Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай за почистване на червата
Свалете тенджерата от огъня, прецедете и след като леко се охлади, добавете мед на вкус.
Пийте от чая за почистване на червата през деня за почистване на червата, за намаляване на подуването и облекчаване на запека....
Плодов извлек за почистване на мазна кожа
Изцеждаме сока на лимоните и портокала.
Почистените и обелени ябълки и краставица се настъргват на пластмасово ренде и соковете им се прецеждат през марля....
При парадонтоза - смес за почистване на зъбите
Сложете 20 капки от 3% разтвор на кислородна вода и 10 капки лимонов сок на 1/2 чаена лъжичка сода за хляб и леко разбъркайте.
Нанесете на четка за зъби и почистете зъбите си със сместа преди лягане....
Маска за почистване на пори и намаляване на бръчките
Отново разбъркваме и нанасяме от готовата смес на лицето.
Това се прави всеки ден по веднъж, като самата маска държим на лицето си в продължение на 10 минути....
Телешки език на скараТелешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
1
Свински език на фурна
Вадим след изтичането на времето, нарязваме на шайби и нареждаме в тавичката.
Отново поставяме свинския език на фурна, за да се запече, но не прекаляваме, за да не стане сух....
Свински език на скара
Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Език с масло на фурнаТелешкият език се почиства и се слага да се свари с черен пипер на зърна, дафинов лист и лъжица оцет. Свареният език се обелва и нарязва на филии.
Подреждат се в подмазнена тава и се овкусява с подправки....
2
Успокояваща маска за лице след почистване
Тази маска за лице я правим след почистване на лицето, при което ще придаде на кожата ни здрав и сияен вид.
Успокояваща маска за лице след почистване е подходяща за всички типове кожа....
Телешки език с кашкавал на фурна
Нарежете ги на филийки с дебелина около 0.5 см и ги овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте малко масло и сотирайте гъбите, нарязани на филийки....
Свински език в масло на фурна
Печете за 60 мин. на 180 градуса. Щом е готов, отгоре подредете парченцата масло. Получава се супер вкусен език в масло.
Свинският език в масло на фурна е отлично мезе за всяка вечер!...
Телешки език с доматки на фурнаГотовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета.
В съд се загряват олиото и се запържва лука. Добавят се накълцаните обелени домати, подправя се със сол, черен пипер, тарос и малко карамфил на вкус....
4
Телешки език с доматки на фурнаГотовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета.
В съд се загряват олиото и се запържва лука. Добавят се накълцаните обелени домати, подправя се със сол, черен пипер, тарос и малко карамфил на вкус....
4
Обикновен морски език с картофи на фурна
Печете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
Тайният език на цветята
Още от древни времена хората са използвали цветята, за да изразят техните чувства, мисли и идеи. Луис Карол е изпратила Алиса в страната на чудесата чрез огледало в градина, пълна с говорещи цветя. Древните гърци и египтяни...
Волски език
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
Телешки език с 3 вида сирена на фурна
Нарежете го на филийки и го подредете на дъното на голяма тава.
Отгоре сложете нарязан на парчета кашкавал, моцарела и трохи от синьо сирене.
Нарежете маслините и чушките на ситно и ги наредете върху сирената....
Почистване на среброСреброто потъмнява при контакт с жълтък, лук, сол и някои средства за почистване.
За да върнете на среброто първоначалното му сияние, трябва да знаете как да го почистите....
6
Желиран езикМорковите се изваждат и нарязват на кръгчета.
Езиците се обелват и нарязват на филийки.
Бульонът се прецежда през марля. Ако е много мътен, се връща на котлона и преди да заври, се добавя един леко разбит белтък....
2
Паниран езикНарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата.
Взимаме парче топим в бирата, брашното и накрая в яйцето и пържим в сгорещено олио.
По желание може да се добави черен пипер. Сервирайте с чеснов сос по избор....
2
Печен език
Езикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва.
Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко....
Език панеНарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно и разбити яйца.
Пържи се в сгорещено олио до зачервяване....
1
Шпикован език
Сложете шпикования език в намазана с маста йенска тенджера, сипете виното, захлупете и печете на умерена фурна.
По време на печеното поливайте езика със соса, а малко преди да го извадите с разбитата сметана....