Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Унгарци избират Мис Пластична операцияТя обаче със сигурност ще е унгарка, след като в страната първи се сетиха да организират конкурс Мис Пластична операция....
1
Унгарски палачинкиРазбъркват се брашното, яйцата, захарта и солта с млякото и и малко вода.
Тестото се оставя половин час да отлежи.
Вкусните палачинките се пържат в тиган за палачинки или друг подходящ.
Вече готови, унгарските...
1
Унгарски сладкишЗа корите:
Замесете тесто, разделете го на 5 части. Изпечете корите една по една.
Печете на 180°C за около 10 минути (уверете се, че корите ви остават светли).
Поставете ги на равна повърхност една до друга, за да...
1
Унгарски сладки
Загрявам фурната на 180 градуса. Намазвам с малко масло 2 плоски тави за печене. В купата на миксера смесвам маслото и ванилията.
Добавям ½ ч. ч. захар и започвам бавно да слагам брашното и орехите.
С ръце омесвам...
Унгарски бисквитиМаслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавя се пресятото брашно с бакпулвера и разбитите яйца.
Месим тесто върху набрашнен плот. Разделяме го на две части.
В едната слагаме какаото. Разточваме лист от двата...
1
Унгарски гулаш
Нарежете телешкото на късчета и го объркайте с брашното. Загрейте мазнината и го запържете равномерно, след което извадете от тигана.
Добавете нарязания на полумесеци лук, скълцания чесън и почистените чушки, нарязани...
Унгарски кексЖълтъците се бъркат със захарта около 20 минути. Прибавят се лъжица по лъжица брашно, лимоновата кора и сока на лимона, стафидите и ванилията.
Върху готовата смес се слагат едро нарязаните орехи и разбитите на сняг белтъци...
2
Унгарски ЛечоЧушките се нарязват на колелца. Лукът се нарязва на филийки, а доматите - на четвъртинки.
Олиото се загрява и вътре се запържват филийките лук. Когато станат златисти на цвят прибавяме чушките. Свалете зеленчуците за...
2
Унгарски борш
Измийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост.
Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта...
Унгарски пироги
Сварете обелените и нарязани картофи за около 25 минути, след което ги отцедете и намачкайте на пюре. Оставете ги да се охладят.
Смесете настърганото сирене, скълцания див лук и чесън и овкусете сместа със сол и черен...
Сладък унгарски салам
Охладения унгарски шоколадов салам се овалва обилно в пудра захар.
Съхранява се в хладилник....
Унгарски пасти Гизи
Карамелизира се захарта с маста. Прибавя се прясното мляко, медът, содата и яйцето. Разбърква се добре. След като се свали от огъня, се прибавя брашното, което е предварително пресято. Разбърква се на хомогенна смес....
Кюфтета по унгарски
Каймата, ситно нарязаният лук, настърганите картофи, яйцата, черният пипер, магданозът и солта се омесват и се приготвят кюфтета.
Спанакът се задушава в малко подсолена вода, след което се смила, прибавя се маслото, сол...
Есетра по унгарски
Посоляваме почистените порции есетра, поръсваме червен пипер, поставяме в тенджера, наливаме малко вода и задушаваме под похлупак до омекване. Подреждаме готовите порции в затоплено блюдо.
В бульон – от рибени глави,...
Гювечета по унгарскиПреди да извадите от фурната полейте гювечетата по унгарски с разбитите с малко вода яйца и запечете за още няколко минути....
2
Унгарски меден сладкиш
Оставете маста да се отпусне на стайна температура. Разбийте захарта и маста енергично, докато не побелее. Добавете яйцето и предварително затопления мед.
Като бъркате непрекъснато добавете млякото. Към сместа започнете...
Краставици по унгарски
Краставиците по унгарски са страхотна гарнитура към котлети, пържени кюфтета и др....
Телешки унгарски гулаш
Подбира се телешко месо от врата или от плешката, нарязва се на по-дребни парчета и се запържва в горещото масло до зачервяване. Изважда се, прибира се на топло и в същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук.
Когато...
Паприкаш по унгарски
Класическият унгарски паприкаш предвижда месото да е телешко. Макар, че можем да го заменим и с друго.
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В тиган леко запържваме сланината....
Свинско по унгарски
Измитото и подсушено месо се нарязва на 8 парчета, които се поръсват със сол и черен пипер.
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в загрятото олио. Добавят се обелените и нарязани на ситно домати и червеният пипер....
Тиквички по унгарски
Може да поднесете тиквичките по унгарски с ястия с яйца, кашкавал пане, пържени филийки или пък кюфтета....
Спагети по унгарски
Лукът се нарязва и задушава в олиото. Добавя се брашното и се залива с бульона.
Когато се сгъсти, се добавя нарязаният салам. Спагетите се сваряват в подсолена вода и се сервират, гарнирани със соса....
Есетра по унгарски
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер, поставяме в тенджера и доливаме бульон, до 1/3 на рибата, затваряме с капак и задушаваме, докато рибата омекне.
Поставяме рибата в затоплени чинии и прибавяме...
Класически унгарски гулаш
Изключете, оставете да се охлади и сервирайте класическия унгарски гулаш в подходяща чиния с лъжица заквасена сметана....