Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Уморени сте от обикновените дънки: Пробвайте тези!Уморени сте от обикновените дънки: Пробвайте тези!
Много от хората обаче са объркани с какъв тип бельо трябва да се носят дънките....
Обикновени бухтиОбикновени бухти
Всички продукти се разбъркват добре до получаване на меко тесто. Маже се леко с олио и се оставя да почине. След това от тестото се правят топки, леко се сплескват и се пържат в предварително загрято олио. Може...
Обикновени блиниОбикновени блини
В средна купа разбъркайте заедно яйцата, захарта и солта. Пресейте брашното в друга купа и добавете към него млякото. Разбъркайте и прибавете към горната смес. Загрейте тиган, леко го намажете с олио и гребвайте от...
Обикновени бисквитиОбикновени бисквити
20
Бисквитите се приготвят бе мляко и яйца. Водата и захарта се разбъркват до разтопяване, след което се прибавят маслото, брашното със содата и се замесва средно твърдо тесто. От него се разточва кора с дебелина 5 мм и...
Обикновени курабииОбикновени курабии
13
Обикновените курабии се пекат на 170-180 градуса до леко зачервяване....
Обикновени СухариОбикновени Сухари
Нарежете хляба на тънки еднакви филии с дебелина между 5-8 мм. Разпределете ги върху тензух и ги сушете в продължение на 2 седмици на проветриво място, като ги обръщате през 2 дена. Готовите сухари се съхраняват в...
Обикновени КрокетиОбикновени Крокети
3
Картофите се сваряват цели, обелват се и се настъргват на ренде. Прибавяме нарязаните на ситно лук, гъби и настъргания кашкавал, овкусяваме със сол, черен пипер и размесваме добре. Разбъркваме сместа с яйцето и формираме...
Обикновени палачинкиОбикновени палачинки
13
Яйцето се разбива добре. Прибавят се брашното, малко сол и сода бикарбонат и се разбъркват. На тънка струя се прибавя млякото. Трябва да се получи средно рядка каша. Добре нагорещеният тиган се намазва с мазнина. С лъжица...
Обикновени масленкиОбикновени масленки
Обикновените масленки са готови....
Обикновени гофретиОбикновени гофрети
Обикновените гофрети са чудни!...
Обикновени ореховкиОбикновени ореховки
Обикновени ореховки - семпли, но вкусни сладки с орехи....
Обикновени соленкиОбикновени соленки
4
Разтопете маслото и при непрекъснато бъркане добавете прясното мляко, брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте до получаването на твърдо тесто. От него се оформят тънки дълги пръчици, които се намазват с жълтък и се посипват...
Обикновени мекициОбикновени мекици
6
Брашното се слага в купа, където се прави кладенче. В него се слагат останалите продукти и се замесва меко тесто. Правят се малки топчета и се размесват с ръце. Пържат се мекички в добре загрято олио. Накрая може да...
Обикновени кльоцкиОбикновени кльоцки
Налейте млякото в тенджера, добавете маслото и солта и оставете да кипне. Сипете брашното в кипналото мляко, хубаво размесете тестото с лопатка и варете няколко минути на тих огън, като бъркате непрекъснато. Добавете...
Обикновени курабийкиОбикновени курабийки
1
Разбиваме яйцата, като отделим един жълтък. По малко добавяме мазнината, а след това и киселото мляко. Към пресятото брашно се прибавян двата вида сода. Замесваме не много твърдо тесто. От него оформяме топки с желана...
Обикновени курабииОбикновени курабии
13
Обикновените курабии се пекат на 170-180 градуса до леко зачервяване....
Обикновени бисквитиОбикновени бисквити
20
Бисквитите се приготвят бе мляко и яйца. Водата и захарта се разбъркват до разтопяване, след което се прибавят маслото, брашното със содата и се замесва средно твърдо тесто. От него се разточва кора с дебелина 5 мм и...
Обикновени палачинкиОбикновени палачинки
13
Яйцето се разбива добре. Прибавят се брашното, малко сол и сода бикарбонат и се разбъркват. На тънка струя се прибавя млякото. Трябва да се получи средно рядка каша. Добре нагорещеният тиган се намазва с мазнина. С лъжица...
Обикновена ралицаОбикновена ралица
Вреди от обикновена ралица Обикновената ралица е отровна билка....
Обикновен звезданОбикновен звездан
Ползи от обикновен звездан Обикновеният звездан е пасищно растение. Добре понася отъпкване и изкъсване....
Обикновени домашни бисквитиОбикновени домашни бисквити
След като изстинат обикновените домашни бисквити се поръсват с пудра захар....
Обикновени задушени картофиОбикновени задушени картофи
Водата трябва да е около 1 пръст на дъното на съда с обикновените задушени картофи. Похлупваме задушените картофи и ги слагаме във фурната за 30 минути на 180 градуса....
Обикновени канелени бисквитиОбикновени канелени бисквити
Обикновените канелени бисквити са страхотни....
Обикновени маслени сладкиОбикновени маслени сладки
Маслото и свинската мас се разбиват с яйцето и захарта. Добавят се ванилията и содата. Постепенно се добавя брашното и се замесва гладко и нелепнещо тесто. Шприцоват се в тавичка върху хартия за печене. Сладките се...
Обикновени домашни курабииОбикновени домашни курабии
Отделя се едни жълтък за намазване отгоре, останалите яйца се разбиват със захарта. Добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб и амонячна сода. Сипва се разтопена свинска мас, ванилия, кора от настърган...