Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Сач на огънСач на огън
Пилешкото и свинското месо се нарязват на средно големи парчета. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички. Морковите се измиват. Нарязват се на две по дължина и всяка половина се нарязва на дебели филийки....
Агнешко, задушено на огънАгнешко, задушено на огън
За изпълнението на тази рецепта ще ви е необходима голяма тенджера, четири стъклени бутилки, дървена решетка и къща с двор, или място, където да запалите огън. Месото се разделя на порции. Измива се и се подсушава. Солта...
Десерт Огън и ледДесерт Огън и лед
Боровинките и малините се поръсват със захарта и се загряват под капак в продължение на 10 минути на минимален огън. Сладоледът се вади от фризера, оставя се за 20 минути на стайна температура и се прави на топки. Разпределя...
Свинско печено на бавен огънСвинско печено на бавен огън
Забъркайте смес от горчица, оцет, червен и черен пипер, олио и сол. Намажете месото със сместа и го оставете на хладно за 2-3 часа. Поставете месото в тавичка заедно с лука, чушката и морковите. Добавете ½ ч.ч. вода и...
Свински ребра на бавен огънСвински ребра на бавен огън
Измийте ребрата. В купа сложете всички съставки без бирата. Разбъркайте добре. Сложете ребрата в купа с капак заедно с маринатата и ги оставете за няколко часа в хладилника или за една нощ. Извадете и ги поставете...
Задушен джолан на бавен огънЗадушен джолан на бавен огън
1
Измиваме джолана и го слагаме в гювеч. Добавяме виното, солта, черния пипер, бахара, дафиновия лист и почистените и нарязани на едро лук и моркови. Разбъркваме, добавяме накъсаното масло, похлупваме и слагаме във...
Телешка яхния на бавен огънТелешка яхния на бавен огън
Нарязваме телешкото месо на средно големи парчета и посоляваме. Загряваме зехтин в тиган и оваляме месото в брашно и го изпържваме в зехтина. По 2 минути на страна или докато стане кафяво-златисто. След това изваждаме месото...
Агнешко Печено на бавен огънАгнешко Печено на бавен огън
Измиваме добре месото, подсушаваме го с кухненска кърпа. Втриваме подправките от всички страни. Поставяме агнешкото в тава, но задължително с капак. Поливаме с олиото и разнасяме равномерно. Прибавяме и чаша вода. Затваряме...
Свинско печено на бавен огънСвинско печено на бавен огън
Смесваме всички съставки от зехтина до горчицата. Намазваме свинското месо с марината хубаво от всички страни, след което оставяме да се маринова поне 2 часа. Когато времето изтече, загряваме добре тигана и запечатаме...
Печено агне на бавен огънПечено агне на бавен огън
Взема се едно цяло и младо агънце и добре се почиства от вътрешности. Натърква се добре със сол, черен пипер, а отвътре и с червен пипер и се залива с виното. Оставя се да престои така за 1-2 часа, след което се забожда...
Панирано шаранче на бавен огънПанирано шаранче на бавен огън
Почистете много добре шарана, измийте и го подсушете. Нарежете го на шайби и посолете. Нарежете на шайби и лимона, добавете ги към рибата. Оставете в хладилник за около час. Загрейте достатъчно количество олио в тиган...
Мита за Гръцкия огънМита за Гръцкия огън
Огънят заема основно място в гръцките митове и е свързан с забележителни герои, сред които най-известен е Прометей, който откраднал огъня от олимпийските богове. Огънят често носи конотация с човешката интелигентност...
Фън шуй елемент ОгънФън шуй елемент Огън
В китайския хороскоп рождената година се свързва с един от петте елемента във Фън шуй - вода, огън, дърво, метал и земя. Те оказват влияние не само върху енергията в пространството, което ни заобикаля, но и върху хората...
Как се пали огънКак се пали огън
Паленето на огън е умение, което съвременният начин на живот ни е отнел, но дедите ни са притежавали хилядолетия назад. Да знаем как се пали огън е ценно и днес, особено когато къмпингуваме с приятели. Нужен ни е, за...
Македонски сач със свинско на огънМакедонски сач със свинско на огън
Слагаме глинения сач на котлона на печката, намазваме го с олио и постепенно го нагряваме от 1-ва до 4 степен на котлона, докато мазнината се нагорещи. Това се прави с цел да не се спука сачът. Не всеки глинен сач става...
Крехки агнешки джоланчета на бавен огънКрехки агнешки джоланчета на бавен огън
Агнешките джоланчета поръсваме със солта. В купичка си изсипваме олиото, прибавяме червения пипер и джоджена. Джоджена може да е пресен, може и сух. С тази смес намазваме джоланите от двете страни. Поставяме в тава...
Печено агнешко бутче на бавен огънПечено агнешко бутче на бавен огън
Агнешките бутове се измиват и се осоляват добре от всички страни. Слагат се в тава с капак. Поръсват се добре отгоре с червен пипер. Маслото се нарязва на едри парчета. Нарежда се върху месото. Полива се с виното....
Боб в гърне на бавен огънБоб в гърне на бавен огън
Бобът се накисва за няколко часа. Поставя се в глинено гърне. Към него се добавят дребно нарязаният лук, настърганият морков, нарязаните пиперки, солта, червения пипер, олиото и подправките. Бобът се залива с топла...
Табиетлийски свински ребра на бавен огънТабиетлийски свински ребра на бавен огън
Наситнете лука и го сипете в блендер заедно с останалите посочени продукти за маринатата. Пасирайте всичко много добре. Намажете свинските ребърца с тази смес. Покрийте купата със стреч фолио и приберете в хладилник да...
Крехко агнешко бутче на бавен огънКрехко агнешко бутче на бавен огън
Олиото се смесва със солта и останалите подправки. С получената смес се намазва измитото и подсушено бутче. След което се слага в тава и се налива един пръст вода. Тавата се завива с фолио и се слага във фурната, която...
Агнешка плешка с картофи на бавен огънАгнешка плешка с картофи на бавен огън
Накисваме агнешката плешка за половин час в студена вода. В купичка смесваме олиото /зехтина/, черния и червения пипер, джоджена, девесила, солта и нарязания на ситно чесън. Разтапяме маслото на водна баня и го добавяме...
Печено агнешко с бира на бавен огънПечено агнешко с бира на бавен огън
В купичка сипете зехтина и добавете към него подправките, разбъркайте много добре. Натрийте агнешкото месо с ароматния зехтин от всички страни. Прехвърлете го в тава и около месото сипете бульона и бирата. Завийте с алуминиево...
Печено агнешко с ориз на бавен огънПечено агнешко с ориз на бавен огън
Този тип рецепта за бавно печено агнешко изисква доста време, но резултатът е впечатляващ. Вкусът на месото е невероятен, то е крехко, има си и хрупкава коричка. Може да го сервирате на Великденската трапеза или през всеки...
Котлети от сьомга печени на бавен огънКотлети от сьомга печени на бавен огън
Сложете рибата в леко намазнена правоъгълна тавичка и я оставете да се пече от двете страни до готовност. Преместете след това рибата в друг съд, поръсете я с лимонови листа, покрийте я с алуминиево фолио и я сложете да...
Храносмилателен огън агни - всичко важноХраносмилателен огън агни - всичко важно
В медицината символът на огъня се свързва с храносмилателния процес и представлява един от петте елемента при създаването на Космоса. Богът, който се свързва с него, носи името Агни и оттам Аюрведа създава вярата в силата...