Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
При чернодробни смущения - сок от чесън и лимон
Рецептата за сок от лимон и чесън при заболявания на черния дроб е от книгата на А. Маркова - Травник: золотые рецепты народной медицины, 2007...
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
5
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
5
Попарен чесън с риба
Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
Консервиран чесън в буркани
След като поври още минута-две, се налива в напълнените с чесън бурканчета.
Слагат се капачките и консервираният чесън в буркани се обръщат обратно....
Кисел чесън с джанки
Между скилидките чесън се слага от измитите джанки и стръкчета копър.
В тенджера се заварява водата заедно със солта, захарта и оцета.
С горещата марината се залива чесънът в бурканите....
Попарен чесън с риба
Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
Сок от чесън помага на болни от рак
Разбира се, рецептата за сиропа от чесън е родом от Тибет и можете да си я приготвите дори в домашни условия. В дървено хаванче трябва да изчистите и счукате 350 грама чесън....
Крем от авокадо с лимонов сок и чесънДобавя се счуканият чесън, черния пипер, копъра и смлените люти чушки.
Пикантната паста е подходяща за студен бюфет. Може да сервираме с препечени филийки или крекери....
2
Как се прави сок от чесън?
Сок от чесън се приготвя като скилидките чесън се пресоват с помощта на преса и към него се добавя малко количество вода. Пресният сок от чесън трябва да се консумира веднага....
Артишок с чесън и масло
Сложете тънки парченца масло и чесън в пазвите между листата като в джобчета.
Налейте в тенджера малко вода така, че да покрива дъното....
Джоланчета с чесън и билки
Разтворете кубчето бульон в 250 мл гореща вода, махнете фолиото, сипете бульона в тавата, добавете пожелание няколко цели необелени скилидки чесън и покрийте с домакинско алуминиево фолио....
Скариди с чесън и масло
В тиган слагаме маслото, след като се разтопи слагаме скаридите и нарязания на ситно чесън.
Може да ги наръсим с лимон и да сервираме скаридите със средиземноморска салата....
Картофи с чесън и сирене
След като са готови вече картофите изваждаме ги от тигана, посипваме ги с пресованият вече чесън и ситно нарязаният копър....
Патладжани с чесън и зехтинОставяме ги настрана, докато си приготвим марината от зехтина със смачкания чесън, овкусяваме и разбъркваме добре....
1
Пържоли с чесън и орехи
След като пържолите са готови, в мазнината долейте малко гореща вода и прибавете счукан чесън и орехи. След като сосът заври, върнете пържолите и ги покрийте с капак, за да се задушат....
Чушки с чесън и магданоз
Смесете заедно чесъна, магданоза, шерито и зехтина, след което залейте чушките. Овкусете със сол....
Паста с чесън и пармезан
Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна до златисто. Прибавете магданоза и пастата. Разбъркайте добре.
Сервирайте пастата докато е топла, обилно поръсена с пармезан....
Пъстърва с чесън и сметана
Чесънът се разделя на скилидки, които се пекат, без да се белят, в загрята на 220 градуса в продължение на 20 минути.
Белят се, като изстинат, и се намачкват с вилица до пюре....
Спагети с чесън и зехтин
Зехтинът се загрява в тиган за пържене, след което се добавя ситно нарязаният чесън и червеният пипер. Запържва се на умерена температура, като се внимава чесънът да не загори....
Орзо с чесън и пармезан
Чесънът се запържва в маслото. Добавя се орзото, пармезанът, прясното мляко, магданозът, солта и черният пипер....
Пърленки с чесън и магданоз
Готовите пърленки се намазват със смес от разтопено масло, пасиран чесън и накълцан магданоз....
Пиле с чесън и лимон
Нареждат се в дълбок съд за печене пилешкото месо, чесънът и лимонът.
Поръсват се с брашното и се разбърква добре, като постепенно се добавят пилешкият бульон и виното.
Посолява се с черен пипер, сол и магданоз....
Толстолоб с чесън и магданоз
Марината: Почистваме и настъргваме или рендосваме чесъна в малка купичка, измиваме и нарязваме магданоза, добавяме оцета и водата. Разбъркваме хубаво и заливаме рибата....