Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
Когато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете. Плодовата смес се вари...
Съвети и хитринки при варене на бобСъвети и хитринки при варене на боб
Ето затова днес ще ви разкрием съвети и хитринки при готвене на боб. 1. Най-напред изберете още в магазина боб, на който не му трябва много време за варене. Обикновено това е указано на опаковката на продукта....
Полезни съвети при печене на тестени изделияПолезни съвети при печене на тестени изделия
Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети. Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия....
Съвети, за да стане каймата по-сочнаСъвети, за да стане каймата по-сочна
Всички обичаме сочни кюфтета, без значение дали са пържени, на фурна или са кюфтета със сос. Когато се омесва каймата, кюфтенцата се овалват в брашно и се оставят за 30 минути да си поеме брашното. Така стават хем...
Любовни съвети на Петър ДъновЛюбовни съвети на Петър Дънов
9
Една от тях е посветена на любовта, в която дава безценни съвети за хармонична и пълноценна емоционална връзка. Ето какво казва той и какви любовни съвети дава на Петър Дънов....
Съвети за гмуркане на ЙордановденСъвети за гмуркане на Йордановден
На 6 януари е Йордановден – денят, в който е кръстен Исус Христос във водите на река Йордан. На този празник мъжете се хвърлят в ледените води на реки и езера, за да намерят хвърления от свещеник кръст. За онези, които...
Съвети за готвенето на артишокСъвети за готвенето на артишок
Основните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
Съвети при печене на козунакСъвети при печене на козунак
Този съвет ще ви гарантира по-мек и пухкав козунак накрая. Вижте и някои идеи за: - козуначени плитки; - козунак на конци; - козуначена питка....
Съвети за приготвянето на козунациСъвети за приготвянето на козунаци
Има някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните: 1. Трябва да се използва само свежа мая....
Съвети при покупката на пасаторСъвети при покупката на пасатор
Пасаторът е един от най-търсените електродомакински уреди. Той спада към дребната бяла техника и се използва за смесване на твърди с течни храни и смилане на някаква храна. Пасаторът е сред малкото уреди, с които...
Съвети при печене на фурнаСъвети при печене на фурна
Ястията, приготвени на фурна, са не само много вкусни, но и много полезни. За разлика от пържените или панираните, приготвените на фурна ястия съдържат много по-малко мазнини и на практика могат да бъдат приготвени...
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио. Налейте около пет сантиметра вода в долната част на...
Съвети за печене на зеленчуциСъвети за печене на зеленчуци
1
Всички тези проблеми могат да се избегнат ако следвате полезните съвети, които са описани тук. Първо, изберете подходящите зеленчуци за печене на скара....
Съвети за съхранение на салатиСъвети за съхранение на салати
Въпреки че правенето на салата изглежда напълно лесна задача, винаги трябва да се съобразите с някои изисквания, ако искате да консумирате и да сервирате свежа и вкусна салата. Използвайте винаги само крехка зелена...
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества. Тя е добър източник на витамин С. Тя е с ниско съдържание...
Съвети за съхранение на продуктитеСъвети за съхранение на продуктите
Сиренето и кашкавалът никога не се нарязват, ако няма да се използват веднага, тъй като по този начин парченцата изсъхват, губят вкуса и аромата си. Ако не искате сиренето или кашкавалът да изсъхват, увийте ги с прозрачно...
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
Неприятното при този вид риба е, че има малки костици, с които трябва да се внимава. За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата). Не я режете...
Съвети за почистване на скараСъвети за почистване на скара
4
Ако искате скарата ви винаги да е чиста и да ви служи дълго време, след като я използвате, оставете да поизстине и веднага почистете вътрешната и външна повърхност на скарата. За най-замърсените и загорели места се използва...
Съвети за готвене на патладжаниСъвети за готвене на патладжани
1
Патладжаните или така наречените сини домати са характерен и често използван зеленчук по нашите географски ширини. Когато си купувате патладжан, избирайте такъв, който е гладък. Набръчкалата се кора и омекналият патладжан...
Съвети за обработка на месоСъвети за обработка на месо
Предварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода. Мие се цялото парче, предназначено за готвене. Не се мие месо, което вече сте нарязали...
Съвети за съхраняване на маслиниСъвети за съхраняване на маслини
1
Ако се чудите как да запазите маслините вкусни и ароматни за по-дълго време, вижте някои малки хитринки, които ще ви помогнат. За половин килограм маслини сместа е следната: 1 ч.л. розмарин или мащерка, 2 с.л. ябълков...
Съвети при обработката на бутертестоСъвети при обработката на бутертесто
1
Ето няколко съвета как да стане това: - Когато купувате бутертесто, нека то да бъде замразено и извадено от фризера, неразмразявано и с цяла опаковката....