Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Небрежен стил в кареНебрежен стил в каре
Есенно-зимният сезон ни връща в 60-те и 80-те години на миналия век с карето, което отново ще е актуално. През миналогодишният есенно-зимен сезон преобладаваха щампите. Съчетанията от дръзки комбинации и цветове също...
Телешко кареТелешко каре
Овкусете месото със сол и черен пипер. Загрейте олиото и запържете олиото и запържете месото от всички страни. Когато се запечата добре, сложете зеленчуците, нарязани на ситно и запържете за 4-5 минути. Налейте 250 мл...
Агнешко кареАгнешко каре
Месото се поръсва със сол и черен пипер. Полива се с масло и се пече, докато се зачерви и се изважда. Лукът се задушава в маслото от печеното месо и малко вода. Като заври водата се слага брашното. Пържи се до зачервяване...
Свинско каре ВетрилоСвинско каре Ветрило
4
Разбъркайте всички продукти за маринатата. Направете прорези в месото около 2 см широки, като не прорязвате докрай, да се образува ветрило. Натрийте месото отвсякъде с маринатата, поръсете с подправките. Завийте с фолио...
Домашна торта КареДомашна торта Каре
1
Разбийте яйцата със захарта и прибавете киселото мляко, олиото, ванилиите и брашното със разтвореният в него бакпулвер. Разделете сместа на три равни части. В тава, намазана с олио и застлана с хартия за печене, на 180 градуса...
Печено цяло свинско кареПечено цяло свинско каре
Овкусяваме месото, като поръсваме с подправките и хубаво втриваме по цялото парче месо. Слагаме карето в тава и поливаме с олиото. Сипваме в тавата и виното. Покриваме месото с алуминиево фолио и печем във фурна...
Свинско Каре на ФурнаСвинско Каре на Фурна
Ще ни е необходимо алуминиево фолио. Нарязваме си от него парчета - около 30 см широки. Намазваме всяко парче фолио обилно с масло. Овкусяваме парчетата месо с черен пипер и сол и ги обвиваме с по едно парче шунка....
Пастърма от свинско кареПастърма от свинско каре
Вземете цяло парче свински каре (около 1 кг). Отстранете всички ципи и го разрежете на две части по дължина. Поръсете дъното на тава с морска сол. Поставете отгоре месото и го покрийте с останалата сол. Сложете в...
Дамски прически: късо кареДамски прически: късо каре
Късото каре е една от най-лесните за поддържане и в същото време ефектни дамски прически. Въпреки че изглежда трудна за променяне, тази прическа лесно може да се променя в зависимост от настроението ви и важността на събитието...
Дамски прически: дълго кареДамски прически: дълго каре
Тази есен идва с полъха на нова тенденция в областта на прическите за коса. А именно – на мода идва дългото каре. Тази есен сме в разгара на завръщащите се 60-те и 80-те години. Тенденцията присъства както при макиажа...
Печено свинско каре под фолиоПечено свинско каре под фолио
Почистете свинското от ципите (ако има такива), измийте и го подсушете старателно. Пригответе марината за месото, като в дълбок съд смесите всички посочени продукти. Добавете месото при маринатата и залейте от всички...
Свинско каре с гъбен сосСвинско каре с гъбен сос
Свинското каре се нарязва на 2 порции. Овкусява се със сол и черен пипер. Овалва се в пълнозърнестата галета със семена. Половината масло се слага в тиган да загрее. И 2-те пържоли се запечатват от двете страни повечко...
Свинско каре с кускус сосСвинско каре с кускус сос
Свинското каре нарежете напречно на пържолки или на дребно - както ви харесва. Морковите обелете и нарежете на кръгчета. Запържете месото и морковите заедно до готовност. Кускуса сложете да заври в малко вода....
Телешко каре с винен сосТелешко каре с винен сос
Телешкото бонфиле се нарязва на пържоли с дебелина 2 см, които се начукват с дървено чукче. Каретата се овкусяват със сол и черен пипер и са натъркват енергично със скилидката чесън. Месото се подрежда в подходяща тавичка...
Агнешко каре в солено тестоАгнешко каре в солено тесто
Докато се загрее фурната, изсипете брашното и солта в подходящ съд, добавете белтъка, 100 мл вода и омесете твърдо тесто, към което прибавете две връхчета мащерка, разточете кора с дебелина 1 см и я разстелете в тавичка....
Печени свински пържоли от кареПечени свински пържоли от каре
Начукайте пържолите с чукче и от двете страни. Цепнете ги леко от външната страна на 2-3 места с нож. Намажете ги с горчица и ги поръсете със сол и пипер. Оставете ги да престоят около 30-тина минути, след което ги...
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сьомгата в мексикански стил е готова....
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
Пастата в гръцки стил е много вкусна! Източник: BuzzFeed Забележка: Тази рецепта е вид гръцко Пастицио....
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
Сиренето в италиански стил е много вкусно. Източник: MasterChef J. Mielle Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие. Топките от сиренето повече време се пекат на котлон, отколкото да се пържат....
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Фокачата в Аржентински стил е готова....
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди стил Калабрезе са много вкусни. Източник: MasterChef J. Mielle Забележка: Разкошен аламинут!...
Палачинки във френски стилПалачинки във френски стил
Поради липсата на захар тези палачинки във френски стил могат да се сервират както със сладко, така и със солена плънка....
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
Поднасяме телешко в терияки стил със салата върху канапе от сварен басмати ориз и поръсваме със сусам....
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
Вкусни тиганици в гръцки стил, като баклава!...
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
2
Източник: MasterChef Joel Mielle Има много начини за приготвяне на омлет и всяка страна си има свой стил. Рецептата по принцип е елементарна, но си има техника на приготвяне....