храната, мебелите, дрехите и др....
Празнични камбанкиПразнични камбанки
От брашното, захарта, маслото, солта, бадемите и настърганата лимонова кора се замесва тесто. Оставя се на студено за един час. Разточва се до дебелина 2-3 мм и се изрязват камбанки с шаблон. С по-малък шаблон се изрязва...
Празнични ШишаркиПразнични Шишарки
1
Източник на това празнично предястие - празнични шишарки: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Svetlana Yorgova....
Празнични пържолиПразнични пържоли
Загряваме фурната на 180 градуса. Начукваме пържолите, овкусяваме с всички сухи подправки, намазваме със соев сос и оставяме да поемат в една чинийка. През това време белим картофите, режем на кубчета, овкусяваме с олио...
Празнични ПрасковкиПразнични Прасковки
1
Яйцата разбиваме със захарта, добавяме разтопената мас и киселото мляко смесено с амоняка и ванилията. Постепенно добавяме брашното и замесваме замесваме меко тесто. От мекото тесто правим топчета с големина на орех и...
Празнични сармиПразнични сарми
1
Листата на зелето се обработват като им се маха твърдата част, върху всеки лист се поставя по една пържола върху нея се слага кашкавал нарязан на тънка филиика, шунката, гъбките нарязани на филиики и парченце краставичка,...
Празнични меденкиПразнични меденки
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме меда, предварително разтопен, олиото и след това разбъркваме. Пресятото брашно смесваме първо с микса от подправки, а след това добавяме към течните съставки. Замесваме средно...
Празнични ОрехчетаПразнични Орехчета
Маслото се разтопява. Содата се загасява в кисело мляко, прибавя се към маслото. Прибавя се захарта ванилията и брашното. Замесва се меко маслено тесто, късат се малки топчета около 10-12 г да е всяка от хрупкавите...
Празнични тарталетиПразнични тарталети
1
В купа пресейте брашното с щипка сол и щипка бакпулвер. Добавете захарта, прясното мляко, жълтъците, студеното краве масло на парчета и настърганата портокалова кора. Замесете маслено тесто, увийте го в парче найлон...
Празнични шоколадкиПразнични шоколадки
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, прясното мляко, киселото мляко, в което сте разтворили амонячната сода и разбъркайте. Добавете портокаловите корички, ванилията и пресятото брашно. Омесете твърдо тесто. Ако...
Празнични мъфиниПразнични мъфини
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, топлата вода, ванилията, настъргани лимонови корички и разбъркайте. Добавете пресятото брашно при непрекъснато бъркане, заедно с бакпулвера. Ако е необходимо, прибавете...
Празнични бутеркошничкиПразнични бутеркошнички
С чаша правим кръгове и оформяме в гнезденцето (аз използвам тава за мъфини). Плънката се режи на много ситно (домат, луканка, магданоз, кис. краставички, яйце и кис. мляко), пълнят се оформените гнезда и отгоре се поръсват...
Празнични сабичкиПразнични сабички
Режем кренвиршите на колелца. Доматът се реже на кубчета, а краставичките на четвъртинки. Изрязваме кашкавала и шунката с формички по желание. На всяка сабичка нанизваме последователно по избор продуктите: кашкавал, краставица...
Празнични сладкиПразнични сладки
Пресейте брашното със захарта, какаото и солта и добре разбъркайте. Прибавете нарязаното на малки парчета масло, яйцето и ванилията. Замесете гладко тесто и го оформете на руло. Покрийте го с фолио и го оставете в хладилник...