Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вратни пържоли без кост в зехтин
Отгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути....
Телешки гърди с кост в гърне
Телешките гърди се нарязват на порции, подправят се с черен пипер и сол, оставят се за около 15-20 минути. След това се запържват в загрято олио за кратко. Месото се прехвърля в глинено гърне.
Прибавя се чесънът, картофите...
Свински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата.
Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват.
Поливат се с разтопеното краве масло....
Свинска вратна пържола с кост и градинска салата
Перфектната свинска вратна пържола с кост и градинска салата за вечеря или следобедна закуска в неделя.
Бързо и вкусно!
Бон апетит!...
Печени свински гърди с кост и червено виноИзмиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа.
Оставяме на страна, за да поеме ароматите.
Колкото повече стои, толкова по-добре....
2
Свински ребърца без кост с бира на фурна
В купа налейте бирата, зехтина и лимоновия сок. Добавете черен и червен пипер, куркума и сол.
Разбъркайте и в получената марина поставете парчето с ребърцата така, както е цяло, без да го разрязвате на парчета.
Натопете...
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараСвинското месо, което вече се е отпуснало, се начуква леко с чук върху дървена дъска. В купичка се слагат всички подправки за маринатата и се разбъркват енергично, за да се смесят.
След това с тях се маже всяка пържола...
1
Свински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифил
Пържолите се начукват добре, за да поемат хубаво от маринатата. Аз ги наразях на половинки, за да се изпекат по-лесно.
Смесвате соев сос и зехтин (аз го направих на око), добавяте рендосаните чесън и джинджифил, също и...
Йодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчета
Стриваме аспирина на прах и добавяме 10 мл йодова тинктура.
Получава се мазило, което с помощта на тампон, намазваме болното място вечер преди лягане и си обуваме чорап.
На сутринта се измиваме. Повтаряме процедурата...
Как да изберем перфектния костюм
Цвят
Черният цвят е за смокинг и строго официален костюм (както и белия). За бизнес срещи и ежедневие - тъмносиньото и сивото са идеални. Цветните костюми са подходящи за лятната мода....
Паниран Костур
Почистваме добре рибата, като поръсваме с лимоновия сок и посоляваме.
Пребирамев хладилника за около 10-15 минути .
В купичка счукваме яйцето с горчицата, която е 1 с.л. Към него добавяме брашното.
Получава се тесто...
Пълнен костур
Махаме главата на рибата и я почистваме през отвора, без да разпаряме коремната кухина. Измиваме добре и посоляваме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото за кратко, добавяме 2 твърдо сварени и наситнени яйца...
Перфектна визия за официален прием
Когато се отива на официален прием, етикетът задължава в поканата за него да се упомене какъв дрес код налага....
Свински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винце
Намазнявате дъното на тиган с краве масло и го загрявате до червено. Запечатвате всяка пържолка от двете страни за не повече от 2 мин на страна. Прехвърляте пържолките в подмазана тавичка, овкусявате със солта и наливате...
Костур
Избор и съхранение на костур
Избирайте костур, който има здрав вид и ясен поглед. Мътните очи са признак за отдавна уловена риба....
Супа от костур
Резенчета лимон също биха били добро допълнение към вашата супа от костур.
Добър апетит!...
Костур с чушки
След като наловя няколко парчета ивичест (или обикновен костур) в магазина или имам успешен улов, им махам кожата, подправям със сол, пипер и зехтин и ги запичам на грил (на открито, защото вдига дим), започвайки откъм мазната...
Костур в тесто
Филето костур се разделя на 8 порции, които се осоляват, намазват със зехтин, поръсват се с пипер и мащерка и се овалват в ореховите трохи....
Костур по Италиански
Положете филетата от костур върху доматената салца, поръсете със зехтин, сол и още риган и печете 28-30 минути.
Готовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино....
Костур на тиган
Овалвайте всяко парче костур в тази смес и изпържете до приятен загар в сгорещена мазнина. Отцеждайте рибата върху решетка....