Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Сандвичи с телешко с бергамот и разядкаСандвичи с телешко с бергамот и разядка
Разбъркайте в купичка в 2 лъжици зехтин 1 капка биоетерично масло от бергамот за готвене. Готовото месо намажете от двете страни с овкусения зехтин с бергамот....
Здравословни ползи от бергамотЗдравословни ползи от бергамот
Освен другите си ползи, бергамотът има антимикробни и дезинфектантни свойства, благодарение на някои от компонентите на етеричното си масло. Те убиват вируси, гъбички и микроби....
БергамотБергамот
Кулинарно приложение на бергамот В кулинарията бергамот се ползва като добавка в десерти, ликьори, настройки, месни, рибни, зеленчукови, кисело-млечни ястия....
Етерично масло от бергамотЕтерично масло от бергамот
Това не е единствената полза от извлека от растението бергамот. Ползите му са многобройни и трябва да се познават и използват....
Жасмин и бергамот повдигат либидотоЖасмин и бергамот повдигат либидото
Бергамот: Друг афродизиак, който има прекрасен аромат. Бергамот може да определя много чувствено настроение....
Как да използваме маслото от бергамот?Как да използваме маслото от бергамот?
Може да се ползва и като масажно масло в този случай....
Халацион - що е то?Халацион - що е то?
Халацион представлява запушване и подуване на малките жлези под клепачите. Малките жлези секретират маслен секрет върху окото. Казват се мейбомиеви жлези. Халационът много наподобява ечемик на окото, но е съвсем различно...
Скирела - що е то?Скирела - що е то?
Ползва се по определен начин в кухнята, при направа на пици, постни ястия и други. Скирела е питателна, богата на полезни вещества храна....
Що е то креативност?Що е то креативност?
Ползите от креативността - Помага за решаването на съществуващи проблеми, защото това е добра идея, която може да помогне да се намери изход от безизходицата....
Що е то компостиране?Що е то компостиране?
Компостирането представлява разграждане на биоразтворими отпадъци, осъществяващо се под въздействието на бактерии, гъбички и други микроорганизми. Възможно е само при наличието на достатъчно кислород, влага и постоянна...
Плиометрика - що е то?Плиометрика - що е то?
Плиометриката е дисциплина, която е измислена от спортни лекари през 70-те години в Източна Германия. Целта на дисциплината е увеличаване на мускулната сила. В началото са разработени упражнения за олимпийски атлети. Само...
Що е то биофидбек?Що е то биофидбек?
Биофидбекът е сравнително нов метод за лечение у нас. Той представлява система от методи, при които човек се научава да възприема и да контролира своето тяло, както и да активира скритите сили за самолечение. В основата му...
Що е то брънч?Що е то брънч?
Брънчът става все популярен през уикендите в България. Откъде идва името? Брънч е смесица между breakfast (закуска) и lunch (обяд), т.е. закуско-обяд. Думата е чуждица и за нейна родина се смята Англия. Терминът...
Що е то Ямун?Що е то Ямун?
Ямун е едно неизвестно за нас вечнозелено тропическо дърво /плод/, принадлежащо към семейството Миртови (Myrtaceae). Произхожда от Индия, където се използва при направата на много десерти и деликатеси. Все пак индийската...
Липолиза - що е то?Липолиза - що е то?
Като цяло липолизата предлага подобни ползи като другите процедури за отстраняване на мазнини....
Бронхоаденом - що е то?Бронхоаденом - що е то?
Аденомът на бронхите е новообразувание, произтичащо от епитела на каналите и лигавиците на бронхиалната стена. Клинично бронхиалният аденом се проявява чрез задух, хриптящо дишане, кашлица, кръвохрачене и признаци на...
Имуносупресия - що е то?Имуносупресия - що е то?
Имуносупресията представлява потискане на имунния отговор към даден антиген. Състоянието може да е физиологично, патологично или изкуствено. Това може да се получи, когато се нарушава имунната система, като например следствие...
Колраби - що е то?Колраби - що е то?
1
Алабашът е добре познат у нас. Той е студоустойчив и лесно се съхранява да пролетта. Хранителната му стойност не е голяма. Той съдържа малки количества белтъчини и въглехидрати, а мазнини почти няма. За сметка на...
Що е то поширане?Що е то поширане?
Кулинарните предавания и блогове набират все по-голяма популярност. Вече има и телевизионни канали, посветени на храната и начините на приготвянето й, а в интернет можете да намерите всякакви кулинарни рецепти и съвети –...
Що е то хидропоника?Що е то хидропоника?
1
Хидропоника е наука за отглеждане на растения без почва. За растежа им се използва хранителен разтвор от естествени елементи, необходими за растежа на растенията в почвата. Предимството на тази технология е, че растенията...
Пермакултура - що е то?Пермакултура - що е то?
Чрез тях се максимизират ползите и се минимализират усилията....
Що е то сталкинг?Що е то сталкинг?
2
Сталкинг е висша окултна практика, с помощта на която човек може да се промени изцяло и дори и най-близките му хора да не го познаят. Добре подготвеният сталкер може да преминава в паралелни светове. Сталкингът е система...
Профайлър - що е то?Профайлър - що е то?
Профайлърът е криминалист, анализатор, който може да направи психологически профил на престъпника само по следите, които са останали на местопрестъплението. Профайлърът е незаменим при издирването на серийни убийци, тъй...
Радиестезия - що е то?Радиестезия - що е то?
1
Радиестезия идва от лат. Radiato – излъчване, лъчеизпускане и от гръцки aesthesis - чувство, усещане. Буквално се превежда като “чувствително сияние”. Самата дума произхожда от Франция, от началото на XX век. Тогава, няколко...
Що е то Кротила?Що е то Кротила?
Запознайте се с Кротилата - продукт, известен като пресечна точка на кроасана с тортилата. Чрез това нововъведение в кулинарията Walmart ни доказва, че ние все още не сме опитали всички възможни хранителни хибриди. Формата...