Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Родопски клин на тиганПечем/пържим на бавен огън, когато се запече хубаво обръщаме от другата страна....
1
Родопски клинЕдната разстелете на дъното на намазнена тава и върху нея изсипете плънката на равномерен пласт. Отгоре сложете другата кора и напръскайте с разтопеното масло....
3
Автентичен Клин
Загърнете отгоре с краищата на корите и сложете още 3 кори за капак.
Най-добре да печете автентичния клин на върху печка с дърва, но може и във фурната, но само на долен реотан....
Оризов клин
Омесваме тестото, разделяме на две топки и ги разточваме.
В предварително намаслена тава с масло и олио поставяме първата кора, после слагаме плънката и слагаме втората кора....
Клин чорба
Посолявате на вкус.
Варите на умерен огън, докато оризът омекне. Натрошавате сиренето и го овалвате брашното и чубрицата.
След това го добавяте към чорбата....
Клин чорба
Изчистваме и нарязваме праза на дребно, морковите на колелца, картофите на дребно и киселото зеле на ситно.
В тенджера загряваме олиото и задушаваме праза под капак, докато омекне....
Клин клин избива: Алергията от фъстъци се лекувала с фъстъциПоследно проучване на Американския институт по алергиите показа, че на деца, изложени на висок риск от развитие на алергия към фъстъци, трябва да се дават храни, съдържащи въпросните ядки. Американската академия по...
1
Баница тракийски клин
Така редим корите до изчерпване на продуктите, като отгоре поставяме цяла кора и оформяме.
Нарязваме баницата с ориз и сирене на квадрати с остър нож.
Кипваме мляко с водата и солта на котлона и заливаме баницата....
Клин със сирене
Разточвате тестото на две кори-първата да е по-голяма от размерите на тавата, в която ще се пече клинът, а втората да е колкото тавата....
Клин по селски
Тестото се прави на топки и се разточва.
В намазнена тава се слага една кора, поръсва се с плънка добре и отгоре се слага още една кора. Пече се върху печка....
Зелева клин чорбаЩом замирише на зима задължително в хладилника има голяма тенджера с Клин чорба (сигурна съм, че ще последват коментари, че това не е истинска клин чорба, но аз така го знам и така ви представям рецептата)....
3
Клин със зеле
Зелето нарязваме на ситно, претриваме със сол и задушаваме. От олиото, брашното, хладка вода и сол на вкус замесваме умерено меко тесто. Разделяме го на топчета....
Традиционна Клин чорба
Нарежете праза на ситно, сложете го в тенджера и го залейте с брашното, което сте размили с малко студена вода.
Залейте с олиото и 5 ч.ч. гореща вода....
Класически Родопски Клин
Ако се налага, увеличете малко количеството на брашното.
Разточете готовото тесто на две кори. Едната кора разстелете на дъното на добре намаслена тава.
Върху нея изсипете плънката и я разстелете равномерно....
Автентичен Родопски клин
Подгънете внимателно краищата на кората и внимателно притиснете втората кора отгоре.
Сложете вкусната баница на тиган върху плоча и изчакайте да се изпече....
Клин с картофи
Междувременно сварете картофите и ги настържете на едро ренде.
Прибавете натрошеното сирене, яйцата, ситно нарязания джоджен. Посолете сместа и разбъркайте до получаване на гладка смес....
Орална хигиена при носене на брекети
Носете четката и пастата си навсякъде с вас или просто имайте резервен комплект в чантата си....
Родопски Клин с Фиде
На дъното на тефлонов тиган сипваме 1-2 супени лъжици олио, размазваме добре дъното и стените на тигана. Слагаме две фини точени кори, така че краищата им да излизат извън стените на тигана....
Родопски клин по нашенскиЛеко притиснете краищата на долната кора върху горната, намажете обилно с масло.
Изпечете родопския клин на умерена фурна до апетитен загар....
3
Домашен клин с кайма
Яйцето разбиваме със солта, добавяме шупналата мая, зехтина и започваме на добавяме на етапи, пресятото брашно и бакпулвер. Замесваме си тесто и поставяме на топло за 1 час....
Родопски клин от Триград
Разбърква се за последно и се опитва на сол. Не се слагат подправки в клина - той трябва да има вкус на яйца, сирене и масло.
5....
Родопски Клин с Праз
Сложете две от корите на дъното, като повдигнете крайчетата.
Изсипете плънката и покрийте с останалите две кори. Подпъхнете и намажете с разбит жълтък. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса....
Куркудена или клин чорбаОставя се да ври на тих огън до готовност.
Когато зелето се е сготвило, се добавя оризът, слага се сол на вкус и чорбата се вари до готовност на ориза....
3
Плънка за родопски клин
Оризът се сварява до готовност, докато се отдръпне водата изцяло. Вдига се от котлона и се оставя да изстине.
После се добавя изварата. Кисело мляко се смесва със содата и се добавя към сместа.
Накрая се чукват и...