Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за сватба в небесно синьоАктивирам маята, след което разбивам яйцата с останалото мляко и добавям при пресятото брашно и солта. Замесвам средно твърдо тесто, което оставям да втаса на топло.
Втасалото тесто деля на 5, разточвам 5 кори, които...
2
Свинска кавърма на свинска сватба от пиринския край
Месото се измива, нарязва се на кубчета слага се в голяма тава, ако се наложи се добавя малко мазнина или сланинка, запържва се месото.
Нарязваме праза, пържим и него, добавяме към месото, овкусяваме със сол. (по желание...
Овче с макарони за сватби и погребения
По желание овкуснявате овчето с макарони за сватби и погребения със ситно нарязан пресен магданоз.
Източник: Влади Конов от Българските ястия и рецепти...
Традиционната сватба става все по-голяма рядкост
Всъщност към сватба, била тя традиционна или нестандартна, като цяло се впускат все по-малко двойки – повечето влюбени предпочитат да живеят на семейни начела....
Пита за сватба
Брашното се пресява в по-голяма купа и се прави кладенче в него. В кладенчето се натрошава маята и след това се изсипва топлото прясно мляко. Добавят се и яйцата /като се оставя един жълтък за подмазване на питата /, киселото...
Питка за сватба
Маята се разбива заедно със захарта в 100 мл прясно мляко. Оставете да шупне. С останалите продукти замесете тесто, което се оставя да втаса на топло място за 40 минути.
Отделете 1/3 от тестото за средата (оформете на...
Сладки за сватба
Тези сладки са много ефектни (на вкус), подходящи са най-вече за сватба, но направата им изисква много време и търпение.
Време за приготвяне: минимум 5 часа!...
Капама за сватба
Лукът се реже на ситно и се запържва в свинската мас. Добавя се каймата и се пържи до порозовяване, като се мачка с вилица. Добавя се оризът, черният пипер и сол. Разбърква се, за да се запържи оризът леко.
Наливат се...
Погача за сватбаСложете приготвената погача за сватба да се изпече в умерено загрята фурна - докато е готова, което зависи от самата ви фурна.
И весел светъл празник!...
1
Красива погача за сватба
Горчиво на младоженците и да им е сладко с тази красива погача за сватба....
Пита като за сватба
Маслото се оставя на стайна температура да омекне достатъчно. Маята се размива с малко топло мляко, щипка захар и чаена лъжичка брашно на рядка кашичка и се оставя на топло да втаса (сместа трябва да се превърне в пяна)....
Традиционна паеля
Готовата традиционна паеля махнете от котлона и захлупете с капак за 5-10 минути. Сервирайте, докато е топла....
Традиционна скара
Месото се нарязва на пържоли, които се посоляват със сол и черен пипер и се намазват с малко олио.
Сланината се нарязва на тънки парчета и се посолява. Пекат се на скара до готовност....
Традиционна мусакаОбелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на малки кубчета. В тиган запържваме моркова и пресния лук и добавяме малко сол на вкус.
След това добавяме двете кайми и ги правим на малки късчета. Добавяме червения пипер...
3
Традиционна ШакшукаЗагрейте зехтина в голям тиган и запържете нарязаните лук, чесън, чушки. Пържете около 10 минути, докато започнат да омекват.
Добавете доматите, червения и черния пипер, солта. Задушете сместа за още 5-7 минути, докато...
28
Традиционна баницаНамазнете тавичката. Разбийте яйцата с щипка сол, добавете киселото мляко, натрошеното сирене и разбъркайте.
Редете готовите кори, като между всяка поръсвайте по малко олио, а между всеки 2-3 кори и от плънката.
Завършете...
5
Традиционна баницаНамазнете тавичката. Разбийте яйцата с щипка сол, добавете киселото мляко, натрошеното сирене и разбъркайте.
Редете готовите кори, като между всяка поръсвайте по малко олио, а между всеки 2-3 кори и от плънката.
Завършете...
5
Традиционна тракийска баница
Традиционната тракийска баница се пече до готовност. Заслужава си да се опита....