Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Как да си направим рибена костКак да си направим рибена кост
Прическата рибена кост на пръв поглед изглежда много сложна. Но това съвсем не е така, няколко тренировки пред огледалото и ще можете с лекота да заплитате косата си....
Помощ при задавяне с рибена костПомощ при задавяне с рибена кост
Мазнината може да помогне за по-лесното излизане на рибената костицата; 6. Повръщане: В краен случай може да предизвикате повръщане и да се надявате, че по този начин ще извадите рибената кост от гърлото си. 7....
Свински пържоли без костСвински пържоли без кост
Вратните пържоли се нарязват от цяло парче свински врат без кост, за да се нареждат с дебелина 1 см. Измиват се много добре. Червения и черния пипер се разбъркват с олиото. Прибавят се ракията, виното, бирата и чубрицата...
Майсторски свински гърди с костМайсторски свински гърди с кост
Свински гърди с кост в компанията на задушени в масло гъби печурки и картофи соте! Свинските гърди съм мариновала в смес от билки, олио, сол, черен пипер, престояват така минимум час в хладилника. След изпекох цялото...
Печена говежда пържола с костПечена говежда пържола с кост
Оставете месото на стайна температура за около 60 минути. Запалете скарата и сложете пържолите да се печат за около 8 минути от едната страна на най-ниското равнище. Обърнете ги, поръсете ги обилно със сол върху опечената...
Счупване на бедрената костСчупване на бедрената кост
Фрактурата/счупването на бедрената кост е резултат от тежки травматични въздействия, които са свързани с различни травми. Силата, която предизвиква счупването на бедрената кост действа по директен или индиректен начин....
Счупване на петна костСчупване на петна кост
Човешкото ходило е съставено от 26 на брой кости, които са свързани помежду си в сложен комплекс. Поради значително по-голямата функционална натовареност, костите на ходилото са по-масивни от тези на ръката. Счупване...
Зарастване на счупена костЗарастване на счупена кост
3
Зарастването на счупена кост е бавен и продължителен процес. Първите няколко дни след травмата кръвоизливът се разнася от организма. Едва след осмия ден започва обграждане на счупената кост от съединителна тъкан. Тя обаче...
Телешки гърди с кост в гърнеТелешки гърди с кост в гърне
Телешките гърди се нарязват на порции, подправят се с черен пипер и сол, оставят се за около 15-20 минути. След това се запържват в загрято олио за кратко. Месото се прехвърля в глинено гърне. Прибавя се чесънът, картофите...
Свински врат без кост на фурнаСвински врат без кост на фурна
Всяко парче месо се поръсва със сол и черен пипер и се нарежда в тавичка. Загрява се олио и задушаваме ситно нарязан лук, настърган морков и гъби. Разбърква се, поръсваме сол, риган, мащерка и чубрица. Сипва се бялото...
Вратни пържоли без кост в зехтинВратни пържоли без кост в зехтин
Начукваме хубаво пържолите от двете страни. Слагаме зехтина с розмарина да загрее на котлона. След 5 минути слагаме пържолите. След първото обръщане слагаме пикантината от едната страна, след второто обръщане - и...
Свински гърди без кост на фурнаСвински гърди без кост на фурна
Вземаме тавичка, намазваме дъното с мъничко мазнина. Свинските гърди нарязваме по дължина, като намазваме с червен пипер и соев сос. Подреждаме ги в тавичката. Поръсваме черен пипер и чубрица ги заливаме с бирата....
Свински гърди без кост с картофиСвински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата. Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват. Поливат се с разтопеното краве масло. Картофите се обелват...
Свински врат с кост на фурнаСвински врат с кост на фурна
Измийте и подсушете пържолите. Натъркайте ги с кафявата захар, зехтин, щипка сол и останалите посочени подправки. Сложете свинските пържоли в купа и ги залейте с лимоновия сок и бирата. Покрийте с фолио за свежо съхранение...
Вратни пържоли с кост на фурнаВратни пържоли с кост на фурна
В удобна тава наредете свинските вратни пържоли. Смесете съставките и полейте върху тях. Завийте с фолио и оставете за три часа в хладилник. След това извадете и оставете за половин час на стайна температура. Печете...
Рибена супичкаРибена супичка
При сервиране подправяме рибената чорба с дресинга. Рибената супичка е готова....
Рибена супаРибена супа
1
Рибата се нарязва на порции и се маринова в лимоновия сок и сол. Лукът се задушава в олиото и се оцветява с доматеното пюре. Задушава се още 5 мин. прибавят се нарязаните домати, гъбите и дафинов лист. Залива се с врелия...
Рибена яхнияРибена яхния
1
По желание може накрая да сгъстите рибената яхния с 1 пълна чаена лъжичка нишесте, размито в малко вода. Добавете накрая девесила и снемете от котлона. Поднесете с резенче лимон....
Рибена питаРибена пита
Маята се разбърква в хладка вода с захарта и се оставя да шупне за 10 минути. Сипва се в брашното и с останалите продукти се замесва средно меко тесто. Оставя се на топло да втаса за 30 минути. Отделя се топче тесто за...
Рибена разядкаРибена разядка
В купа намачкваме сварените и обелени картофи, прибавяме рибата. Добавяме и размекнатото масло и наситнените краставички и разбъркваме всичко много добре с вилица, като го намачкваме. Сервираме разядката поръсена с...
Рибена чорбаРибена чорба
13
В тенджера слагам почистената и измита скумрия (без главата), даф. листа и черен пипер на зърна, сол и доста вода - около 4 л. (желателно е да не се долива вода повече по време на готвенето). Варя за 15 мин. Изваждам...
Рибена чорбаРибена чорба
1
Поднесете рибената чорба с прясно изцеден лимонов сок....
Рибена мусакаРибена мусака
Запечената рибена мусака се залива със смес от разбити яйца и мляко и се доизпича за още 15 минути....
Рибена пачаРибена пача
Сервирайте рибената пача със соса от хрян и квас....
Рибена плакияРибена плакия
Загрейте олиото и запържете нарязания на филии лук. Овкусете със сол и черен пипер. Когато лукът омекне, добавете пресования чесън, дафиновия лист и доматената салца, размита с малко студена вота. Задушавайте продуктите...