Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

ЗелеЗеле
1
Разкрасяване със зеле Зелето се използва и в козметологията, тъй като сокът от него е универсален антисептик. Той се добавя в редица лосиони, маски и кремове. Основно се прилага: 1....
Пролетно разкрасяванеПролетно разкрасяване
За свеж тен на лицето и пролетно разкрасяване залейте една супена лъжица лайка с една чаша вряла вода и оставете да изстине. Потопете дебела хавлиена кърпа в отварата и оставете върху лицето си три минути....
Разкрасяване с краставициРазкрасяване с краставици
Ако сте почитател на краставиците или просто на красивата кожа, в текста ще откриете няколко страхотни приложения на зеленчука. Краставицата е превъзходно почистващо и освежаващо средство. Тя може да се използва като...
Разкрасяване по индийскиРазкрасяване по индийски
Натуралните продукти, които те използват за поддържане във форма и разкрасяване, са им дадени от аюрведа и изконните индийски обичаи....
Разкрасяване с хумаРазкрасяване с хума
Хумата се използва в козметиката и медицината от далечни времена. Тя има различни цветове, а това се дължи на минералите, съдържащи се в нея. Бяла хума – тя е подходяща за нежна и суха кожа. Използвана като маска за...
Разкрасяване с бираРазкрасяване с бира
Бирата е любима напитка на много хора и е особено подходяща за горещите летни месеци, заедно с порция пържени картофи или пържена риба. Много често идеята за чаша бира в ръка „те носи” и към морския бряг, пясъка, слънцето...
Видове зелеВидове зеле
За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...
Брюкселско зелеБрюкселско зеле
1
Брюкселското зеле е от зеленчуковото семейство на броколи, зеле и карфиол, а именно семейство Кръстоцветни. Само по себе си брюкселското зеле представлява право, високо и неразклоняващо се растение с едри, крехки и издължени...
Китайско ЗелеКитайско Зеле
Китайското зеле е кръстоцветно растение, което е сродно на зеле и броколи. Това е зеленчук, чието име е съвсем заслужено, защото родината му е Китай, и по-точно - делтата на река Яндзъ. Там то се отглежда още от 1500...
Кисело зелеКисело зеле
1
Киселото зеле представлява хранителен продукт, който се получава чрез ферментация на суровото зеле в специално приготвена саламура под въздействието на млечнокисели бактерии. В миналото ферментацията е била много удобен...
Съвети за експресно разкрасяванеСъвети за експресно разкрасяване
Можете да се разкрасите бързо, ако ви се налага да изглеждате зашеметяващо, а напоследък сте се позанемарили и сте забравили за какво служат кремът и маските за лице. Когато много бързате, а трябва да изглеждате блестящо...
Основни грешки при разкрасяванеОсновни грешки при разкрасяване
Сред най-често срещаните грешки при самостоятелните процедури за разкрасяване са сушенето на косата от краищата към темето. Така косата се наелектризирва, става прекалено суха и трудно се оформя в прическа....
Пет тайни за разкрасяванеПет тайни за разкрасяване
За да изглеждате добре, не е необходимо да харчите баснословни суми, стига да знаете някои тайни за разкрасяване. Първата тайна е да оцените значението на хидратацията....
Разкрасяване с рициново маслоРазкрасяване с рициново масло
1
Рициновото масло е много полезно за вашите коса, кожа, мигли, вежди. Може да се използва самостоятелно или да се правят различни домашни маски, подхранва изключително добре кожата и косата, омекотява, избелва, спомага...
Разкрасяване с бананова кораРазкрасяване с бананова кора
Няколко важни съвета при разкрасяване с бананова кора: • За най-добри резултати, използвайте свежи бананови кори; • Никога не съхранявайте банани за дълго време. Консумирайте ги веднага след обелване....
Грабвайте тиквите за разкрасяванеГрабвайте тиквите за разкрасяване
1
Сезонът на тиквата, есента, вече е тук. Не всички обичат тиква, но дори тя да не присъства на масата ви, то поне може да ви свърши чудесна работа като разкрасително средство. Тиквите са богати на растителните пигменти...
Нестандартни идеи за разкрасяванеНестандартни идеи за разкрасяване
Повечето съвременни жени са доста суетни и добре познават всички процедури за разкрасяване....
Разкрасяване с кислородна водаРазкрасяване с кислородна вода
Но кислородната вода може да се използва също така и като средство за разкрасяване. Ето и какви чудеса може да свърши тази уникална течност с тялото ви....
Разкрасяване с картофен сокРазкрасяване с картофен сок
Картофеният сок разкрасява косата....
Лесни трикове за разкрасяванеЛесни трикове за разкрасяване
Всяко момиче има своите трикове за разкрасяване, научени от приятелки или пък по-опитни жени в семейството. Своите трикове за красива кожа и коса ще споделим и ние с вас днес....
Разкрасяване със слънчогледово брашноРазкрасяване със слънчогледово брашно
При преработката на слънчогледовите семена освен етерично масло се получават и други продукти, които са ценни и намират приложение в много области. Едно от тях е слънчогледовото брашно, което съдържа протеини, витамини...
Бременност и зелеБременност и зеле
По време на цялата бременност се препоръчва яденето на зеле от всички сортове и във всякакъв вид. Зелето има уникалната способност да намалява развитието на възпалителните процеси. Това качество на вкусния зеленчук е много...
Отслабване със зелеОтслабване със зеле
4
С помощта на зеле можете да отслабнете бързо и лесно. Зелето не само помага на тялото да изгуби излишните килограми, но действа и оздравяващо, тъй като насища организма с полезни вещества. Със зелева диета се отслабва...
Кейл - Листно ЗелеКейл - Листно Зеле
Кейл /kale/ или листно зеле представлява вид листен зеленчук, към който спадат множество сортове и подсортове. Кейлът е от рода на зелето и се смята за негов далечен роднина. Листата на кейла обикновена са зелени или лилави...
Популярни сортове зелеПопулярни сортове зеле
В България, а и във всички балкански страни градинското зеле е зеленчук, който е на огромна почит. То се консумира както прясно, така и консервирано в различни варианти. Но може би най-популярният му начин на приготвяне...