Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Агнешка яхния по трансилвански стилАгнешка яхния по трансилвански стил
Ако желаете сгответе богатата яхния в тенджера под налягане за по-бърз вариант. Сервирайте гореща агнешката яхния по трансилвански стил, поръсена със зелен магданоз. Добър апетит!...
Уникални задушени картофи по ресторантски стилУникални задушени картофи по ресторантски стил
Когато уникалните задушени картофи по ресторантски стил се запекат, сервираме ги топли в чинии....
Пържен черен дроб по ресторански стилПържен черен дроб по ресторански стил
По-този начин изпържете 500 г черен дроб в дълбок тиган. И ето така се получава пърженият черен дроб по ресторански стил. За украка сложете пържения лук, нарязани резенчета лимон и малко магданоз....
Уроците по стил, които всяка жена трябва да спазваУроците по стил, които всяка жена трябва да спазва
Вижте в нашата галерия кои са уроците, които световноизвестният стилист Евелина Хромченко ви съветва да спазвате....
Уроци по красота от французойкитеУроци по красота от французойките
Всяка жена иска да изглежда красива, поради което се доверява на ежедневни разкрасителни процедури пред огледалото. В това отношение, френските дами са добре известни със своята естествена красота. Независимо дали...
Кармичните уроциКармичните уроци
2
Кармични уроци като заболявания Кармичните уроци, проявени като заболявания, също имат рязко и силно въздействие върху начина, по който развиваме познанието си през животите....
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата. Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Разточете едната топка на по-дебела кора. Разстелете задушения лук върху тестото. Отгоре наредете парченца моцарела, маслини и поръсете с пармезан. Оформете и втората топка тесто на кора....
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
През това време се сваряват макароните по указание на производител, изцеждат се и се добавя маслото и 50 г настърган пармезан. Разбърква се. Приготвя се Бешамелът от маслото, брашното, сол и млякото....
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
В тиган се сипва около 3 с. л . зехтин, загрява се и от сместа се поставя по 1 пълна с. л. Оформя се в тигана с шпатула, пържи се, повечето се пече на умерен котлон, докато захване хубава златиста корика....
Палачинки във френски стилПалачинки във френски стил
Това ще позволи на тестото да се отпусне и да няма разкъсване по време на готвене. Изваждаме сместа от хладилника и я разбиваме за кратко. Загряваме тиган за палачинки на среден огън....
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало. Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята. Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...
Пълнени камби - мой стилПълнени камби - мой стил
Нарязвам моцарелата на лентички и във всяка половина сложих по две. Чуквам по едно яйце. Отгоре разпределям филаделфията по равно на всяка чушка. Поръсвам отгоре със сол и малко черен пипер....
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Моцарелата се нарязва на четири филии и се поставя по две парчета върху всяко парче пиле или по две филии на парче месо....
Омлет във френски стилОмлет във френски стил
2
Прави се с по-фини зелени подправки, като магданоз, естрагон или сварено нежно пуешко месо. По избор може да се добави и малко настърган трюфел....
Нудълс в индонезийски стилНудълс в индонезийски стил
Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд....
Спаначена салата в азиатски стилСпаначена салата в азиатски стил
Сусамът се запича за кратко в сух тиган или тенджера. Спанакът се измива и се слага във вряща вода. Накисва се за около половин минута и се отстранява в купа със студена вода. Изстисква се хубаво и се изплаква няколко...
Кашкавал пане в ресторантски стилКашкавал пане в ресторантски стил
Това е много лесна и страхотна рецепта за паниран кашкавал, която аз измислих. Най-важното правило, което трябва да задължително да спазвате, е кашкавалът да бъде винаги стегнат преди пържене. Трябва да го оставите да...
Червена леща в ориенталски стилЧервена леща в ориенталски стил
Почистваме и накисваме за няколко часа лещата, след което я преплакваме. Нарязваме морковите и лука и ги задушаваме с малко вода и 1 с.л. шарлан. Когато омекнат, прибавяме лещата и оставяме да къкри, докато се свари...
Паниран карфиол в стил БъфалоПаниран карфиол в стил Бъфало
В купа се смесват брашното и солта. Към тях постепенно се добавя водата при непрекъснато бъркане. Избягва се получаването на бучки. Почистеният и измит карфиол се дели на малки розички. Овалва се в сместа и се нарежда...
Баница в българо-гръцки стилБаница в българо-гръцки стил
Това е баницата в по-гръцки вариант в българско изпълнение и с малки добавки от мен. Получава се сочна и пръхкава българо-гръцка баница, не съвсем гръцка, по скоро вариант на такава....
Бърз гратин в американски стилБърз гратин в американски стил
Фурна - 200 градуса; Дълбока керамична форма. Картофите се почистват. Поставят се в робот и се настъргват. Веднага се поставят в купа и се изплакват под студена вода. Изцеждат се и се поставят в памучна кърпа, завива...
Кашкавалени хапки в ресторантски стилКашкавалени хапки в ресторантски стил
Настъргваме кашкавала на ситно. След това го смесваме с яйцето и брашното, докато сместа за кашкавалените хапки стане с удобна за оформяне консистенция. После оформяме на желаната форма продълговати и овални кашкавалени...
Риба Снапер в стил ОриоРиба Снапер в стил Орио
Начинът, по който по дългогодишна традиция хората там приготвят този вид бяла риба, се е наложил и придобил огромна слава, поради това, че с малко продукти и много усет и майсторство те са постигали прекрасен резултат и така...