Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
Традиционни български яхнииТрадиционни български яхнии
Попската яхния със свинско месо е една от най-вкусните яхнии....
Грешки при приготвяне на яхнииГрешки при приготвяне на яхнии
3
Яхниите, които врят на силен огън, нямат нито вкус, нито вид. Ако вече сте направили тази грешка, поне към края на готвенето намалете силата на огъня....
Вкусни яхнии от цял святВкусни яхнии от цял свят
Яхния от тиквички по сръбска рецепта Необходими продукти: 1 кг тиквички, 4 с.л. зехтин, 1 глава кромид лук, 1 морков (по желание) 1 глава чесън, няколко стръка магданоз, 1 с.л. брашно, 3 с. л. оцет, сол и черен пипер...
Трите най-апетитни яхнии с кюфтетаТрите най-апетитни яхнии с кюфтета
От край време българите обичат да си похапват яхнии с кюфтета, но обикновено ги консумират по един и същи начин....
Яхния с вариваЯхния с варива
Нахутът се накисва за една вечер. Нахутът се сварява, а през това време лещата се накисва в топла или дори гореща вода. Лукът се нарязва на ситно, а морковът и картофите на кубчета. Запържват се и се добавят измитите леща...
Яхния с кървавицаЯхния с кървавица
Да ви е сладко с тази яхния с кървавица....
Яхния с целинаЯхния с целина
Лукът се нарязва на ситно и се изпържва в олиото, слага се червеният пипер и нарязаната на кубчета целина. Налива се вода и ври, докато омекне. Прибавя се разтвореното във вода доматено пюре и се доварява. Поръсва...
Яхния с бататЯхния с батат
Задушаваме с малко водичка лука на дребно. Не пържим, за да е по-здравословно. След това добавяме брашното и доливаме вода, която е вряла. Така става по-вкусно, отколкото със студена. След това като поври малко, добавяме...
Яхния с карфиолЯхния с карфиол
Лукът се нарязва заедно с чесъна на ситно. Карфиолът се накъсва на розички. В тенджерка се загрява олио и задушваме нарязания лук и чесън за 3-4 минути. Добавя се 1 с.л. червен пипер, доматения сос, розички карфиол и...
Яхния с празЯхния с праз
В кипящо масло пържим ситно скълцания лук. Посолява се със сол, черен и червен пипер. Наръсваме брашно и разреждаме с доматен сос и 2 чаши вода. Оставяме да ври. Изчистеният праз нарязваме на дълги парчета и изпържваме...
Яхния с наденицаЯхния с наденица
Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан лук и ленти чушки. Наденицата се нарязва на кръгчета. Сипва се и се запържва леко, добавяме нарязаните домати, разбърква се. Овкусява се с къри, малко сол и поръсваме...
Яхния с морковиЯхния с моркови
1
Морковите се измиват и нарязват на кръгчета, ако са големи се режат на половинки. Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Загрява се олио, задушават се зеленчуците. Овкусяваме със сол, кимион, магданоз....
Яхния с гулияЯхния с гулия
В кокосовото масло задушаваме лука, нарязан на ситно. Гулията накисваме с вряла вода за 1 час предварително. След като лукът стане кристален добавяме брашното и доливаме вряла вода. Картофите и морковите режем...
Яхния с нахутЯхния с нахут
2
Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон. Лукът се нарязва и се задушава в...
Яхния с гъбиЯхния с гъби
Изчистете и измийте гъбите. Сварете ги в подсолена вода заедно с едро нарязаните моркови, лук и зърната черен пипер. Бульонът на сварените гъби се прецежда. Запържете брашното с 4-5 с.л. масло и го разредете до умерено...
Яхния с кюфтетаЯхния с кюфтета
5
Готовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона. Поднася се с лъжица кисело мляко и накълцан магданоз....
Яхния с лападЯхния с лапад
Почистете и накълцайте лапада. Разтопете маслото в тенджера, сложете лапада, след това киселото мляко, водата, яйцата и 3 равни лъжици брашно. Разбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като...
Яхния с патладжаниЯхния с патладжани
Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете и ги оставете да се отцедят от горчивината си. Изплакнете ги и сложете да се изпържат в сгорещено олио. Добавете последователно скълцаните кромид, скилидки чесън...
Яхния с луканкаЯхния с луканка
В олиото задушаваме лукът нарязан на полумесеци. Когато лукът поомекне, се прибавя брашното, бърка се 2-3 минути, после се добавя червения пипер, доматения сок. Заливаме с бульон или гореща вода, за да се получи умерена...
Яхния с кюфтенцаЯхния с кюфтенца
1
Омесете каймата с наситнения лук, магданоз, чубрица и малко сол. Оформете малки овални кюфтенца и ги запържете до полуготовност в загрята мазнина. Обелете и нарежете на малки парченца доматите, след което ги прибавете...
Яхния с бамяЯхния с бамя
Почистете бамята и я накиснете във вода с малко оцет. Нарязаният на ситно лук се запържва с 2 бр. ситно нарязани домати. Прибавете брашното и когато запръжката е готова отцедете бамята и я прибавете към нея. Посолете...
Яхния с маслиниЯхния с маслини
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното олио. Наръсва се с брашното и като се поизпържи се добавя червеният пипер. Прибавя се разреденото доматено пюре, залива се в вода и се вари сместа. Слагат се маслините...
Яхния с чушкиЯхния с чушки
Задушете ситно нарязаните лук и моркови в мазнина, докато поомекнат. След това добавете скълцания чесън и ги разбъркайте с червения пипер. Прибавете почистените и пасирани домати и подправки (без сол) на вкус. След като...
Яхния с патладжаниЯхния с патладжани
Нарежете месото на парчета и го сварете с малко вода. Малко преди да е готово, отстранете от огъня и посолете. Отделно нарежете патладжаните, посолете и ги оставете да пуснат горчилката. Отцедете и ги изпържете. Към...