Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Салата Нов ВекСалата Нов Век
Месото се нарязва на кубчета. Добавят се ананасът на кубчета, царевицата и нарязаните маслини. Лукът се запържва до златисто и се добавя към останалите продукти. Накрая се слага майонезата и се оставя да престои...
Мусака в нов прочитМусака в нов прочит
4
Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се сваряват. Каймата се омесва и се оставя да почине 10-20 мин. В тава, подмазана с олио, слагаме горещите картофи и ги намачкваме с вилица и подправяме със сол. Върху...
Традиционна салата - нов изгледТрадиционна салата - нов изглед
Традиционната салата - нов изглед е чудна....
Балканска питка за нов домБалканска питка за нов дом
След около 10 минути кърпата се маха и балканската питка за нов дом е изцяло готова!...
Вчерашни пържоли в нов прочитВчерашни пържоли в нов прочит
Ако имате останали изпечени свински пържоли, това е идеалното решение за вас. Пържолите се нарязват на едри хапки. Лук, праз и чушка се почистват и нарязват на ситно, чушката - на ленти. В тиган се загрява олио и запържваме...
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни. Към края на...
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин. Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон...
Палачинки във френски стилПалачинки във френски стил
В купа смесваме пресятото брашно и солта. Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади. В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре. Изсипваме 1/3 от сместа...
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало. Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Пълнени камби - мой стилПълнени камби - мой стил
Нарязвам камбите наполовина, изчиствам от семките и измиваме. Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете. За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може...
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата. Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата. Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
Фурна - 180 градуса. В тиган със зехтин се задушава наситнен лук, наситнената целина, морковите, нарязани на кубчета, и солта. Разбърква се и се готви до омекване. Добавя се каймата и се готви, докато стане на трохи. Наливат...
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята. Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
2
Тиган с незалепващо покритие. Средна температура на котлона - от 9-та степен на 6-та. Яйцата се счупват в купа, добавя се сол и прясно смлян череп пипер и с вилица се разбиват. Магданозът се наситнява, или друг вид...
Нудълс в индонезийски стилНудълс в индонезийски стил
Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд. Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се...
Мариновани сардини в испански стилМариновани сардини в испански стил
1
Почистете сардините и отделете филенцата. Измийте ги добре под течаща вода. Чистите филета залейте с оцета и солта и разбъркайте. Трябва да са покрити добре в течността и солта да е разпределена равномерно. Оставете...
Спаначени пурички в индийски стилСпаначени пурички в индийски стил
Попарваме спаначените листа за 5 секунди във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Задушаваме лука в маслото и добавяме подправките и доматеното пюре, картофите и разбъркваме всичко, подправяме със солта и черния пипер...
Спаначена салата в азиатски стилСпаначена салата в азиатски стил
Сусамът се запича за кратко в сух тиган или тенджера. Спанакът се измива и се слага във вряща вода. Накисва се за около половин минута и се отстранява в купа със студена вода. Изстисква се хубаво и се изплаква няколко...
Кашкавал пане в ресторантски стилКашкавал пане в ресторантски стил
Това е много лесна и страхотна рецепта за паниран кашкавал, която аз измислих. Най-важното правило, което трябва да задължително да спазвате, е кашкавалът да бъде винаги стегнат преди пържене. Трябва да го оставите да...
Паниран карфиол в стил БъфалоПаниран карфиол в стил Бъфало
В купа се смесват брашното и солта. Към тях постепенно се добавя водата при непрекъснато бъркане. Избягва се получаването на бучки. Почистеният и измит карфиол се дели на малки розички. Овалва се в сместа и се нарежда...
Агнешка яхния по трансилвански стилАгнешка яхния по трансилвански стил
Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на порции. Сложете го в купа, добавете виното, черен пипер на зърна и дафинови листа. Оставете месото да кисне и маринова до следващия ден. Обръщаме го от време на време от всички...
Бърз гратин в американски стилБърз гратин в американски стил
Фурна - 200 градуса; Дълбока керамична форма. Картофите се почистват. Поставят се в робот и се настъргват. Веднага се поставят в купа и се изплакват под студена вода. Изцеждат се и се поставят в памучна кърпа, завива...
Червена леща в ориенталски стилЧервена леща в ориенталски стил
Почистваме и накисваме за няколко часа лещата, след което я преплакваме. Нарязваме морковите и лука и ги задушаваме с малко вода и 1 с.л. шарлан. Когато омекнат, прибавяме лещата и оставяме да къкри, докато се свари...
Варен ориз в източноазиатски стилВарен ориз в източноазиатски стил
Оризът се измива и се слага да се вари в 3 ч.ч. вода. Когато заври, се слага малко олио и сол на вкус и се разбърква добре, за да не залепва. Намаля се котлонът и се оставя да къкри до пълна готовност, като от време на...