Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Сух тараторСух таратор
2
Сложете киселото мляко в марля и го оставете да се отцеди за няколко часа. Разбийте го с миксер. Запечете с малко сол ореховите ядки. Прибавете ситно нарязаните копър и краставица, олиото, счукания чесън и орехите. Сложете...
Сух миш-машСух миш-маш
Чушките се почистват и нарязват на малки парченца, за предпочитане еднакви. Слагат се в загрятата предварително мазнина в дълбок тиган, за да пръска по-малко, и се пържат до златисто. Съвет - бъркайте съвсем рядко отначало...
Сух грах пюреСух грах пюре
Сух грах се попарва с гореща подсолена вода, отцежда се и се накисва в студена вода за една нощ. Вари се в същата вода до омекване. Претрива се граха през сито....
Сух грах плакияСух грах плакия
Попареният отцеден и след това накиснат в студена вода за една нощ грах се подгрява бавно и се вари заедно с лука, керевиз, моркова, дафиновия лист и черен пипер до омекване. Като омекне, се излива в тавичка и се посолява...
Коктейл със сух вермутКоктейл със сух вермут
Украсяваме с лимони коктейла със сух вермут....
Сух ориз по креолскиСух ориз по креолски
Водата се кипва, добавя се солта и оризът и след като кипне, огънят се намалява и ястието ври 8 минути под капак. Ако не се е сварил за това време, се вари още 4 минути. Оризът се отцежда през гевгир и се измива добре...
Сух сладкиш с боровинкиСух сладкиш с боровинки
Нашият сух сладкиш с боровинки е чудесен за следобедното кафе....
Сух таратор с орехиСух таратор с орехи
1
Към отцеденото мляко прибавете счуканите орехови ядки, ситно нарязаната краставица, счукания чесън и дребно накълцания копър. Посолете, размесете добре и поднесете салатата Снежанка в малки купички. Сухият таратор може...
Сух таратор по селскиСух таратор по селски
Нарязваме туршията на ситни парчета. Изцеденото кисело мляко посоляваме на вкус и подправяме с копър, магданоз и смачканите скилидки чесън. Изсипваме го при нарязаната туршия и объркваме добре....
Сух таратор от морковиСух таратор от моркови
6
Настъргвам 15-20 моркова, рендосвам ги и ги задушавам в малко масло и олио. Изцеждам ги добре от мазнината и добавям цеденото мляко, сол и чесън на вкус. Съветвам ви да я оставите поне час в хладилника преди консумация...
Сух фасул с виноСух фасул с вино
Сваряваме до готовност боба, след което го оставяме да се отцеди добре. В друг съд загряваме олиото и запържваме ситно нарязаните глави лук до омекване. Заливаме ги с виното, добавяме 2 ч.ч. гореща вода и прецедения фасул...
Сух грах по манастирскиСух грах по манастирски
Сухият грах се попарва в гореща вода, отцежда се и се накисва за една нощ в студена вода. Вари се в същата вода заедно с растителното масло, едро нарязания лук, чесъна, доматеното пюре, трохите от хляба и сол до омекване...
Милинки със сух хлябМилинки със сух хляб
Нарежете хляба на малки кубченца и го смесете с натрошеното сирене. Разстелете сместа в намаслена тавичка. Разбийте яйцата с киселото мляко, содата и олиото, залейте хляба с получената смес. Печете в умерено загрята...
Сух таратор с катъкСух таратор с катък
Чесънът се счуква с малко сол на дъното на по-голяма купа. Краставицата се обелва и накълцва на ситни парченца. Прибавя се катък, ако е необходимо - още сол и масло от бял трън. Накрая се добавя накълцан на дребно пресен...
Пица от сух хлябПица от сух хляб
Нарежете сухия хляб за филии и махнете коричките. Яйцата се разбиват с прясното мляко. Намажете подходяща тава за печене с олио. Подредете потопените в млечната смес филийки, а получените дупчици запълнете с парчета хляб...
Народни средства при сух скалпНародни средства при сух скалп
Сухият скалп е често срещан проблем, за който понякога се налага и посещение при дерматолог. Той може да се дължи обаче и на ежедневния ни начин на живот, на нездравословен режим на хранене, прекаляване със сешоар и т.н....
Волски езикВолски език
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
Желиран езикЖелиран език
2
Свинските езици се сваряват заедно с целите моркови, магданозените корени, дафиновия лист, зърна черен пипер, бахар и солта в тенджера под налягане 40 минути. Морковите се изваждат и нарязват на кръгчета. Езиците се...
Паниран езикПаниран език
2
В подсолена вода слагаме да се свари езикът. Може да ползвате телешки или свински, както ви хареса. След като се свари, изцеждаме от водата и го белим. Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата. Взимаме парче...
Език панеЕзик пане
1
Свинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа. След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва. Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
Печен езикПечен език
Езикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва. Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко. Към задушения лук се прибавят яйцата, изцедената добре от млякото филия и...
Пържен езикПържен език
Добре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар. След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине...
Паниран езикПаниран език
Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар. След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява. Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата...
Шпикован езикШпикован език
Сварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете. Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди). Сложете шпикования...
Хляб Чапати на сух тиганХляб Чапати на сух тиган
1
Изтупва се от брашното и се поставя в нагорещен сух тиган. Пече се за около 30-40 секунди и веднага се обръща, след като са се появили хубави мехури....