Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Хляб тип ДобруджаХляб тип Добруджа
Маята заедно със захарта се разтваря във водата, добавят се 2 с.л. брашно, разбърква се и се оставя за 10-15 минути. След това се добавят останалите продукти и се замесва тестото (месим 10-15 мин). Слагаме тестото в...
Курабийки тип TutkuКурабийки тип Tutku
В купа за месене се слага маргарин, пудра захар и олио. Разбъркват се до разтопяване. После се добавят нишестето заедно със бакпулвера и ванилията. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се...
Ашуре тип купешкоАшуре тип купешко
Почистеното и измито жито се вари в 1.250 литъра вода, докато заври и се вари за 40 минути. Прибавя се солта преди да се отстрани от огъня. Съдът с житото се поставя на топло място - има 2 варианта: 1. Поставя се в...
Питки тип бретцелПитки тип бретцел
Разтворете маята и захарта в леко затоплената до телесна температура вода. Оставете да шупне за 5 до 10 минути. Пресейте в купа брашното и смесете със солта. Направете кладенче в средата, сипете течността със маята,...
Пиле тип РопотамоПиле тип Ропотамо
Пилето се нарязва на големи парчета, осолява се и овкусява с другите подправки и оставяме да поеме подправките. Лука нарязвам на много ситно, морковите се обелват и се настъргват. В 2-3 лъжици загрята мазнина се изсипват...
Хляб тип СандвичХляб тип Сандвич
1
Направете кладенче в брашното. Сложете в средата всички съставки и замесете гладко тесто (ще ви лепи малко, но това да не ви притеснява). Намазнете голяма купа и го прехвърлете там. Завийте в стреч фолио и оставете да...
Торта виенски типТорта виенски тип
Плодовете от двата вида сладко се отцеждат от сиропа и се мариноват с рома. Тестото се разточва на лист с дебелина 5 мм, от който с помощта на шаблон се изрязват 6 кръга с диаметър 20 см. В средата на 5 от кръговете...
Баница тип пайБаница тип пай
Почистете и нарежете чесъна и лука на дребно. Задушете ги в половината масло. Добавете нарязаните гъби, после и спанака. Посолете. Свалете от котлона, щом спанакът омекне. Разтопете другото масло и намажете формата за...
Уникални патладжани тип ветрилоУникални патладжани тип ветрило
3
Продуктите са за три средно големи патладжана. Измийте и разрежете патладжаните по дължина, като в горната си част при дръжката оставете цели. Посолете ги и оставете настрана за 30 минути, да се отцеди горчивината им....
Домашен ликьор тип БейлисДомашен ликьор тип Бейлис
Заредете се с търпение, защото ще ви трябват 10 дни. Най-напред от захарта правим карамел. За по-лесно по-нататъшно обслужване на продуктите използваме джезве. Слагаме в него захарта и няколко капки вода. Карамелът трябва...
Пилешки крилца тип KFCПилешки крилца тип KFC
2
Пилешките крилца се измиват и се оставят да се отцедят от водата. Царевичното брашно се изсипва в купа и се смесва с натрошения пилешки бульон. В друг съд се изсипва смляният на едри парчета корнфлейкс. В трети съд се...
Пилешки бутчета тип KFCПилешки бутчета тип KFC
3
Бутчетата се измиват и се потапят в маринатата. Корнфлейксът се натрошава леко с помощта на кухненски чопър и се изсипва в чиния. В друга чиния се изсипва брашното. В купа се разбиват яйцата и към тях се добавя содата....
Панирани бутчета тип KFCПанирани бутчета тип KFC
Пилешките бутчетата се измиват. Премахва им се кожата и се осоляват. Яйцето се разбива с киселото мляко. Бутчетата се поставят в яйчената смес за около 20 минути. След което се вадят и се отцеждат за няколко минути...
Шоколадова торта тип ГарашШоколадова торта тип Гараш
5
Мекото масло се разбива със захарта. Прибавят се жълтъците, какаото, разбито с гореща вода на крем, и ромът. От тази смес се отделя 1 ч.ч. и се държи в хладилник. В останалата смес се добавят смлените орехи и белтъка...
Хрупкаво пиле тип KFCХрупкаво пиле тип KFC
Месото се измива и осолява. След което се нарязва на парчета. Яйцето се разбива с киселото мляко. Парчетата пилешко се поставят в яйчената смес за около 20 минути. След което се вадят и се отцеждат за няколко минути...
Топло ледено (тип Семифредо)Топло ледено (тип Семифредо)
Разбийте жълтъците с пудрата захар много добре, докато побелеят. Добавете настърганата лимонова кора и сока от лимона. Разтопете желатина в посоченото количество вода. Отделно разбийте белтъците на сняг. Смесете...
Пита Слънце (тип пица)Пита Слънце (тип пица)
Водата за приготвянето на тестото трябва да бъде хладка. Във водата разтваряме маята и добавяме захарта и солта. Добавяме и две от яйцата и половината олио. Останалото яйце ще използваме за намазване на готовата пита, а останалото...
Агнешка супа тип ШкембеАгнешка супа тип Шкембе
Агнешките дреболии трябва много добре да почистите и измиете, като чревцата се обръщат и под течаща вода се измиват. Сварете агнешкия комплект в голяма тенджера, като отнемете пяната с помощта на метална цедка. Прецедете...
Панирани крилца тип KFCПанирани крилца тип KFC
Яйцето се смесва с киселото мляко. Разбъркват се. Поставят се измитите пилешки крилца и се оставят около 20 минути. Подправките се смесват с брашното. Всяко крилце се изважда от маринатата и се овалва хубаво в сухата...
Свинско сърце тип ЕленаСвинско сърце тип Елена
Свинското сърце се измива, почиства и се срязва наполовина. Намазваме обилно от двете страни със сол и оставяме така за 3 дена. Измиваме го и накъсваме сърцето само във вода за 1 час. След това накисваме във вода...
Салата Бурата тип ХепиСалата Бурата тип Хепи
Обелете и нарежете доматите и авокадото на едро. Руколата измийте под студена течаща вода и оставете хубаво да се отцеди от капките. Освен зелените листа от рукола понякога добавям и шепа валериана, макар да не присъства...
Паниран кашкавал тип ХепиПаниран кашкавал тип Хепи
За да приготвите страхотната панировка тип Хепи, разделете белтъците от жълтъците на двете яйца. Аз използвам най- големият размер-XL яйца. Разбийте белтъците със солта на пухкав и твърд сняг. В отделна купа сложете жълтъците...
Кекс тип крем карамелКекс тип крем карамел
Белтъците се отделят от жълтъците в отделни купи. Към жълтъците се добавя захарта и се разбъркват с миксер на пяна. След това се добавят сол, мляко, ванилия и брашно. Разбъркват се хубаво. Белтъците се разбиват отделно...
Орехови сладки тип сандвичОрехови сладки тип сандвич
Приготвяне на сладките: В подходящ съд разбиваме маслото с пудрата и ванилената захар, докато се получи гладка кремообразна смес. Прибавяме и предварително разбитото яйце, брашното и месим с ръце до получаване на меко тесто...
Мъфини тип руло СтефаниМъфини тип руло Стефани
Една кето рецепта, която на вкус наподобява руло Стефани, но се прави като солени кексчета. Каймата за мъфините се обърква с изброените продукти. Морковите и чушките нарежете на малки лентички и ги запечете за кратко...