Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да носим барета
Класическата френска барета е любим дамски аксесоар, символизиращ елегантност и стил....
Френска нуга
Сварете водата, меда и захарта като разбъркате с лъжица. Когато капчици от сиропа, пуснати в студена вода, се точат като конци, значи сиропът е готов.
Снемете го от огъня и го добавете постепенно към предварително разбитите...
Френска салатаСмесете киселото мляко и майонезата. Сложете от соса на дъното на дълбока купа.
Настържете картофи. Покрийте ги със соса.
Настържете пласт от сиренето. Сложете пласт настъргани яйца. Полейте със сос.
Редувайте...
40
Френска супа
Бульонът и телешката кайма се слагат в голяма тенджера.
Прибавят се доматите, морковите, целината, тиквичката, подправките, яйцата.
След като заври, се разбърква от време на време. Оставя се да къкри за час. Прибавя...
Френска мусакаМалко преди да се извади се маха фолиото и се оставя кашкавала да се запече и вашата френска мусака е готова....
4
Френска БаклаваМлякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника.
За плънката се смесват белтъците и 6 супени лъжици захар. Прибавят се орехите и останалата захар. После се...
4
Френска палачинкаЯйцата се разбиват, след което се прибавя брашното и отново добре се разбърква. Добавят се млякото и солта.
Маслото се слага в голяма тава и тя се слага в силно загрята фурна и се изчаква да се стопи и загрее добре, след...
3
Френска мусакаМалко преди да се извади се маха фолиото и се оставя кашкавала да се запече и вашата френска мусака е готова....
4
Френска палачинкаЯйцата се разбиват, след което се прибавя брашното и отново добре се разбърква. Добавят се млякото и солта.
Маслото се слага в голяма тава и тя се слага в силно загрята фурна и се изчаква да се стопи и загрее добре, след...
3
Френска БаклаваМлякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника.
За плънката се смесват белтъците и 6 супени лъжици захар. Прибавят се орехите и останалата захар. После се...
4
Баретов хранопровод
Симптоми при баретов хранопровод
Симптомите при това състояние не се различават значително от тези при ГЕРБ....
Френска Чеснова Супа
Измийте главите чесън и без да ги белите, разполовете напречно всяка.
Подредете с разрезите надолу в намазнена обилно със част от зехтина тавичка. Изпечете за около 25-30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна...
Френска селска тортаСелската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника....
17
Френска салата Дипломат
Майонезата я смесваме с 1 с.л кисело мляко, за да стане вкусът по-лек. Слагаме ги в купа и объркваме. Леко слагаме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме с лъжица. Почистваме лука, моркова и ги измиваме. Сваряваме моркова...
Френска плодова пита
Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото на много голям тънък кръг около 30 см. Сложете го върху тава, обърната с дъното нагоре, и орежете краищата с нож, за да се получи идеален кръг.
Обелете ябълките, махнете...
Френска селска багета
От брашното тип 450 (или 400) се отделят 100 г за доомесване. Останалите 200 грама заедно с другото брашно се смесват.
В хладката вода се разтваря маята. Към нея се прибавя половината от брашното и се оставя да втаса....
Френска картофена супа
Поднесете френската картофена супа топла с препечените филийки, поръсена с магданоз....
Френска редена салатаПреди сервиране на френската салата украсявам.
Имаме чудна френска редена салата, която е идеална за мезе!...
3