Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сух тараторСложете киселото мляко в марля и го оставете да се отцеди за няколко часа. Разбийте го с миксер. Запечете с малко сол ореховите ядки.
Прибавете ситно нарязаните копър и краставица, олиото, счукания чесън и орехите. Сложете...
2
Сух миш-маш
Чушките се почистват и нарязват на малки парченца, за предпочитане еднакви. Слагат се в загрятата предварително мазнина в дълбок тиган, за да пръска по-малко, и се пържат до златисто.
Съвет - бъркайте съвсем рядко отначало...
Сух грах пюре
Сух грах се попарва с гореща подсолена вода, отцежда се и се накисва в студена вода за една нощ.
Вари се в същата вода до омекване.
Претрива се граха през сито....
Сух грах плакия
Попареният отцеден и след това накиснат в студена вода за една нощ грах се подгрява бавно и се вари заедно с лука, керевиз, моркова, дафиновия лист и черен пипер до омекване.
Като омекне, се излива в тавичка и се посолява...
Сух ориз по креолски
Водата се кипва, добавя се солта и оризът и след като кипне, огънят се намалява и ястието ври 8 минути под капак.
Ако не се е сварил за това време, се вари още 4 минути. Оризът се отцежда през гевгир и се измива добре...
Сух таратор с орехиКъм отцеденото мляко прибавете счуканите орехови ядки, ситно нарязаната краставица, счукания чесън и дребно накълцания копър.
Посолете, размесете добре и поднесете салатата Снежанка в малки купички.
Сухият таратор може...
1
Сух таратор по селски
Нарязваме туршията на ситни парчета.
Изцеденото кисело мляко посоляваме на вкус и подправяме с копър, магданоз и смачканите скилидки чесън.
Изсипваме го при нарязаната туршия и объркваме добре....
Сух таратор от морковиНастъргвам 15-20 моркова, рендосвам ги и ги задушавам в малко масло и олио.
Изцеждам ги добре от мазнината и добавям цеденото мляко, сол и чесън на вкус.
Съветвам ви да я оставите поне час в хладилника преди консумация...
6
Сух фасул с вино
Сваряваме до готовност боба, след което го оставяме да се отцеди добре.
В друг съд загряваме олиото и запържваме ситно нарязаните глави лук до омекване. Заливаме ги с виното, добавяме 2 ч.ч. гореща вода и прецедения фасул...
Сух грах по манастирски
Сухият грах се попарва в гореща вода, отцежда се и се накисва за една нощ в студена вода.
Вари се в същата вода заедно с растителното масло, едро нарязания лук, чесъна, доматеното пюре, трохите от хляба и сол до омекване...
Милинки със сух хляб
Нарежете хляба на малки кубченца и го смесете с натрошеното сирене.
Разстелете сместа в намаслена тавичка. Разбийте яйцата с киселото мляко, содата и олиото, залейте хляба с получената смес.
Печете в умерено загрята...
Сух таратор с катък
Чесънът се счуква с малко сол на дъното на по-голяма купа. Краставицата се обелва и накълцва на ситни парченца.
Прибавя се катък, ако е необходимо - още сол и масло от бял трън. Накрая се добавя накълцан на дребно пресен...
Пица от сух хляб
Нарежете сухия хляб за филии и махнете коричките. Яйцата се разбиват с прясното мляко. Намажете подходяща тава за печене с олио.
Подредете потопените в млечната смес филийки, а получените дупчици запълнете с парчета хляб...
Народни средства при сух скалп
Сухият скалп е често срещан проблем, за който понякога се налага и посещение при дерматолог. Той може да се дължи обаче и на ежедневния ни начин на живот, на нездравословен режим на хранене, прекаляване със сешоар и т.н....
Волски език
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
Желиран езикСвинските езици се сваряват заедно с целите моркови, магданозените корени, дафиновия лист, зърна черен пипер, бахар и солта в тенджера под налягане 40 минути.
Морковите се изваждат и нарязват на кръгчета.
Езиците се...
2
Паниран езикВ подсолена вода слагаме да се свари езикът. Може да ползвате телешки или свински, както ви хареса.
След като се свари, изцеждаме от водата и го белим. Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата.
Взимаме парче...
2
Език панеСвинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа.
След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва.
Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
1
Печен език
Езикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва.
Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко. Към задушения лук се прибавят яйцата, изцедената добре от млякото филия и...
Пържен език
Добре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар.
След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине...
Паниран език
Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар.
След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява.
Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата...
Шпикован език
Сварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете.
Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди).
Сложете шпикования...
Хляб Чапати на сух тиганИзтупва се от брашното и се поставя в нагорещен сух тиган.
Пече се за около 30-40 секунди и веднага се обръща, след като са се появили хубави мехури....
1