Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Коктейл Палмов БризКоктейл Палмов Бриз
Украсяваме готиния коктейл Палмов Бриз с пресния слайс от ананас....
Сироп от къпиниСироп от къпини
След това сипете сиропа от къпини в малки бутилки и веднага ги затворете. Съхранявайте сиропа на прохладно, тъмно и сухо място....
Сироп от гроздеСироп от грозде
Готовият сироп от грозде изсипваме в подходящ съд и го оставяме да се охлади....
Сироп от маточинаСироп от маточина
6
Другият вариант е да стерилизираме 5 минути за капачката - така ще си имаме консервиран сироп за цялата година. Разреден със сода или вода е много освежаваща лятна напитка! Сиропът от маточина е готов....
Сироп от шипкаСироп от шипка
Получава се сироп от шипки, който разпределяме в тъмни бутилки и ги затваряме. Стерилизираме за 10 минути плодовия сироп....
Сироп от кайсииСироп от кайсии
При консумация разреждаме сиропа от кайсии с вода....
Сироп от касисСироп от касис
Налейте горещия домашен сироп в стерилните съдове и навийте капачките. От посочените продукти получавате 500 мл сироп от касис....
Сироп от малиниСироп от малини
2
След като сиропът се сгъсти до нужното, разбъркайте с лимонената киселина и след 3-4 минути го свалете. Разсипете сиропа от малини в добре подсушени бутилки и ги затворете. Съхранявайте го на тъмно и хладно място....
Сироп от фурмиСироп от фурми
Може да изберете гъстотата на сиропа, като намалите или увеличите количеството на водата. След приготвяне съхранявайте сиропа от фурми в затворен съд в хладилник....
Сироп от прасковиСироп от праскови
Съхранявайте сиропа от праскови на хладно и сухо място....
Сироп от ЧерешиСироп от Череши
Варим сиропа, докато се разтопи захарта, като образувалата се пяна отнемаме с решетъчна лъжица. Преди да снемем от огъня, прибавяме лимонтозуто. Изсипваме горещият сироп в бутилки, затваряме и поставяме на хладно....
Сироп от вишнапСироп от вишнап
Плодовете се накисват за 15-20 минути във вода със сол. Това се прави, за да може червейчетата да излязат от плодовете. Плодовете се измиват и се почистват от дръжките и костилките. Минават се през сокоизтисквачка....
Сироп от ягодиСироп от ягоди
Добавяме лимоновия сок и наливаме горещия ягодов сироп в затоплени стъклени бутилки. Затваряме плътно бутилките с ягодов сироп....
Сироп от ДжанкиСироп от Джанки
Може да намачкаме с ръце джанките и да прецедим сместа, а може да отстраним плода и да ползваме само сиропа. При втория вид се получава бистър сироп, който прибираме в хладилника....
Сироп от индришеСироп от индрише
Този сироп, освен че е вкусен, може да се използва с много добър ефект при кашлица, като се пие по 100 милилитра през 2 часа, може и леко затоплен, но без да се кипва....
Сироп от боровинкиСироп от боровинки
Готовият след 2 - 3 месеца сироп се прецежда и се налива в бутилки....
Сироп за толумбичкиСироп за толумбички
Оставете сиропът да поври няколко минути. След това го прецедете и охладете. Още горещите толумбички потопете в охладения сироп....
Сироп от смокиниСироп от смокини
3
Варете още, докато капка от сиропа, капната в чаша със студена вода, достига дъното на чашата без да се размива. Готовият сироп от смокини разлейте още горещ в бутилки и ги затворете добре....
Сироп от дюлиСироп от дюли
Дюлите ги настъргвате и варите с водата 40 минути. Полученият сок прецеждате през сито и оставяте да почива 24 ч. Отново слагате да се вари със захарта, като обирате пяната. Щом заври, снемате от огъня и прецеждате през...
Сироп от вишниСироп от вишни
4
Сиропът горещ се насипва в затоплени бутилки, затварят се с капачки и се обръщат надолу, докато изстинат. За по-дълго съхранение може да се стерилизират за 10 минути....
Сироп от ментаСироп от мента
3
Залейте измитите листа с водата. След 24 часа прецедете течността, прибавете захарта и лимонтузуто. Разбърквайте течността до стопяването на захарта. Налейте в измити и подсушени бутилки. За да е по-траен, стерилизирайте...
Сироп от розиСироп от рози
1
Пригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози. Варете на тих огън още 10 минути....
Сироп от бъзСироп от бъз
6
Много приятен е, ако в момента на поднасянето се смеси с малинов или вишнев сироп....
Сироп от касисСироп от касис
Сложете сиропа да ври, докато се сгъсти. Накрая добавете лимонената киселина. След 3-4 минути свалете сиропа от огъня и го разсипете още горещ в добре изсушени и затоплени бутилки....
Сироп от сливиСироп от сливи
2
Измийте сливите, разделете ги на половинки и махнете костилките. Сложете ги в голяма тенджера на котлона заедно с водата, канелата и захарта. Варете до пълното омекване на плодовете. След това прецедете през цедка...