Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб тип Добруджа
Маята заедно със захарта се разтваря във водата, добавят се 2 с.л. брашно, разбърква се и се оставя за 10-15 минути.
След това се добавят останалите продукти и се замесва тестото (месим 10-15 мин).
Слагаме тестото в...
Курабийки тип Tutku
В купа за месене се слага маргарин, пудра захар и олио. Разбъркват се до разтопяване. После се добавят нишестето заедно със бакпулвера и ванилията. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се...
Ашуре тип купешко
Почистеното и измито жито се вари в 1.250 литъра вода, докато заври и се вари за 40 минути. Прибавя се солта преди да се отстрани от огъня.
Съдът с житото се поставя на топло място - има 2 варианта:
1. Поставя се в...
Питки тип бретцел
Разтворете маята и захарта в леко затоплената до телесна температура вода. Оставете да шупне за 5 до 10 минути.
Пресейте в купа брашното и смесете със солта.
Направете кладенче в средата, сипете течността със маята,...
Пиле тип Ропотамо
Пилето се нарязва на големи парчета, осолява се и овкусява с другите подправки и оставяме да поеме подправките.
Лука нарязвам на много ситно, морковите се обелват и се настъргват. В 2-3 лъжици загрята мазнина се изсипват...
Хляб тип СандвичНаправете кладенче в брашното. Сложете в средата всички съставки и замесете гладко тесто (ще ви лепи малко, но това да не ви притеснява).
Намазнете голяма купа и го прехвърлете там. Завийте в стреч фолио и оставете да...
1
Торта виенски тип
Плодовете от двата вида сладко се отцеждат от сиропа и се мариноват с рома.
Тестото се разточва на лист с дебелина 5 мм, от който с помощта на шаблон се изрязват 6 кръга с диаметър 20 см.
В средата на 5 от кръговете...
Баница тип пай
Почистете и нарежете чесъна и лука на дребно. Задушете ги в половината масло. Добавете нарязаните гъби, после и спанака. Посолете.
Свалете от котлона, щом спанакът омекне. Разтопете другото масло и намажете формата за...
Уникални патладжани тип ветрилоПродуктите са за три средно големи патладжана. Измийте и разрежете патладжаните по дължина, като в горната си част при дръжката оставете цели.
Посолете ги и оставете настрана за 30 минути, да се отцеди горчивината им....
3
Домашен ликьор тип Бейлис
Заредете се с търпение, защото ще ви трябват 10 дни. Най-напред от захарта правим карамел. За по-лесно по-нататъшно обслужване на продуктите използваме джезве.
Слагаме в него захарта и няколко капки вода. Карамелът трябва...
Пилешки крилца тип KFCПилешките крилца се измиват и се оставят да се отцедят от водата. Царевичното брашно се изсипва в купа и се смесва с натрошения пилешки бульон.
В друг съд се изсипва смляният на едри парчета корнфлейкс. В трети съд се...
2
Пилешки бутчета тип KFCБутчетата се измиват и се потапят в маринатата. Корнфлейксът се натрошава леко с помощта на кухненски чопър и се изсипва в чиния. В друга чиния се изсипва брашното. В купа се разбиват яйцата и към тях се добавя содата....
3
Панирани бутчета тип KFC
Пилешките бутчетата се измиват. Премахва им се кожата и се осоляват.
Яйцето се разбива с киселото мляко.
Бутчетата се поставят в яйчената смес за около 20 минути.
След което се вадят и се отцеждат за няколко минути...
Шоколадова торта тип ГарашМекото масло се разбива със захарта. Прибавят се жълтъците, какаото, разбито с гореща вода на крем, и ромът. От тази смес се отделя 1 ч.ч. и се държи в хладилник.
В останалата смес се добавят смлените орехи и белтъка...
5
Хрупкаво пиле тип KFC
Месото се измива и осолява. След което се нарязва на парчета.
Яйцето се разбива с киселото мляко.
Парчетата пилешко се поставят в яйчената смес за около 20 минути. След което се вадят и се отцеждат за няколко минути...
Топло ледено (тип Семифредо)
Разбийте жълтъците с пудрата захар много добре, докато побелеят.
Добавете настърганата лимонова кора и сока от лимона.
Разтопете желатина в посоченото количество вода.
Отделно разбийте белтъците на сняг.
Смесете...
Пита Слънце (тип пица)
Водата за приготвянето на тестото трябва да бъде хладка. Във водата разтваряме маята и добавяме захарта и солта. Добавяме и две от яйцата и половината олио. Останалото яйце ще използваме за намазване на готовата пита, а останалото...
Агнешка супа тип Шкембе
Агнешките дреболии трябва много добре да почистите и измиете, като чревцата се обръщат и под течаща вода се измиват.
Сварете агнешкия комплект в голяма тенджера, като отнемете пяната с помощта на метална цедка. Прецедете...
Панирани крилца тип KFC
Яйцето се смесва с киселото мляко. Разбъркват се. Поставят се измитите пилешки крилца и се оставят около 20 минути.
Подправките се смесват с брашното.
Всяко крилце се изважда от маринатата и се овалва хубаво в сухата...
Свинско сърце тип Елена
Свинското сърце се измива, почиства и се срязва наполовина.
Намазваме обилно от двете страни със сол и оставяме така за 3 дена.
Измиваме го и накъсваме сърцето само във вода за 1 час. След това накисваме във вода...
Салата Бурата тип Хепи
Обелете и нарежете доматите и авокадото на едро. Руколата измийте под студена течаща вода и оставете хубаво да се отцеди от капките.
Освен зелените листа от рукола понякога добавям и шепа валериана, макар да не присъства...
Паниран кашкавал тип Хепи
За да приготвите страхотната панировка тип Хепи, разделете белтъците от жълтъците на двете яйца. Аз използвам най- големият размер-XL яйца.
Разбийте белтъците със солта на пухкав и твърд сняг. В отделна купа сложете жълтъците...
Кекс тип крем карамел
Белтъците се отделят от жълтъците в отделни купи. Към жълтъците се добавя захарта и се разбъркват с миксер на пяна.
След това се добавят сол, мляко, ванилия и брашно. Разбъркват се хубаво. Белтъците се разбиват отделно...
Орехови сладки тип сандвич
Приготвяне на сладките:
В подходящ съд разбиваме маслото с пудрата и ванилената захар, докато се получи гладка кремообразна смес. Прибавяме и предварително разбитото яйце, брашното и месим с ръце до получаване на меко тесто...
Мъфини тип руло Стефани
Една кето рецепта, която на вкус наподобява руло Стефани, но се прави като солени кексчета.
Каймата за мъфините се обърква с изброените продукти.
Морковите и чушките нарежете на малки лентички и ги запечете за кратко...