Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле под юрганче
Подгответе зеленчуците, като ги почистите и нарежете - гъбите на парчета, краставичките на лентички, а лука - на полумесеци.
Загрейте зехтина в тиган и запържете лука до омекване, сложете гъбите и разбъркайте.
Подправете...
Сельодка под шубаСварете картофите и ги обелете. Сварете моркова за кратко. Нарежете краставичките на ситни парченца. По отделно настържете моркова и картофите.
Подредете рибната салата, като най-отдолу сложите нарязаната на дребни парчета...
4
Кюфтета под прикритиеОмесете каймата, като чукнете яйцето и добавите подправките и нарязаният на ситно лук.
Направете четири кюфтета и ги сложете в тавичка, застлана с хартия за печене. Включете фурната и ги запечете.
Когато кюфтетата...
3
Баница под капак
Разделете пакета кори на две части /падат се около 10 кори/. Намажете първата кора с разтопено масло. Поръсете с натрошено сирене.
Сложете отгоре втора кора, намажете отново с масло и отново поръсете със сирене.
Процедирайте...
Гювечета под тесто
Брашното смесваме с кубчетата брашно и с помощта на ръцете си правим трохи. Добавяме яйцето и солта.
Омесваме си тесто, ако е необходимо, добавете още брашно.
Слагаме го в купа, покриваме с прозрачно фолио и оставяме...
Скумрия под хартия
Загрейте фурната на 200 градуса.
Почистете рибата, измийте и я подсушете.
Пригответе плънката от магданоза, розмарина, чесъна, горчицата, зехтина, лимоновия сок, солта и черния пипер. Намажете обилно вътрешността на...
Кебапчета под прикритие
Кебапчетата изпичаме на скара и оставяме в захлупен съд.
Картофеното пюре приготвяме, като измитите картофи обелваме и поставяме в чиния, за да се охладят.
Варят се на умерена температура.
Отстраняваме, след като...
Патладжани под завивкаИзмийте и почистете патладжаните от дръжките. Нарежете на колелца с дебелина 1. 5 см, посолете и оставете в гевгир да се отцеди горчивата им вода за 30 минути. Измийте със студена вода и ги подсушете.
Може да изпържите...
1
Сирене под капакРазтопете 1/2 от маслото в гювече. Сложете на дъното 2 кръгли резенчета домат, отгоре цяла плочка сирене, над него резен зелена чушка, домати и отново сирене. Поръсете с чубрица, черен и червен пипер, сол на вкус и отгоре...
4
Свинско под шубаНаредете вратните пържоли в тава една до друга, поръсете със сол и пипер на вкус, намажете ги отгоре обилно с майонезата и сложете върху тях нарязаните гъби.
В тази рецепта използвах консервирани гъби, може да използвате...
1
Риба под шубаСварете най-напред цвеклото, морковите, картофите и яйцата, след което ги нарежете на кубченца - само яйцата намачкайте с вилица.
Започнете да редите в купа в следния ред:
- пласт картофи
- лук
- по-едри парчета сельодка...
4
Пиле под шуба
В тавичката, в която ще печем пилето под шуба, най-отдолу слагаме пилешкото филе, което е разполовено на две (изтънено като за пържолки), овкусяваме със сол и черен пипер.
Картофите обелваме, измиваме и нарязваме на шайби...
Пиле под тесто
Нарежете пилето на порции. Загрейте маслото и запържете пилето и ситно нарязания лук. Когато месото се зачерви от всички страни, го залейте с бульона и го оставете да се задушава на тих огън за около 60 минути.
Добавете...
Сирене под капакРазтопете 1/2 от маслото в гювече. Сложете на дъното 2 кръгли резенчета домат, отгоре цяла плочка сирене, над него резен зелена чушка, домати и отново сирене. Поръсете с чубрица, черен и червен пипер, сол на вкус и отгоре...
4
Класическа сельодка под шуба
Измийте картофите, моркова и цвеклото, увийте ги в алуминиево фолио и изпечете във фурна на 190 °C, докато станат готови.
Сварете яйцата и отделете белтъци от жълтъци.
Охладете и обелете зеленчуците.
Настържете по...
Пълнена скумрия под фолио
Скумриите се почистват от хрилете, перките и вътрешностите, измиват се хубаво и се поръсват отвън и отвътре в коремчетата със сол и черен пипер.
Лукът се нарязва на едро и се задушава за 10-15 минути в олиото на тих огън...
Печена пуйка под фолио
Пуйката се измива много добре и се шпикова с масло. След това се намазва обилно с разбърканите олио, сол и червен пипер.
Завива се със фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за 1 час, след което градусите...
Крехко агнешко под фолио
Агнешкото се реже на по-едри парчета, които овкусете с универсалната подправка и олио.
Вместо тази подправка може да използвате подправки за агнешко по ваш вкус.
Аз често използвам джоджен, малко кимион, може босилек...
Пиле лютика под капак
Измийте пилето и го нарежете на порции. Поръсете го със сол и червен пипер.
Загрейте олиото и запържете пилешкото за около 5 минути, след което го извадете и го подредете в тавичка.
В същата мазнина, в която сте пържили...
Сръбски кюфтета под кожух
Каймата се омесва с яйцето, накиснат и отцеден в прясно мляко стар хляб, майонеза, галета, риган, нарязан пресен магданоз, черен пипер и ако има нужда малко сол.
Разбърква се с лъжица да се смесят продуктите и се гребва...
Треска под картофена коричка
В тиган загрейте супена лъжица зехтин, нарежете лука на много дребно и го запържете до златисто. Извадете и оставете да се охлади.
В купа сложете лука, белтъците, нишестето, сол и черен пипер.
Настържете картофите на...
Печен джолан под фолио
Овкусете джоланите с черен пипер и сол. Оваляйте ги в брашното и ги запържете в загрятото олио с масло за по 3-4 минути от всяка страна.
Прехвърлете телешкото в тава за печене.
В същата мазнина запържете едро нарязаните...
Печено свинско под фолио
Смесете брашното, двата вида пипер, солта и чубрицата.
Изсипете тази смес върху вестник и оваляйте месото в нея хубаво.
Сложете го в голяма тава, покрийте го с фолио и го оставете за няколко часа в хладилник.
Налейте...
Печена пъстърва под фолио
Първо включете фурната да загрява на 180 градуса.
Измийте пъстървите и ги отцедете. Поръсете ги със сол и черен пипер, натрийте ги със зехтин.
Нарежете на ситно розмарина, чесъна, орехите и спанака. Прибавете към...
Пилешки пържоли под фолио
Измийте месото и посолете. Сложете соса барбекю и намажете хубаво от двете страни. Оставете за няколко часа в хладилника.
Извадете и поставете в тавичка за печене. Налейте бирата и зехтина.
Затворете с алуминиево...