Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Стъпки към перфектен педикюрСтъпки към перфектен педикюр
Задължително слагайте топ лак, който предпазва, придава блясък и задържа за по-дълго привлекателния вид на педикюра; Вижте още: - Ползи от педикюра; - Грешки при педикюра; - Законите на педикюра....
Роналдо с черен педикюрРоналдо с черен педикюр
Кристиано Роналдо се изложи тотално. Звездата на Реал Мадрид лъсна с лакирани в черно нокти на краката. Днес футболистът се възстановява от контузия в коляното в Маями. Той успя да съчетае здравословното с приятното...
Рибен курбанРибен курбан
2
Почистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и приготвяме плънката. Нарязваме лука, бекона, домата и гъбите на дребни зарчета...
Рибен шницелРибен шницел
Овкусяваме рибните филета със сол и черен пипер. Потапяме ги последователно в брашно, разбитите яйца и галета. Пържим ги в сгорещено олио. Отцеждаме върху кухненска хартия и сервираме с пържени картофи или друга...
Рибен пастетРибен пастет
Маслото се оставя да омекне. Съдържанието на консервата се изсипва в по–дълбок съд, прибавят се маслото и сокът от лимона и се разбива с вилица. Поднесете пастета с препечени филийки....
Рибен огретенРибен огретен
Почистете и измийте рибата, след която я сварете за 10 минути в малко подсолена вода. Обезкостете и я нарежете на парченца, които се овкусяват с лимонов сок. Сварете картофите, обелете и ги нарежете на кръгчета. В намазана...
Рибен деликатесРибен деликатес
Пуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете. Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
Рибен мусРибен мус
Почистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и хряна...
Рибен чоудърРибен чоудър
Зеленчуците, доматите, чесънът се запържват в нагорещения зехтин около 5 мин., като се разбърква продължително. Прибавя се канелата, сухите подправки, брашното и се готви за още 2 мин. Добавя се бульонът и след като...
Рибен пудингРибен пудинг
Задушаваме рибните филенца в половината олио до готовност. Сваляме ги от котлона и ги накъсваме на парченца. Доматите обелваме и нарязваме на кубчета. Задушаваме ге в остатъка от олиото до изпаряване на излишната течност...
Вкусен рибен шницелВкусен рибен шницел
Измийте много добре рибното филе и го отцедете. Натопете хляба в млякото и го отцедете. Заедно с филето смелете и хляба с машинка за месо или чопър (като при нужда минете и с пасатор) до получаване на гладка смес....
Летен рибен пастетЛетен рибен пастет
Летният рибен пастет е готов....
Аржентински рибен пастетАржентински рибен пастет
Почистваме и измиваме рибите. Натъркваме ги с лимонов сок, изцеден от лимона, посоляваме и поръсваме с розмарин. В тавичка сипваме една лъжица зехтин на дъното и намазваме обилно. Отгоре нареждаме рибите, заливаме ги...
Домашен рибен пастетДомашен рибен пастет
1
Полученият селски рибен пастет се прехвърля в стъклен буркан. Домашният рибен пастет се съхранява в хладилник, няколко дни....
Светъл рибен сосСветъл рибен сос
Освен този основен рибен сос има светъл рибен сос Американски, Матроски, Аншуа, Сос със сметана....
Детски рибен пайДетски рибен пай
Нарязваме рибата и зеленчуците на парченца. В маслото и малко вода задушаваме филето и прибавяме ситно нарязания лук и морковите. Наливаме топла вода и прибавяме броколите и зеления фасул. След като полуомекнат добавяме...
Италиански рибен сосИталиански рибен сос
Маслото се разтапя, добавя се рибеният бульон, нарязаният на ситно магданоз, лимоновият сок, солта и нарязаните на дребно яйца. С този сос се залива варена риба, докато е още гореща. Сосът може да се сервира в сосиера...
Сметаново-рибен сосСметаново-рибен сос
Брашното се запържва в маслото, докато добие красив златист цвят. Добавят се бульонът и сметаната, като непрекъснато се бърка, докато заври. Към готовия сос се добавят сол и черен пипер. Този сос е подходящ за пържена...
Рибен доматен сосРибен доматен сос
Добавя се разреденото с малко от рибения бульон доматено пюре, а след това и черният пипер. Запръжката се разрежда с останалият рибен бульон....
Кълцан рибен шницелКълцан рибен шницел
1
Почистете филето и го смелете в кухненския чопър. Овкусете с лимонов сок, черен пипер и сол, омесете и оставете на хладно за 10 минути. Накиснете хляба в млякото, изстискайте го и го сложете при рибената кайма. Добавете...
Зеленчуково-рибен пастетЗеленчуково-рибен пастет
1
Нарежете всички зеленчуци и ги задушете в зехтина, като започнете от праза, чушките, спанака и тиквичките. Щом омекнат се овкусяват със сол, кимион и черен пипер. Накиснете желатина във вода, разтопете го на котлона и...
Руски рибен пайРуски рибен пай
Филето от пушена треска се разделя на няколко парчета, слага се в тиган заедно с водата и млякото, подправя се с магданоз, дафинов лист и черен пипер, а след като заври съдът се сваля от котлона. Рибното филе се отделя...
Хрупкав рибен пайХрупкав рибен пай
Вкусен хрупкав рибен пай!...
Средиземноморски рибен омлетСредиземноморски рибен омлет
Рибата се реже на кубчета и се задушава с малко вода. Полива се с лимоновия сок, поръсва се със сол. Отделят се белтъците на яйцата и се разбиват на сняг със солта. Жълтъците се разбиват с брашното и внимателно се добавят...
Нежен рибен пайНежен рибен пай
Маслото се разтопява и в него се запържва брашното. Добавя се топлото мляко и сосът се вари на бавен огън до консистенцията на течна сметана. Добавя се доматеното пюре и кашкавалът, черният пипер и солта. Жълтъците се...