Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пухкави омлети в гювечетаВкусът на омлета е уникален, няма връзка с обикновения.
Омлетите могат да се приготвят по избор.
Пухкавите омлети в гювечета са готови....
1
Омлети по френски
Разбийте жълтъците с брашното, което сте размили предварително в млякото.
Разбийте белтъците на сняг и ги съединете с жълтъчната смес.
Разделете сместа на 4 части и печете, като поръсите с магданоза и шунката нарязани...
Омлети по селски
Разбъркайте сместа добре и изпържете омлетите в гореща мазнина.
Поднесете ги топли, поръсени с рендосано сирене....
Омлет в торбичкаЗа приготвянето на омлета са ви необходими 3 бр. термоторбички с цип.
Първо нарязвате бекона и пипера на ленти, настъргвате сиренето и кашкавала....
1
Омлет с гхи
След като се сготви едната страна, обръщаме на другата, да се сготви за 1 минута, сервираме омлета в чиния и поръсваме обилно с магданоз....
Омлет с кашкавалГарнирайте омлета по желание със свежи зеленчуци или сос по желание.
Омлетът с кашкавал е много вкусен....
2
Омлет с карфиол
Слагаме в тенджера с вода да се задушават тиквичките и карфиолът, докато омекнат. След това ги вадим и ги поставяме в голяма купа. Чупим яйцата при тях, добавяме и натрошено сиренето.
Пасираме всичко, да се разбърка добре...
Омлет с дебърцини
Разрязваме дебърцина на две, а след това още да две части. Нарязваме на ситни парченца. Сиренето натрошаваме. Магданоза нарязваме на ситно.
В дълбок съд счукваме яйцата и разбиваме добре. Към тях прибавяме нарязания на...
Омлет в хляб
Изрязва се средата на филиите хляб. Сред това шпекът се нарязва на дребни парчета. Кашкавалът се настъргва. В тиган се сипва много малко олио.
След това се слага изрязаната филия хляб. Яйцето се разбива и се изсипва във...
Омлет с тиквичка
Тиквичката се обелва и нарязва на ситни парчета, яйцата се разбиват с щипка сол.
Загрява се олио в тигана и сипваме смесените яйца с тиквичка, нарязан ситно магданоз и черен пипер.
Пържим на умерен огън до златисто...
Омлет с пилеНарежете домата и краставицата и ги добавете към чинийката и после добавете омлета. Може да се накъса месото и да се сложи в омлета....
1
Омлет с шпек
Щом е готова от едната страна, обръщаме омлета от другата.
Декорираме с домат и още шпек....
Омлет с киселец
Разбиваме яйцата, но не много силно, за да остане омлета пухкав, и прибавяме киселеца.
Слагаме малко олио в тигана и изпържваме омлети.
Сервираме с подходяща за сезона салата....
Омлет с бадеми
След като омлетът получи златиста коричка, разкъсайте с вилица на едри парчета, обърнете ги и изпържете от другата страна.
Сервирайте омлета поръсен с пудра захар и накълцани препечени бадеми....
Омлет с тортила
Изсипете половината от готовата смес за омлет и запържете от едната страна.
Когато дойде времето да обърнете омлета, поставете тортилата върху все още суровата част и обърнете....
Омлет с чесън
Когато омлетът е готов, се изважда внимателно, за да не се накъса.
Моята тактика е да го разполовя, докато е още в тостера и вадя половинките една по една....
Омлет с лук
Поръсете с подправките и запържете омлета. Сервирайте с останалия лук, поръсете със сол и пипер....
Омлет с тофу
Пържете омлета 4-5 минути, като леко разбърквате от време на време.
Поръсете ястието със ситно нарязан пресен лук и поднесете с филийки препечен хляб....
Омлет с ябълки
Печете омлета по около 2 мин. от всяка страна - докато се зачерви. Прехвърлете готовия омлет в чиния и поднесете нарязан или прегънат....