Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Унгарци избират Мис Пластична операцияУнгарци избират Мис Пластична операция
1
Тя обаче със сигурност ще е унгарка, след като в страната първи се сетиха да организират конкурс Мис Пластична операция....
Унгарски палачинкиУнгарски палачинки
1
Разбъркват се брашното, яйцата, захарта и солта с млякото и и малко вода. Тестото се оставя половин час да отлежи. Вкусните палачинките се пържат в тиган за палачинки или друг подходящ. Вече готови, унгарските...
Унгарски сладкишУнгарски сладкиш
1
За корите: Замесете тесто, разделете го на 5 части. Изпечете корите една по една. Печете на 180°C за около 10 минути (уверете се, че корите ви остават светли). Поставете ги на равна повърхност една до друга, за да...
Унгарски сандвичУнгарски сандвич
Насладете се на вкуса на Унгария!...
Унгарски сладкиУнгарски сладки
Загрявам фурната на 180 градуса. Намазвам с малко масло 2 плоски тави за печене. В купата на миксера смесвам маслото и ванилията. Добавям ½ ч. ч. захар и започвам бавно да слагам брашното и орехите. С ръце омесвам...
Унгарски бисквитиУнгарски бисквити
1
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се пресятото брашно с бакпулвера и разбитите яйца. Месим тесто върху набрашнен плот. Разделяме го на две части. В едната слагаме какаото. Разточваме лист от двата...
Унгарски гулашУнгарски гулаш
Нарежете телешкото на късчета и го объркайте с брашното. Загрейте мазнината и го запържете равномерно, след което извадете от тигана. Добавете нарязания на полумесеци лук, скълцания чесън и почистените чушки, нарязани...
Унгарски кексУнгарски кекс
2
Жълтъците се бъркат със захарта около 20 минути. Прибавят се лъжица по лъжица брашно, лимоновата кора и сока на лимона, стафидите и ванилията. Върху готовата смес се слагат едро нарязаните орехи и разбитите на сняг белтъци...
Унгарски ЛечоУнгарски Лечо
2
Чушките се нарязват на колелца. Лукът се нарязва на филийки, а доматите - на четвъртинки. Олиото се загрява и вътре се запържват филийките лук. Когато станат златисти на цвят прибавяме чушките. Свалете зеленчуците за...
Унгарски боршУнгарски борш
Измийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост. Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта...
Унгарски пирогиУнгарски пироги
Сварете обелените и нарязани картофи за около 25 минути, след което ги отцедете и намачкайте на пюре. Оставете ги да се охладят. Смесете настърганото сирене, скълцания див лук и чесън и овкусете сместа със сол и черен...
Сладък унгарски саламСладък унгарски салам
Охладения унгарски шоколадов салам се овалва обилно в пудра захар. Съхранява се в хладилник....
Унгарски пасти ГизиУнгарски пасти Гизи
Карамелизира се захарта с маста. Прибавя се прясното мляко, медът, содата и яйцето. Разбърква се добре. След като се свали от огъня, се прибавя брашното, което е предварително пресято. Разбърква се на хомогенна смес....
Кюфтета по унгарскиКюфтета по унгарски
Каймата, ситно нарязаният лук, настърганите картофи, яйцата, черният пипер, магданозът и солта се омесват и се приготвят кюфтета. Спанакът се задушава в малко подсолена вода, след което се смила, прибавя се маслото, сол...
Есетра по унгарскиЕсетра по унгарски
Посоляваме почистените порции есетра, поръсваме червен пипер, поставяме в тенджера, наливаме малко вода и задушаваме под похлупак до омекване. Подреждаме готовите порции в затоплено блюдо. В бульон – от рибени глави,...
Гювечета по унгарскиГювечета по унгарски
2
Преди да извадите от фурната полейте гювечетата по унгарски с разбитите с малко вода яйца и запечете за още няколко минути....
Унгарски меден сладкишУнгарски меден сладкиш
Оставете маста да се отпусне на стайна температура. Разбийте захарта и маста енергично, докато не побелее. Добавете яйцето и предварително затопления мед. Като бъркате непрекъснато добавете млякото. Към сместа започнете...
Краставици по унгарскиКраставици по унгарски
Краставиците по унгарски са страхотна гарнитура към котлети, пържени кюфтета и др....
Телешки унгарски гулашТелешки унгарски гулаш
Подбира се телешко месо от врата или от плешката, нарязва се на по-дребни парчета и се запържва в горещото масло до зачервяване. Изважда се, прибира се на топло и в същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук. Когато...
Паприкаш по унгарскиПаприкаш по унгарски
Класическият унгарски паприкаш предвижда месото да е телешко. Макар, че можем да го заменим и с друго. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В тиган леко запържваме сланината....
Свинско по унгарскиСвинско по унгарски
Измитото и подсушено месо се нарязва на 8 парчета, които се поръсват със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в загрятото олио. Добавят се обелените и нарязани на ситно домати и червеният пипер....
Тиквички по унгарскиТиквички по унгарски
Може да поднесете тиквичките по унгарски с ястия с яйца, кашкавал пане, пържени филийки или пък кюфтета....
Спагети по унгарскиСпагети по унгарски
Лукът се нарязва и задушава в олиото. Добавя се брашното и се залива с бульона. Когато се сгъсти, се добавя нарязаният салам. Спагетите се сваряват в подсолена вода и се сервират, гарнирани със соса....
Есетра по унгарскиЕсетра по унгарски
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер, поставяме в тенджера и доливаме бульон, до 1/3 на рибата, затваряме с капак и задушаваме, докато рибата омекне. Поставяме рибата в затоплени чинии и прибавяме...
Класически унгарски гулашКласически унгарски гулаш
Изключете, оставете да се охлади и сервирайте класическия унгарски гулаш в подходяща чиния с лъжица заквасена сметана....