Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Фрактура на коститеФрактура на костите
Фрактурата може да засегне една или повече кости по цялото тяло – лицеви, черепни, кости на горен крайник, на долен крайник, по цялата дължина на гръбнака, ребра и тазови кости....
Фрактура на коститеФрактура на костите
Най-често фрактурите се отнасят до черепните кости, лицевите кости, кости на горен или долен крайник, ребра, тазови кости или дори да засегнат цялата дължина на гръбнака....
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараВратни Пържоли с Кост в Марината на Скара
1
Месото се прибира в голям съд с похлупак и се слага на студено за 3 часа. После се изважда и се оставя на стайна температура, докато се отпусне. Скарата се загрява и намазнява леко....
Свински ребърца без кост с бира на фурнаСвински ребърца без кост с бира на фурна
Печете около два часа на 200 градуса, след което махнете фолиото, обърнете парчето месо и го допечете още около 30 минути без фолио. Сервирайте с пържени картофки и зелена салата....
Свински врат без кост на фурнаСвински врат без кост на фурна
Свинският врат без кост на фурна е готов....
Свински врат с кост на фурнаСвински врат с кост на фурна
Свинският врат с кост на фурна е чуден!...
Вратни пържоли с кост на фурнаВратни пържоли с кост на фурна
Поднесете вратните пържоли с кост на фурна с подходяща гарнитура....
Свински гърди без кост на фурнаСвински гърди без кост на фурна
Свинските гърди без кост на фурна са готови....
Свинска вратна пържола с кост и градинска салатаСвинска вратна пържола с кост и градинска салата
Загряваме тиган с малко олио на фъното. Измиваме вратната пържола и я подсушаваме, за да не отива вода в горещия тиган. След като олиото е загряло, поставяме пържолите с кост в тигана....
Печени свински гърди с кост и червено виноПечени свински гърди с кост и червено вино
2
Измиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа. Оставяме на страна, за да поеме ароматите. Колкото повече стои, толкова по-добре....
Телешки гърди с кост в гърнеТелешки гърди с кост в гърне
Прибавя се чесънът, картофите на едро нарязани, черен пипер на зърна и малко смлян, дафиновия лист. Морковите, целината и лукът се нарязват на едри парчета и се слагат в тигана, където е пържено месото....
Вратни пържоли без кост в зехтинВратни пържоли без кост в зехтин
Леко запечените свински вратни пържоли вкарваме във фурната на 180 градуса горен и долен реотан. Отгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути....
Свински гърди без кост с картофиСвински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата. Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват. Поливат се с разтопеното краве масло....
Йодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчетаЙодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчета
Стриваме аспирина на прах и добавяме 10 мл йодова тинктура. Получава се мазило, което с помощта на тампон, намазваме болното място вечер преди лягане и си обуваме чорап. На сутринта се измиваме....
Свински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифилСвински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифил
След като са готови, ги печете на грил тиган или на скарата. Добър апетит!...
Пуйка без костиПуйка без кости
Пече се 4 ч. на 150 градуса. Реже се като руло и се поднася с подходяща гарнитура....
Свински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винцеСвински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винце
Намазнявате дъното на тиган с краве масло и го загрявате до червено. Запечатвате всяка пържолка от двете страни за не повече от 2 мин на страна....
Костур на скараКостур на скара
1
Загрейте на средна степен добре намазнената скара, подреждайте отгоре рибата и изпечете костура до готовност от двете страни. Намазвайте рибата в мазнина при нужда преди да я обърнете....
Костур на тиганКостур на тиган
Изчистете костурите от глави, опашки и кости, като разделите всяка на 4 парчета. Трябва да се получат общо 8 филета. Осолете ги леко....
Как да запазите костите си здрави и да предотвратите фрактури?Как да запазите костите си здрави и да предотвратите фрактури?
Поддържането на баланс и мускулна сила чрез упражнения и поддържане на силни кости чрез адекватен прием на калций и витамин D може да помогне за намаляване на риска от тежки фрактури при падания....
Изграждане на здрави костиИзграждане на здрави кости
Затлъстяването също може да наруши качеството на костите и да увеличи риска от фрактури....
Речен костур на фурнаРечен костур на фурна
2
Положете почистените филета костур в нея, поръсете ги със сол, черен пипер и другата лъжица зехтин. Включете фурната да загрява до 200 градуса. За винегрета накълцайте магданоза и пресния зелен лук на ситно....
Вкусен костур на тиганВкусен костур на тиган
Вкусният костур на тиган е готов....
Филе от костур на тиганФиле от костур на тиган
Нарежете месото на парчета и го подсушете. Мариновайте го половин час в сос, приготвен от лимонов и портокалов сок, чесън, лук, горчица, сол и червен пипер....
Филе от костур на фурнаФиле от костур на фурна
Почистете видимите костици от рибните филета, изплакнете под течаща вода за много кратко и после подсушете добре....