Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Френски предястияФренски предястия
1
Артишокът със сос винегрет е традиционно френско предястие, което е много вкусно и ароматно....
Маникюрите, които Той мразиМаникюрите, които Той мрази
Френски маникюр с черен лак Френският маникюр е прекрасен избор, но понякога ни писва и искаме да разнообразим. Вариантът с черен лак може и да изглежда елегантно, но не и за мъжете....
Върколашка красота превзема маникюритеВърколашка красота превзема маникюрите
Модата в маникюрите, за разлика от тази в прическите, се мени изключително бързо. Това, което предстои обаче, би шашнало дори и най-запалените експериментатори. Кажете сбогом на скучния лак....
Френски кроасаниФренски кроасани
1
Френските кроасани се пекат 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Сервирайте със сладко или масло....
Френски сладоледФренски сладолед
1
Оригиналната рецепта на френския сладолед се приготвя със сладко от смокини, но по желание може да използвате и друго....
Френски сандвичиФренски сандвичи
2
Сложете френските сандвичи да се запекат в предварително загряна фурна за няколко минути....
Френски сосФренски сос
Френският сос е подходящ за гарниране към риби, дивеч и др....
Френски фланФренски флан
Кипнете прясното мляко. В отделен съд разбийте яйцата със захарта на пяна, добавете разтопеното масло и ванилиите. Постепенно добавете брашното и разбъркайте добре. Към брашнената смес добавете на тънка струйка и врялото...
Френски коктейлФренски коктейл
Джинът, захарта и прясно изцеденият сок от лимона се разбиват с леда в шейкър. Разпределят се в чаши за шампанско и се заливат с ледено шампанско....
Френски макарониФренски макарони
Разбийте мекото масло на крем, добавете лъжица по лъжица брашното, млякото, маслото, жълтъците от яйцата и овкусете със сол и пипер, както и скълцан магданоз. Отделно разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте към...
Френски целувкиФренски целувки
Френските целувки се пекат до покафеняване в предварително загрята на 190 градуса фурна....
Френски пралиниФренски пралини
3
Начупете бадемите и ги сложете на леко намазнена хартия за печене. Изсипете захарта и водата в много малка тенджерка и загрейте внимателно докато захарта се разтопи. Щом се разтопи захарта може да усилите огъня, за да...
Френски дресингФренски дресинг
Смесете всички съставки в шейкър и разбийте до получаване на гладка смес. Опитайте и добавете още подправки, ако желаете. Съхранявайте в буркан в хладилник....
Френски поничкиФренски понички
2
Кипнете водата с маслото, солта и захарта. Щом кипне, добавете брашното наведнъж и и разбивайте сместа интензивно. Продължете да разбивате още 1 минута на тих огън. Махнете от котлона и добавете едното яйце с постоянно...
Френски еклерФренски еклер
3
Може да се замени с олио, но това вече няма да е френски еклер, а печени тестени топки пълнени с крем и се загубва хрупкава текстура на тестото, също така и аромат на хубаво масло, което не е без значение....
Френски тартифлетФренски тартифлет
Френският тартифлет е много вкусен!...
Френски омлетФренски омлет
1
За приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре. Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
Френски козунакФренски козунак
Маята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло. Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя...
Френски сладкишФренски сладкиш
Прясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци. Ябълките се обелват и настъргват....
Френски ФранзелиФренски Франзели
1
Френските Франзели са готови....
Френски кремФренски крем
5
В съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре . Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес. Добавяме останалата част от захарта...
Френски палачинкиФренски палачинки
1
Пресейте брашното в купа и добавете захарта. Направете кладенче в центъра. Объркайте ваниловата есенция, разбитите яйца, жълтъка и около 50 мл мляко. Сипете получената смес в кладенчето. Добавете стопеното масло и разбийте...
Френски мекициФренски мекици
Поднесете френските мекици топли със сладко, компот, мед или сирене....
Френски крокетиФренски крокети
Поднесете френските крокети с гарнитура от картофено пюре или салата....
Френски сосФренски сос
Френският сос е подходящ за гарниране към риби, дивеч и др....