Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Уникално! Икона върху слонова кост бе открита край Бургас
Те са открили икона от слонова кост, принадлежаща на император, в средновековния дворец. Тя представлява т.нар. походен олтар с изобразена сцена на Благовещение....
Бременна слоница прави слонска йога
Всъщност килограмите на бременната слоница трябва да са толкова чак в края на бремеността ѝ....
Свински пържоли без кост
Вратните пържоли се нарязват от цяло парче свински врат без кост, за да се нареждат с дебелина 1 см.
Измиват се много добре.
Червения и черния пипер се разбъркват с олиото.
Прибавят се ракията, виното, бирата и чубрицата...
Майсторски свински гърди с кост
Свински гърди с кост в компанията на задушени в масло гъби печурки и картофи соте!
Свинските гърди съм мариновала в смес от билки, олио, сол, черен пипер, престояват така минимум час в хладилника.
След изпекох цялото...
Печена говежда пържола с кост
Оставете месото на стайна температура за около 60 минути.
Запалете скарата и сложете пържолите да се печат за около 8 минути от едната страна на най-ниското равнище.
Обърнете ги, поръсете ги обилно със сол върху опечената...
Счупване на петна кост
Човешкото ходило е съставено от 26 на брой кости, които са свързани помежду си в сложен комплекс. Поради значително по-голямата функционална натовареност, костите на ходилото са по-масивни от тези на ръката.
Счупване...
Счупване на бедрената кост
Фрактурата/счупването на бедрената кост е резултат от тежки травматични въздействия, които са свързани с различни травми. Силата, която предизвиква счупването на бедрената кост действа по директен или индиректен начин....
Зарастване на счупена костЗарастването на счупена кост е бавен и продължителен процес. Първите няколко дни след травмата кръвоизливът се разнася от организма. Едва след осмия ден започва обграждане на счупената кост от съединителна тъкан. Тя обаче...
3
Вратни пържоли без кост в зехтин
Начукваме хубаво пържолите от двете страни. Слагаме зехтина с розмарина да загрее на котлона.
След 5 минути слагаме пържолите.
След първото обръщане слагаме пикантината от едната страна, след второто обръщане - и...
Телешки гърди с кост в гърне
Телешките гърди се нарязват на порции, подправят се с черен пипер и сол, оставят се за около 15-20 минути. След това се запържват в загрято олио за кратко. Месото се прехвърля в глинено гърне.
Прибавя се чесънът, картофите...
Свински врат без кост на фурна
Всяко парче месо се поръсва със сол и черен пипер и се нарежда в тавичка.
Загрява се олио и задушаваме ситно нарязан лук, настърган морков и гъби.
Разбърква се, поръсваме сол, риган, мащерка и чубрица. Сипва се бялото...
Свински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата.
Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват.
Поливат се с разтопеното краве масло.
Картофите се обелват...
Свински гърди без кост на фурна
Вземаме тавичка, намазваме дъното с мъничко мазнина.
Свинските гърди нарязваме по дължина, като намазваме с червен пипер и соев сос.
Подреждаме ги в тавичката. Поръсваме черен пипер и чубрица ги заливаме с бирата....
Вратни пържоли с кост на фурна
В удобна тава наредете свинските вратни пържоли. Смесете съставките и полейте върху тях.
Завийте с фолио и оставете за три часа в хладилник. След това извадете и оставете за половин час на стайна температура.
Печете...
Свински врат с кост на фурна
Измийте и подсушете пържолите. Натъркайте ги с кафявата захар, зехтин, щипка сол и останалите посочени подправки.
Сложете свинските пържоли в купа и ги залейте с лимоновия сок и бирата. Покрийте с фолио за свежо съхранение...
Крехки свински гърди без кост със зеленчуци
Нарязваме лука на полумесеци, а морковите - на резенчета, на средно големи парчета.
Нарязваме свинските гърди, ако не сме ги взели нарязани на парчета, овкусяваме ги със подправките.
Поставяме в плика за печене първо...
Как да си направим рибена кост
Прическата рибена кост на пръв поглед изглежда много сложна. Но това съвсем не е така, няколко тренировки пред огледалото и ще можете с лекота да заплитате косата си.
Рибената кост е прическа, която е подходяща за всякакви...
Помощ при задавяне с рибена кост
Всички знаем колко е полезна рибата и колко е важно да я консумираме поне веднъж седмично. Някои видове риби обаче са доста костеливи, а поглъщането на костица от тях може да се превърне в истински кошмар.
Важно е...
Свински гърди без кост със зеленчуци в гювеч
Почистваме зеления фасул и бамята, а фасула, ако има нужда, нарязваме на по-малки парченца.
Бланшираме първо фасула в кипяща вода, след това веднага охлаждаме в ледено студена. Бланшираме и бамята.
Нарязваме си праза...
Печени свински гърди с кост и червено виноВсичките подправки, описани по-горе, ги смесваме в съд.
Измиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа.
Оставяме на страна, за да поеме ароматите.
Колкото повече стои, толкова по-добре...
2
Свинска вратна пържола с кост и градинска салата
Загряваме тиган с малко олио на фъното.
Измиваме вратната пържола и я подсушаваме, за да не отива вода в горещия тиган.
След като олиото е загряло, поставяме пържолите с кост в тигана.
След 20 секунди обръщаме...
Свински ребърца без кост с бира на фурна
В купа налейте бирата, зехтина и лимоновия сок. Добавете черен и червен пипер, куркума и сол.
Разбъркайте и в получената марина поставете парчето с ребърцата така, както е цяло, без да го разрязвате на парчета.
Натопете...
Сочни гърди с кост между сарми в гювеч
Приготвяме зелеви сарми по ваш вкус. Аз ги правя с кълцано месо, ориз, праз лук и моркови. Разбира се, овкусявам с кимион, чубрица, черен пипер, но подправките са по ваш вкус. Сол не слагам.
Завивам сармичките и ги нареждам...
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараСвинското месо, което вече се е отпуснало, се начуква леко с чук върху дървена дъска. В купичка се слагат всички подправки за маринатата и се разбъркват енергично, за да се смесят.
След това с тях се маже всяка пържола...
1
Свински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифил
Пържолите се начукват добре, за да поемат хубаво от маринатата. Аз ги наразях на половинки, за да се изпекат по-лесно.
Смесвате соев сос и зехтин (аз го направих на око), добавяте рендосаните чесън и джинджифил, също и...