Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Коктейл БаретКоктейл Барет
Смесете всички компоненти заедно с кубчетата лед в чаша за коктейли....
Как да носим баретаКак да носим барета
Класическата френска барета е любим дамски аксесоар, символизиращ елегантност и стил....
Френска баницаФренска баница
17
Френската баница се пече около 30 минути в силна фурна и се сервира топла....
Френска нугаФренска нуга
Сварете водата, меда и захарта като разбъркате с лъжица. Когато капчици от сиропа, пуснати в студена вода, се точат като конци, значи сиропът е готов. Снемете го от огъня и го добавете постепенно към предварително разбитите...
Френска салатаФренска салата
40
Смесете киселото мляко и майонезата. Сложете от соса на дъното на дълбока купа. Настържете картофи. Покрийте ги със соса. Настържете пласт от сиренето. Сложете пласт настъргани яйца. Полейте със сос. Редувайте...
Френска майонезаФренска майонеза
1
Затворете с капак френската майонеза и оставете за няколко часа в хладилника....
Френска супаФренска супа
Бульонът и телешката кайма се слагат в голяма тенджера. Прибавят се доматите, морковите, целината, тиквичката, подправките, яйцата. След като заври, се разбърква от време на време. Оставя се да къкри за час. Прибавя...
Френска мусакаФренска мусака
4
Малко преди да се извади се маха фолиото и се оставя кашкавала да се запече и вашата френска мусака е готова....
Френска БаклаваФренска Баклава
4
Млякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника. За плънката се смесват белтъците и 6 супени лъжици захар. Прибавят се орехите и останалата захар. После се...
Френска палачинкаФренска палачинка
3
Яйцата се разбиват, след което се прибавя брашното и отново добре се разбърква. Добавят се млякото и солта. Маслото се слага в голяма тава и тя се слага в силно загрята фурна и се изчаква да се стопи и загрее добре, след...
Френска баницаФренска баница
17
Френската баница се пече около 30 минути в силна фурна и се сервира топла....
Френска салатаФренска салата
Френската салата се залива и отгоре се пускат крутони....
Френска мусакаФренска мусака
4
Малко преди да се извади се маха фолиото и се оставя кашкавала да се запече и вашата френска мусака е готова....
Френска палачинкаФренска палачинка
3
Яйцата се разбиват, след което се прибавя брашното и отново добре се разбърква. Добавят се млякото и солта. Маслото се слага в голяма тава и тя се слага в силно загрята фурна и се изчаква да се стопи и загрее добре, след...
Френска БаклаваФренска Баклава
4
Млякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника. За плънката се смесват белтъците и 6 супени лъжици захар. Прибавят се орехите и останалата захар. После се...
Баретов хранопроводБаретов хранопровод
Симптоми при баретов хранопровод Симптомите при това състояние не се различават значително от тези при ГЕРБ....
Френска Чеснова СупаФренска Чеснова Супа
Измийте главите чесън и без да ги белите, разполовете напречно всяка. Подредете с разрезите надолу в намазнена обилно със част от зехтина тавичка. Изпечете за около 25-30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна...
Френска селска тортаФренска селска торта
17
Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника....
Френска пуешка супаФренска пуешка супа
Френската пуешка супа сервирайте със стрък прясна мащерка за аромат....
Малка френска багетаМалка френска багета
1
Малката френска багета е готова....
Френска салата ДипломатФренска салата Дипломат
Майонезата я смесваме с 1 с.л кисело мляко, за да стане вкусът по-лек. Слагаме ги в купа и объркваме. Леко слагаме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме с лъжица. Почистваме лука, моркова и ги измиваме. Сваряваме моркова...
Френска плодова питаФренска плодова пита
Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото на много голям тънък кръг около 30 см. Сложете го върху тава, обърната с дъното нагоре, и орежете краищата с нож, за да се получи идеален кръг. Обелете ябълките, махнете...
Френска селска багетаФренска селска багета
От брашното тип 450 (или 400) се отделят 100 г за доомесване. Останалите 200 грама заедно с другото брашно се смесват. В хладката вода се разтваря маята. Към нея се прибавя половината от брашното и се оставя да втаса....
Френска картофена супаФренска картофена супа
Поднесете френската картофена супа топла с препечените филийки, поръсена с магданоз....
Френска редена салатаФренска редена салата
3
Преди сервиране на френската салата украсявам. Имаме чудна френска редена салата, която е идеална за мезе!...