Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рецепти за профилактика на пародонтозаТези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
1
Грешки при приготвяне на яхнииЯхниите, които врят на силен огън, нямат нито вкус, нито вид. Ако вече сте направили тази грешка, поне към края на готвенето намалете силата на огъня....
3
Вкусни яхнии от цял свят
Яхния от тиквички по сръбска рецепта
Необходими продукти: 1 кг тиквички, 4 с.л. зехтин, 1 глава кромид лук, 1 морков (по желание) 1 глава чесън, няколко стръка магданоз, 1 с.л. брашно, 3 с. л. оцет, сол и черен пипер...
Трите най-апетитни яхнии с кюфтета
От край време българите обичат да си похапват яхнии с кюфтета, но обикновено ги консумират по един и същи начин....
Яхния с варива
Нахутът се накисва за една вечер. Нахутът се сварява, а през това време лещата се накисва в топла или дори гореща вода.
Лукът се нарязва на ситно, а морковът и картофите на кубчета. Запържват се и се добавят измитите леща...
Яхния с целина
Лукът се нарязва на ситно и се изпържва в олиото, слага се червеният пипер и нарязаната на кубчета целина.
Налива се вода и ври, докато омекне.
Прибавя се разтвореното във вода доматено пюре и се доварява.
Поръсва...
Яхния с батат
Задушаваме с малко водичка лука на дребно. Не пържим, за да е по-здравословно.
След това добавяме брашното и доливаме вода, която е вряла. Така става по-вкусно, отколкото със студена. След това като поври малко, добавяме...
Яхния с карфиол
Лукът се нарязва заедно с чесъна на ситно. Карфиолът се накъсва на розички.
В тенджерка се загрява олио и задушваме нарязания лук и чесън за 3-4 минути. Добавя се 1 с.л. червен пипер, доматения сос, розички карфиол и...
Яхния с праз
В кипящо масло пържим ситно скълцания лук. Посолява се със сол, черен и червен пипер.
Наръсваме брашно и разреждаме с доматен сос и 2 чаши вода. Оставяме да ври.
Изчистеният праз нарязваме на дълги парчета и изпържваме...
Яхния с наденица
Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан лук и ленти чушки.
Наденицата се нарязва на кръгчета. Сипва се и се запържва леко, добавяме нарязаните домати, разбърква се.
Овкусява се с къри, малко сол и поръсваме...
Яхния с морковиМорковите се измиват и нарязват на кръгчета, ако са големи се режат на половинки.
Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Загрява се олио, задушават се зеленчуците.
Овкусяваме със сол, кимион, магданоз....
1
Яхния с гулия
В кокосовото масло задушаваме лука, нарязан на ситно.
Гулията накисваме с вряла вода за 1 час предварително.
След като лукът стане кристален добавяме брашното и доливаме вряла вода.
Картофите и морковите режем...
Яхния с нахутНахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон.
Лукът се нарязва и се задушава в...
2
Яхния с гъби
Изчистете и измийте гъбите. Сварете ги в подсолена вода заедно с едро нарязаните моркови, лук и зърната черен пипер. Бульонът на сварените гъби се прецежда.
Запържете брашното с 4-5 с.л. масло и го разредете до умерено...
Яхния с кюфтетаГотовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона. Поднася се с лъжица кисело мляко и накълцан магданоз....
5
Яхния с лапад
Почистете и накълцайте лапада. Разтопете маслото в тенджера, сложете лапада, след това киселото мляко, водата, яйцата и 3 равни лъжици брашно.
Разбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като...
Яхния с патладжани
Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете и ги оставете да се отцедят от горчивината си. Изплакнете ги и сложете да се изпържат в сгорещено олио.
Добавете последователно скълцаните кромид, скилидки чесън...
Яхния с луканка
В олиото задушаваме лукът нарязан на полумесеци. Когато лукът поомекне, се прибавя брашното, бърка се 2-3 минути, после се добавя червения пипер, доматения сок.
Заливаме с бульон или гореща вода, за да се получи умерена...
Яхния с кюфтенцаОмесете каймата с наситнения лук, магданоз, чубрица и малко сол.
Оформете малки овални кюфтенца и ги запържете до полуготовност в загрята мазнина.
Обелете и нарежете на малки парченца доматите, след което ги прибавете...
1
Яхния с бамя
Почистете бамята и я накиснете във вода с малко оцет. Нарязаният на ситно лук се запържва с 2 бр. ситно нарязани домати. Прибавете брашното и когато запръжката е готова отцедете бамята и я прибавете към нея.
Посолете...
Яхния с маслини
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното олио. Наръсва се с брашното и като се поизпържи се добавя червеният пипер.
Прибавя се разреденото доматено пюре, залива се в вода и се вари сместа. Слагат се маслините...
Яхния с чушки
Задушете ситно нарязаните лук и моркови в мазнина, докато поомекнат. След това добавете скълцания чесън и ги разбъркайте с червения пипер.
Прибавете почистените и пасирани домати и подправки (без сол) на вкус. След като...
Яхния с патладжани
Нарежете месото на парчета и го сварете с малко вода. Малко преди да е готово, отстранете от огъня и посолете.
Отделно нарежете патладжаните, посолете и ги оставете да пуснат горчилката. Отцедете и ги изпържете.
Към...