Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Масло с горчица
Маслото с горчица се използва за сандвичи, канапета и др. Задължително се съхранява в хладилник....
Масло с магданоз
разбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
Масло с пикантни билки
Масло с пикантни билки може да се използва за овкусяване на ястия, картофени пюрета или намазано върху препечена филийка и сандвичи по избор....
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
1
Ароматно масло с босилек
Маслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта.
Босилекът се смесва с останалото масло....
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
1
Масло от сельодка
Добавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
Това е свещено масло, което ще ви направи здрави и красиви
Свещеното масло, по-известно като масло от ший, ви прави красива и здрава. То е особено ценено от африканските народи и има защо. Употребата му е многостранна и особено ползотворна....
Курабийки с масло и канелаВадим ги като са готови - курабийките с масло и канела хрупкави от вън, напукани леко и меки отвътре.
Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!...
1
Милинки с масло и сирене
Отново втасват за 30 мин, поливат се с разтопеното масло и милинки с масло и сирене се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C....
Юфка с масло и бадеми
Разтопете маслото в тиган и запържете ядките в него. Добавете босилека, накълцан на ситно.
Прехвърлете сварената юфка в тигана и запържете и нея за кратко....
Сладкиш с масло и крушиЗастилате я с хартия за печене, като отгоре намазвате добре с масло и подреждате бисквитите, а върху тях почистените, обелени и нарязани на дължина круши....
1
Соленки с масло и кашкавал
От брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
Питка с масло и босилек
Първо си пригответе ароматното масло, с което по-късно ще намажете хлебчето.
Нарежете на много ситно чесъна и босилека.
Разтопете маслото. Прибавете към него олиото, нарязаните чесън и босилек....
Гъби с масло и вино
Поръсете гъбите в масло със сол и черен пипер.
Сервирайте веднага, докато са топли....
Щука с масло и мащерка
Междувременно направете сос от маслото. Нарежете на ситно останалия лук и го задушете с около 100 мл вино, докато виното се изпари.
На бавен огън добавете омекналото масло и бъркайте непрекъснато....
Кроасан с масло и семена
Отгоре намазвате равномерно маслото и прехлупвате, така че да не се вижда маслото, и разточвате с точилка, докато получите дълъг правоъгълник....
Питки с масло и сиренеДобавяме разтопеното масло и яйцето. Разбиваме хубаво.
Малко по малко добавяме и брашното. Омесваме меко тесто. Оставя се 10 минути да почине тестото.
Натрошаваме сиренето и омесваме с тестото....
2