Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Вино от тинтяваВино от тинтява
Накиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни. Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
ТинтяваТинтява
Ползи от тинтява Оказва се, че освен красива тинтявата е и много полезна. Синята тинтява е полезна за стомаха и стимулира апетита, има жлъчегонно действие....
3 рецепти с тинтява за твоето здраве3 рецепти с тинтява за твоето здраве
Чай от жълта тинтява Необходими продукти: 1 с.л. корени от жълта тинтява, 1 л вода, по желание мед и лимон Начин на употреба: Корените на тинтявата се нарязват на ситно и се пускат във врящата вода....
Народни рецепти за добро здраве с тинтяваНародни рецепти за добро здраве с тинтява
При белодробен емфизем Пригответе смес от по 60 г синя тинтява (стръкове), стръкове босилек, стръкове червен кантарион и 30 г корени от дилянка. Разбъркайте всичко добре....
Три идеи какво да направим от тинтяваТри идеи какво да направим от тинтява
Тинтявата е едно красиво горско цветче, което освен това има и целебни свойства, поради което влиза в категорията на билките. Има над 400 вида тинтява, но у нас най-разпространени са синята и жълтата тинтява....
Тинтявова вероника - обща характеристикаТинтявова вероника - обща характеристика
Сред видовете се отличава Veronica gentianoides или още Тинтявова вероника. Това е многогодишно тревисто растение, което през по-меките зими е с вечно зелен цвят....
Халацион - що е то?Халацион - що е то?
Халацион представлява запушване и подуване на малките жлези под клепачите. Малките жлези секретират маслен секрет върху окото. Казват се мейбомиеви жлези. Халационът много наподобява ечемик на окото, но е съвсем различно...
Що е то креативност?Що е то креативност?
Ползите от креативността - Помага за решаването на съществуващи проблеми, защото това е добра идея, която може да помогне да се намери изход от безизходицата....
Скирела - що е то?Скирела - що е то?
Ползва се по определен начин в кухнята, при направа на пици, постни ястия и други. Скирела е питателна, богата на полезни вещества храна....
Пермакултура - що е то?Пермакултура - що е то?
Чрез тях се максимизират ползите и се минимализират усилията....
Що е то биовино?Що е то биовино?
1
Виното е препоръчвано дори от диетолози тогава, когато сме подложени на някакъв хранителен режим. На пазара има достатъчно вина, които ни предлагат различно качество и съответно са на различни цени. Има по-вкусни вина...
Що е то хидропоника?Що е то хидропоника?
1
Хидропоника е наука за отглеждане на растения без почва. За растежа им се използва хранителен разтвор от естествени елементи, необходими за растежа на растенията в почвата. Предимството на тази технология е, че растенията...
Що е то аутист?Що е то аутист?
Неврологичните заболявания са често срещано явление, като голяма част от тях се проявяват в ранна детска възраст. Обикновено те са нелечими и могат да засегнат живота на заболелите до различна степен, в зависимост от предприетите...
Констелации - що е то?Констелации - що е то?
Терминът констелации не е широко известен и това се дължи на факта, че е част от една по-тясна и специализирана материя - психотерапията. Основател на метода на констелациите е немският психотерапевт Хелингер. Какво...
Касия - що е то?Касия - що е то?
Приложения и ползи за човешкото здраве Едно от най-разпространените приложения на касията е в козметичната индустрия. Тя се използва за направата на различни бои и маски за коса....
Плиометрика - що е то?Плиометрика - що е то?
Плиометриката е дисциплина, която е измислена от спортни лекари през 70-те години в Източна Германия. Целта на дисциплината е увеличаване на мускулната сила. В началото са разработени упражнения за олимпийски атлети. Само...
Що е то куилинг?Що е то куилинг?
2
Куилинг или квилинг е форма на изкуство – използват се хартиени лентички, които се навиват и сплескват, след което се залепят заедно на определено място. Правят се за украса на най-различни неща – много често можете да видите...
Що е то биофидбек?Що е то биофидбек?
Биофидбекът е сравнително нов метод за лечение у нас. Той представлява система от методи, при които човек се научава да възприема и да контролира своето тяло, както и да активира скритите сили за самолечение. В основата му...
Що е то компостиране?Що е то компостиране?
Компостирането представлява разграждане на биоразтворими отпадъци, осъществяващо се под въздействието на бактерии, гъбички и други микроорганизми. Възможно е само при наличието на достатъчно кислород, влага и постоянна...
Що е то булимия?Що е то булимия?
Булимия е болезнено състояние, което се характеризира с неконтролируеми пристъпи на глад. В действителност булимията е психическо заболяване, проявяващо се чрез проблеми при приема на храна. Съответно, лечението на булимия...
Що е то колаген?Що е то колаген?
Колагенът е белтък, който най-просто обяснено си представете, че играе ролята на лепипо и свързва елементите на клетките, в резултат на което се образуват тъкани и органи. При децата и младите хора кожата е в отлично...
Колраби - що е то?Колраби - що е то?
1
Алабашът е добре познат у нас. Той е студоустойчив и лесно се съхранява да пролетта. Хранителната му стойност не е голяма. Той съдържа малки количества белтъчини и въглехидрати, а мазнини почти няма. За сметка на...
Що е то поширане?Що е то поширане?
Кулинарните предавания и блогове набират все по-голяма популярност. Вече има и телевизионни канали, посветени на храната и начините на приготвянето й, а в интернет можете да намерите всякакви кулинарни рецепти и съвети –...
Що е то Кротила?Що е то Кротила?
Запознайте се с Кротилата - продукт, известен като пресечна точка на кроасана с тортилата. Чрез това нововъведение в кулинарията Walmart ни доказва, че ние все още не сме опитали всички възможни хранителни хибриди. Формата...
Що е то брънч?Що е то брънч?
Брънчът става все популярен през уикендите в България. Откъде идва името? Брънч е смесица между breakfast (закуска) и lunch (обяд), т.е. закуско-обяд. Думата е чуждица и за нейна родина се смята Англия. Терминът...