Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Съвети при готвене със сусамово олиоСъвети при готвене със сусамово олио
За сусамовото олио е известно, че точката му на горене е 175-210 градуса. Знае се и че има светло и тъмно сусамово масло....
Сусамово хлебче в хлебопекарнаСусамово хлебче в хлебопекарна
Първо затоплете водата, ако е доста студена. На домакинско кантарче измерете водата и брашното, за да се получи този прекрасен хляб. Сипете първо водата, но преди това е хубаво да се намажете бъркалките с олио. Добавете...
Сусамово семе с гъбиСусамово семе с гъби
Сервират се гарнирани с печено сусамово семе и ситно нарязания зелен лук. Биреното мезе се поръсва и с магданоз. Сусамовото семе с гъби е готово....
Сусамово СемеСусамово Семе
12
Сусамовото семе в кулинарията Сусамовото семе е основна съставка на тахинито (пастата от сусамово семе) и на прекрасния арабски сладкиш - халвата. Сусамът е достъпен целогодишно....
Сусамово МаслоСусамово Масло
Вреди от сусамово масло Както всеки полезен продукт, така и сусамовото масло може да окаже и своите негативи....
Чесново олиоЧесново олио
Чесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник. Предимства: винаги имате подръка изчистен...
Медени крилца със сусамово семеМедени крилца със сусамово семе
3
Крилцата се смесват със сусамовото олио и подправките и се оставят за 15 минути. Приготвя се тестото и се нагрява мазнина в уока. Всяко крилце се потапя в царевичното нишесте и се изтупва от излишното....
Медени крилца със сусамово семеМедени крилца със сусамово семе
3
Крилцата се смесват със сусамовото олио и подправките и се оставят за 15 минути. Приготвя се тестото и се нагрява мазнина в уока. Всяко крилце се потапя в царевичното нишесте и се изтупва от излишното....
ОлиоОлио
Вторият вид е тъмно сусамово олио, получено чрез пресоване на печени семена. Има много интензивен вкус, затова само няколко капки от него са достатъчни....
Козунак с олиоКозунак с олио
3
Затопляме малко млякото, но не трябва да е горещо. Сипваме го в дълбока купа и в него начупваме маята и разбъркваме до нейното разтваряне. Добавяме 2 с.л. захар и 4 с.л. брашно, смесваме и оставяме да шупне за 15 минути....
Баница без олиоБаница без олио
В купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето. Вадим купата, в която ще се пече баницата. Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
Баница с олиоБаница с олио
В купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица. След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
Паста Алио олиоПаста Алио олио
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
Алио е олиоАлио е олио
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните. След като...
Тиквички с гъби и сусамово маслоТиквички с гъби и сусамово масло
Тиквичките с гъби и сусамово масло може да хапнете така самостоятелно, но яз съм го правила и като гарнитура към пилешко. Бон Апети!...
Сусамово мляко с фурми и ванилияСусамово мляко с фурми и ванилия
Сусамовото семе се накисва за 6-8 часа, като се залее със студена вода, колкото да го покрие напълно. Така то се превръща в хидратираща храна с наситен вкус, която се усвоява лесно от организма....
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
Сварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре. Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
Вита баница без олиоВита баница без олио
Яйцата се разбиват хубаво в дълбока купа. Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на...
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
Измиваме мащерката и подсушаваме добре. В подходящ съд - бутилка или стъклен буркан слагаме мащерката и лютите чушки. Заливаме подправките с олиото и затваряме добре. Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици...
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
Топлата вода, медът и маята се смесват и се оставят за 10 мин. Добавят се останалите продукти и се замесва еластично тесто. Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки. Всяка топка...
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
Заради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина. Разтопете свинска мас в чашка...
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан. Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация,...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
1
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд и оставяме да заври. Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в...